Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Možná jsem až příliš patetický či melancholický a tak všelijak podobně.... ale tent film mě velmi zaujal... jednak proto, že banderas konečně dle mého soudu hrál naplno (až doposud jsem ho vnímal trochu jako pozéra), jednak proto, že fim byl svěží a svěží byla ahudba... Lze něco ještě dodat bez hlubšího vysvětlování a potřeby sdělení? J myslím, že ne... Mně se ten film líbil... :-) a to je setsakra dost dobrý důvod dát za 4 hvězdičky.. :-) ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

Další z řady snímků, kde se někdo ujme děcek (většina z nich černoši), které jsou jednou nohou v kriminále a z chudších čtvrtí, začne je něčemu učit a nakonec v tom zaznamenají úspěch. Tentokrát si tento úkol na svá bedra vzal Antonio Banderas, který zrovna mezi mé oblíbence nepatří. Film nenadchne a ani neurazí, spíš jenom trochu nudí. ()

Reklama

lili6 

všechny recenze uživatele

Klasický námět napravení mladých černých amerických teenagerů naprosto cizím člověkem, který si získá jejich důvěru. Naleznou tak úctu nejen k sobě, ale i k ostatním lidem a dostanou možnost zapřemýšlet o tom, jak mohou změnit svůj osud. Řekla bych, že skoro totožné se sestrou v akci a pododnými náměty...koukatelné, pohodové, jinak nefascinující :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Máme tady dvě kultury: 1) nigaz, r'n'b, chudoba 2) obleky, klasické tance a hudba. Nemám rád obleky a nemám rád yeah, yeah common, check it out, baby. Taneční mě teda nikdy takhle nenakoply, ale možná to je proto, že nejsu američan. A to je jedině dobře a su na to hrdej. Vyloženě ten film nezatracuju, protože jsem ho přežil poměrně bez potu z očekávání konce. I když klasickou hudbu moc neposlouchám, poznám tango. A taky poznám, když to je blbý tango. A přesně takový se objevilo ve scéně, kdy jim to Banderas ukazoval s tou blonckou. Úplně stejnej blbej styl tanga, jak v Smím prosit. Asi nějakej novej styl tanga - v pozadí s beaty. Křeč. PS: a nevím, proč je v žánru muzikál, když hudba tam jenom hraje. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrným Banderasem. Zasadit zločin a trest na střední „černošskou školu“ je klišé, ale aby tím trestem byl standardní tanec, to už je něco jiného. Musím přiznat, že jsem byla ke konci filmu trochu zklamaná jednoduchostí a vyřčenými frázemi jako přečtenými z knížky. Jediným plusem po tomto zklamání bylo, že je film inspirován životem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama