Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (248)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pavouků jsem se nikdy nebál, ale v poslední době už to vypadá jinak...Je totiž dost dobře možné, že se mi tenhle vskutku povedený horor zažral do podvědomí a po letech se plíživý přízrak strachu začíná projevovat :). Ne teď už vážně - "Arachnofobie" je jeden z nejpovedenějších hororů ,které jsem viděl a velikým plusem, které nabízí, je mnohdy naprosto odzbrojující humor a skvělý výkon Jeffa Danielse...Na základní škole jednu dobu náš nejoblíbenější a nejcitovanější film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny horor o tom, ako sa venezuelske vrazedne pavuky premnozili v istom malom americkom meste. Reziser Frank Marshall natocil kvalitne dielo, pri ktorom divaci /teda ja/, ktori s boja pavukov, maju o strach postarane. Herci ako Jeff Daniels /Ragtime, nebezpecna rychlost/ a Julian Sands /cernoknaznik z filmu Warlock 1989/ su vyborni. Akurat tie komedialne prvky su miestami otravne. 75 % ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nasere úplně promarněný potenciál, promarněná příležitost natočit ostře a napínavě disponovaný biják, v němž pavouci budou žrát diváky. Jenže tenhle film má do hororu, thrilleru, ale i komedie dost daleko. K čemu má vlastně nejblíž, se mně nepodařilo zjistit, protože režisér a spol. se na všechno totálně vysral. A to nerežíroval žádný zelenáč, ale zkušený Frank Marshall, který má Spielbergovu školu. A vůbec jej neomlouvá, že tehdy režijně debutoval. Určitě by se slušelo s tématem pavouků zacházet nějak invenčně, ale nic takového se nepodniklo. Divák pořád čeká až se to rozjede, pavouci se ve velkém začnou množit a obyvatelé budou chcípat pod jejich kusadly. Když ani na tohle film nepomyslel, mohl se pokusit o něco atmosférického, případně napínavého. Náznaky zde jsou, ale vše je naprosto sterilně a nenápaditě natočeno, až se divák musí zákonitě nudit. Jeffu Danielsovi nikdo neřekl, že už se točí, tak se po scéně plouží tak nevýrazně, až si říká o to, aby všechny scény s ním, byly vystřiženy. Dost často vznikal dojem, že film měl drsnější scény, ale produkce rozhodla o tom, že by se na to měla dívat celá rodina. Film tedy vypustil hardcore scény a klidně by bez potíží obstál v odpoledním vysílání. Film mohl se svým námětem být velice intenzivním hororem, který dostal režiséra, co má kreativní úroveň a přístup. Marshall ale nic takového neprokázal. Celé to nudí, je to slabě zrežírované a nemá to jedinou scénu, která by stála za to, respektive byla hodná zapamatování. 20% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strachem z pavouků netrpím a upřímně řečeno neberou mě ani podobně laděné horory, pokud tedy nejsou osminožci přerostlí a nesrší vtipem tak, jako třeba v Pavoučím teroru. Arachnofobie mi tudíž nic neřekla. Nepřipadalo mi to děěsivé, napínavé a už vůbec ne vtipné. Plusem celkem solidní závěr ve stodole a slušné herecké obsazení, ale jinak je to přesně ten druh filmu, o kterém nebudu za půl hodiny vědět, že vůbec existuje. 30% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl mít stodolu plnou mrtvol, pavučin a sklípkanů... Jeden z nejlepších zvířecích hororů, z těch pavoučích dokonce ten nejpovedenější. Arachnophobia neni žádný béčko, díky předním hollywoodským tvůrcům jako je Marshall nebo Spielberg, vzniklo příjemné áčkové dílko. Potkala se tu dobrá herecká sestava v čele s Danielsem, Goodmanem a Sandsem a hlavně pak černým mrakem chlupatých pavouků, před nimiž nejste v bezpečí ani ve vlastní koupelně. Nepříjemný pocit z všudepřítomného nebezpečí odlehčuje nevlezlý humor a Jonesova orchestrální hudba. Pro arachnofobiky rozhodně noční můra, pro ty ostatní poctivá filmařina. A pro ty, co tyhle potvůrky vyhledávají, bych ještě doporučil Království pavouků z roku 1977. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • K dosažení efektu rozmačkaných pavouků pod nohama byly použity balíčky hořčice. (HappySmile)
  • O pavouky se staral a cvičil je slavný entomolof Steven R. Kutcher. (HappySmile)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama