Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama