Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V louisianských močálech je objeveno zmasakrované tělo, a protože není první, je zmatené policii vyslán na pomoc soudní lékař Sam Rivers a bioložka Mary Callahanová. Rybář Elmer je zavede do osady tvořené obytnými čluny a domy na kůlech, obývané pestrou směsicí lidí. Sam tam vyrůstal, a tak se tu na rozdíl od Mary cítí jako doma. Od Glorie, manželky jedné z obětí, se dozví, že vše začalo před několika měsíci, kdy v jednom z mělkých úseků ztroskotala loď. Elmer jim místo nehody ukáže. Zatímco Sam s Mary prozkoumávají trosky, je napaden něčím děsivým, co se ukrývalo pod hladinou. Při pokusu o útěk nevědomky zapnou naváděcí signál, který je zachycen asijským majitelem lodi, jenž okamžitě na místo vyšle profesionálního lovce s dobře vyzbrojeným týmem. Téhož večera tajemný rybí netvor znovu zaútočí... (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po delší době jsem byl opětovně spokojen. Skvělé béčko s příšernými herci a nádhernými přírodními lokacemi. Tyhle americké lužní lesy mě pokaždé nadchnou. Speciální efekty jsou velmi dobré, snad jen pod hladinou vypadají rybí monstra hodně digitálně, ale při lovu lidí mají šmrnc, eleganci a patřičnou rychlost. V krátkých záběrech zblízká vypadá jejich držka jako okopírovaná od mimozemského predátora, což však vůbec nevadí. Útoky jsou bleskové, přerostlé ryby hladové, krev stříká, hlavy lítají, těla se trhají. Prostě takový milý ekohorůrek, kde příjemně překvapí, že vytipovat přeživší není tak jednoduché. A dobře zvolená hudba ( Ryan Beveridge) doprovází příjemné obrázky téhle komedie? no, já se tedy moc nenasmál ( leda cynicky), ne, zdařilé oddechovky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto sú fotky z miesta činu." - "Fúha." - "To je odborný posudok?" Milé prekvapenie. Mark Dippé, niekdajší tvorca špeciálnych efektov (T2) a občasný režisér (Spawn), si kvalitne naštudoval 80. roky, čo sa týka krvavých zvieracích hororov. Akiste mu v tom pomohli zruční scenáristi (jeden má na konte fanúšikmi uznávaný westnerový horor Hnev duší, v ktorom tiež hral Mark Boone Jr.), vďaka ktorým sa dočkáme niekoľkých sviežich nápadov. Je to troška ako Vreskot či Zradná hlbočina, kedy neviete, či si z vás tvorcovia robia srandu, alebo to myslia vážne, alebo len citujú nejakú slávnu hororovú scénu (a poradie úmrtí vás určite prekvapí). Napriek tomu, že snaha o vytvorenie ultimátneho zvieracieho krváku nakoniec zostala predsa len skôr nenaplnená, je to horor s parádnou močaristou atmosférou, gore a príšerkami. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mnoha filmů, které jsou svým námětem/názvem/dějem/plakátem úmyslně ujetý. Pravidelně už několik let patří podobný "žánr" mezi mé oblíbené, ale zaujme a zabaví jen několik z nich a Frankenrybstein ( lepší než Predátor z hlubin :) ) mezi ně patří. Zábava začíná prostředím a hudbou, pokračuje postavami, efekty, příšerou a některými vtipnými scénami ( plynová bomba letící z jednoho houseboatu na druhý a následný placák prdelatý ebony do vody ). A 80 minut tohohle všeho bylo tak akorát, abych se nenudil. 6/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu s názvom Frankenfish? No asi to veľká pecka nebude. Jasné, že ani nie je. S vidinou veľmi slabého béčka a čakaním odpadu podobného ako Man Thing (2005) som sa do toho pustil a prekvapivo mi tento filmík ponúkol presne to, v čo som pri svojich najlepších predstavách túžil. Rôznoredé postavičky (lesba, hulič, vietnamský veterán, pytliaci, hrdinova bývalá láska zo strednej, čarodejnica, hlúpy právnik atď.), čierny humor, slušné masky zohavených tiel, prekvapenie, nápad a slušný spád. Na úvod samozrejme príde prvé úmrtie miestneho rybára z bažín a na miesto je vyslaný policajný vyšetrovateľ, ktorý si privolá aj odborníčku na zvieracie druhy. Pri spovedi miestnych obyvateľov močalísk bývajúcich na houseboatoch zaútočí na nich „ryba“ čo im zničí všetky člny a začne všetkých prítomných držať v šachu podobne ako „červík“ vo Chvení (1990). Na ceste sú však aj zlí hoši, ktorým tento tvor ušiel. Prvú polhodinku rybku ani neuvidíme, ale zoznamujeme sa s obyvateľmi močariska, ktorý sú v rámci žánru veľmi slušne charakterizovaný a je radosť ich počínanie sledovať. Po pol hodinke však rybka vyskočí z vody a začne teror a už sledujeme ako sa ubúdajúce obete snažia prežiť túto situáciu. Scenárista vedel že píše úplnú blbosť a preto do filmu nahádzal dialógy plné vtipu a dejové zvraty, ktoré neraz prekvapia. Samozrejme že chovanie postáv je niekedy nelogické, ale koho to trápi, keď to má spád. Naviac sa tu dočkáme slušných masiek, zohavených tiel, krvy a koniec ako sa na daný žáner patrí. Film pre milovníkov slušných hororových B-čok. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jakmile má jakejkoliv film název ve stylu "něco útočí z hlubin", na 90% to bude značně nekvalitní podívaná blížící se hranici odpadu. Snímku na podobném principu existují desítky a ani tenhle nepatří mezi ty světlé výjimky, u kterých by stálo za to se pozastavit. Celé je to naivní, hloupé, stupidní a přitažené za vlasy, takže vůbec není třeba se na to dívat (a podruhé už vůbec ne!). ()

Galerie (11)

Související novinky

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama