Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti otce zůstane rodina Nicklebyů bez prostředků. Devatenáctiletý syn Nicholas Nickleby se s matkou a sestrou Kate vydává do Londýna, kde požádá o pomoc otcova bratra a investičního spekulanta Ralpha. Bezskrupulózní Ralph pošle Nicholase jako učitele do internátní školy, kde chlapcům vládnou krutou rukou bezcitný Wackford Squeers  a jeho žena. Nicholas najde přítele v chromém Smikeovi. Smike, který manželům Squeersovým posluhuje, neví, odkud do školy přišel. Jednou Smike ze školy uteče, ale Squeersovi ho najdou a potrestají bičováním. Nicholas se ho zastane a napadne Squeerse. Spolu se Smikem ze školy odejdou a hledají si práci. Cestou se setkají s principálem Vincentem Crummlesem, který je zaměstná jako herce. Zanedlouho Nicholas dostane dopis od Ralphova sluhy Newmana Noggse, že jeho sestře Kate hrozí nebezpečí. Nicholas se se Smikem rozjedou do Londýna. Strýc Ralph využívá Kate jako vějičku pro své investory, kteří jí dělají sexuální nabídky. Po příjezdu do Londýna si to Nicholas s Ralphem vyřídí, zřekne se ho a s matkou i Kate se odstěhují. Ralph chce Nicholase zničit. Nicholas získá práci u dobrosrdečných bratrů Cheerybleových, kteří vedou zprostředkovatelnu práce. Squeers se na popud Ralpha pokusí unést Smikea, ale Nicholas jim to překazí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem tvorby Charlese Dickense, ale prostě mě to lákalo :D :D A jak jinak - je to plné sirotků, utrpení, nových přátelství, čerstvé lásky apod...Atmosféra staré Anglie a také divadla, to bylo to, co se mi na filmu líbilo nejvíc. Jinak to celé bylo přesně takové "Dickensovské" - což je super, ale nic pro mě. Příjemné na shlédnutí, ale paf jsem z toho nebyla :) Jo a hlavní hrdina v podobě stále krásně učesaného fešáka si myslím, že vyčníval jako ponožka na hlavě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tradiční Dickens. Zajímavý a bohatý příběh, plný ještě zajímavějších postav, které jsou sice jasně definovány, ale to vůbec nevadí. Atmosféra je skvělá, obsazení prvotřídní (zejména Christopher Plummer je naprosto ďábelský) a navíc to má i velmi příjemnou hudbu. Nic tady nechybí - sirotci, ztracení rodiče, potrestané zlo, odměněné dobro... prostě další dickensovský příběh, který si musím přečíst. Krásné a dojemné. 80%. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné zpracování klasické hřejivé dickensovské pohádky, kde hodní jsou hodní a zlí jsou zlí, přičemž zlí jsou po zásluze potrestáni, ale ještě předtím si zpravidla uvědomí, že zlo je špatné a rozbrečí se. Pokud tyhle laskavé přeslazené příběhy a la Frank Capra nebo Jan Svěrák můžete (aspoň jednou za čas), tenhle si nenechte ujít. Herci jsou výborní, výprava taky a katarze z konečného vítězství dobra nad zlem tak intenzívní, jak jen může být. A Jamie Bell je tak neuvěřitelně roztomilej! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Menej známy román z pera Charlesa Dickensa nesie jeho jasné znaky. Má viacmenej podobnú šablónu ako väčšina jeho príbehov. Spracovanie, ktoré tak trochu pôsobí sucho až televízne, je ako na sínusoide, raz hore a potom dole. Ale obraz viktoriánskeho Londýna bol celkom vychytaný. Obsadenie je vcelku fajn, aj keď extra námahu si z ním asi nedali. Napríklad na miesto bezcitného strýka by som si vedel predstaviť niekoho iného ako starého dobráckeho Plummera. Zaujímalo by ma, ako by vyznelo porovnanie z britským spracovaním roku 1947. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal náhodným prepínaním TV keď sa mi zdalo, že nič lepšie sa inde nevysiela. Chvíľu som ho sledoval len jedným očkom, no postupne si ma svojím príbehom získaval stále viac. Sprvu na mňa Nicholas Nickleby pôsobil skôr ako nejaká televízna adaptácia od Hallmarku, čo bolo zrejme spôsobené tým, že nemá až tak opuletnú výpravu. To však až natoľko nevadí, pretože Dickensa je z toho cítiť na každom kroku a i keď mi námet nič nehovoril, autora som spoznal okamžite nakoľko film je veľmi citlivo spracovaný. Film je výborne herecky obsadení z čoho vzišli aj rovnako dobre výkony. Každý herec sa snaží hrať najlepšie ako vie, legenda Christopher Plummer je už iba čerešničkou na torte a napr. taký Jamie Bell len dokazuje, že raz z neho bude vážený herec. 3.6* ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama