Reklama

Reklama

Claymore

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2007, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Claymore jsou čarodějnice, které loví démony (Youma). Její členové mají nadlidské schopnosti, avšak nepatří ani mezi démony a ani mezi lidi, jsou něco mezi tím. Jsou to ženy, které v sobě mají kousek z Youmi. Za jejich sílu (Yoki) zaplatili velkou daň, a to, že stále tyto rozdílné části bojují mezi sebou, ta která zvítězí, získává vládu nad tělem. Claymore i Yoma mají tzv. Yoki, což je energie, která je schopna jejich těla povznést do stádia probuzení, které by se dalo popsat jako metamorfóza na vyšší vývojový stupeň. Jejich podoba dozná znatelných změn - většinou jsou větší, mají více končetin, drápů, zubů, apod. - u každého je tento stádium jiné. Yoma jsou v tomto stádiu ještě mnohem nebezpečnější a obyčejný smrtelník proti nim nemá šanci. Zatímco Yoma se ze stádia probuzení dokáže dostat zpět, Claymore to nedokáží a pokud se zcela probudí, stávají se hrozbou a ostatní Claymore mají za povinnost tyto bytosti zabít.
Anime popisuje příběh chlapce, který přišel kvůli démonům o rodinu a tu vzápětí nachází v Claymore jménem Clare, kterou doprovází. Clare je Claymore, která je úplně jiná než ostatní jejího druhu, proto k sobě vezme toho chlapce do služby. (Wendycz)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Ten konec to teda zkazil.. Přišlo mi, že se hlavní postava až lehce vzdala svého hlavního cíle. Představoval jsem si to jinak. Všichni "zloduši" přežili a pár těch Claymore bylo nakonec ušetřeno:D V každém díle bylo mnoho informací a moc se toho dělo.. Příběh byl moc dobře vymyšlenej, hlavně schopnosti každé z Claymore. Anime zkouknuto za 3 dny. Don't cry, it will make your face even uglier. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh vs. něco, čemu Japonci hrdě říkají repliky... aneb Claymore jako živoucí definice anime. V tomhle démonořeznickém seriálu je to vše. Klasické propriety. Dobrý příběh, zajímavá kresba, dynamická hudba, poezie krve a meče, megasouboje. Ne vše z toho je extra úžasné, ale nic z toho není průšvih... ten přichází až s druhou várkou univerzálních anime motivů. Hloupé postavy, které z jakýchsi nepochopitelných důvodů zapomínají, co všechno uměly dva díly zpět, nedodržování pravidel vlastního fikčního světa, odmítání logiky jako nejhoršího z yoma, snadná vizuální zaměnitelnost bloncek s mečem (i když na to, že je tam tak pět desítek uniformovaně obrněných blonckek s olbřímím mečem, si animátoři poradili docela slušně, to zas jo), ale hlavně stupidní nefunkční dialogy (a monology a vnitřní monology), které většinou slouží jen jako vysvětlení toho, co se zrovna děje. A to i přes fakt, že bych musel být absolutní idiot, abych to nepoznal bez pomocných koleček. Navíc jsou tyhle mrtvolné proklamace tak repetitivní, až to celé vybízí k vymyšlení chlastací hry. Mix Berserka a Hellsingu OVA, tématem, motivy, selháními i kvalitou, bohužel bez highlightů, které se i v těchto málem provarech vyskytly. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika dílů mangy, která patří rozhodně k těm slabším, a to zejména kvůli nevýraznému výtvarnému zpracování, kde všechny postavy i města vypadají skoro stějně, ale i kvůli příběhu, kde jakési polonestvůrné mutantky bojují proti stvůrám a kde by člověk marně hledal nějaký malý náznak logiky, jsem k tomuto anime, vyhlášenému na jednom známém serveru seriálem roku, přistupoval se značnou dávkou skepse. Uff, to byla věta. Nicméně v tomto případě, jak jsem ostatně doufal, zafungovalo to, co nefunguje na papíře, v animované podobě perfektně. Pochmurná fantasy se spoustou fialové krve a odsýpající příběh se správnou dávkou napětí. Jedno z mála anime, které je lepší než manga. Pět hvězdiček ale nedám, protože ten příběh je v podstatě hrozná ptákovina. Jen o něco málo lepší než Bleach.. ;-) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Sice je zpackaný závěr a začátek taky moc lidí asi nenaláká, ale kvůli tomu mezi tím určitě stojí ten čas investovat. Prostředí alá zaklínač je samo na 10* a ty charaktery... Clare je úžasná a Teresa je božská. Jména podle bohyní tak úplně sedí. Sice mi nijak překrásné nepřijdou, ale na kreslené postavy jsou děsně sexy :-) Myslím, že kdo má rád napínavá fantasy a nevadí mu trošku víc brutality, tak by se měl určitě podívat, přestože po skončení bude asi trošku naštvaný. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Z nějakého divného důvodu jsem Claymore strašně dlouho nechal jen tak rozkoukané. Mohly to být tak dva roky. Není to špatné anime, jen se mu prostě moc nedařilo mě skutečně zaujmout a nepustit. Je tu ale jeden zásadní průser, a sice scénář. Scénář tohohle anime je naprosto příšerný. To je samé „musím zesílit, víc, víc, víc, víc, víc!!!“ a „dal jsem slib, tak... tak.... tak!!“ (nedokončená věta, tj. běžné klišé obecně ve scénářích anime). Tohle je jen útržek z všemožně a nemožně opakujících se frází. Nápad Claymore je ale docela decentní i originální a příběh má hlavu a patu, takže určitě tím zase úplně nepohrdám, to by nebylo fér. Abych nezapomněl - hudba - opening a ending byly fakt chytlavé. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (2)

  • Dne 28. května 2009 byla na motivy seriálu vydána i videohra s názvem "Claymore: Gingan ne Majo" od společnosti Digital Works Entertainment. (Hem.m)
  • Název pro postavy Claymore je odvozen od jejich typické zbraně, tedy dvouručního meče. Původně šlo o meč z 15. století, který používali skotští horalové nebo irští žoldnéři. Meč dosahoval délky až 140 cm, měl oboustrannou čepel s kovovou rukojetí potaženou kůží, která byla zakončena kulovitou hlavicí. Meče Claymore se postupně vyvíjely, až se z nich staly meče ozdobné. (Prochy38)

Reklama

Reklama