Reklama

Reklama

Fullmetal Panic? Fumoffu

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック? ふもっふ (více)
Japonsko, 2003, 5 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Kamera:

Rjúta Nakagami

Hrají:

Tomokazu Seki, Sacuki Jukino, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Džunko Noda, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Ken Narita, Majumi Asano, Mikuni Šimokawa (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V druhé řadě FMP Fumoffu se příběh odehrává převážně ve školním prostředí s hodně komediální stránkou, ale nic neochrání Kaname Chidori před možným nebezpečím než neohrožený seržant Sousuke Sagara, který je Chidori vždy nablízku. S únosy, nečekanou návštěvou, ale i s místním ragby týmem si Sagara poradí. Sagara ve Fumoffu vyvede jestě víc vylomenin než v původním FMP. Chidori zde předvede mnoho lepších boxerských úderů než minule. Ve 12dílném pokračování mají méně prostoru oblíbené postavy jako Melissu Mao nebo vždy veselý KurzeWeber. (Roby)

(více)

Recenze (44)

Vesman 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu Full Metal Panic se Fumoffu plně soustředil na komediální část, což je vzhledem k tomu, že v původním FMP byla sranda tou nejlepší částí, jen dobře. Nevýhodou je to, že se seriál soustřeďuje hlavně na ústřední dvojci Sagara-Chidori a ostatní nechává dost v pozadí, na druhou stranu stranu přidává pár nových postav, které však také zůstávají dost přehlíženy. Jediná věc, která mě iritovala byl Bonta-kun, který někdy až příliš připomínal pokemony a spol. Dávám silné 4*, Fumoffu se mi líbil o něco více než původní FMP, bojové akce byly nahrazeny šíleným humorem a o pořádnou porci smíchu bylo postaráno. Na závěr bych se ještě zmínil o openingu a endingu, které se mi opravdu moc líbily, jak obrazově tak zvukově... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Full Metal Panic! http://www.csfd.cz/film/133152-full-metal-panic/. V pokračovaní nejde o žiadne boje medzi mechmi (robotmi), ale skôr o odbočenie do vtipnej a romantickej sféry. Sousuke bude teda málo bojovať a má čas sa venovať "vyčíňaniu" na škole. Postavy budú viac prehnane reagovať a to je v podstate pochopiteľné, tým sa snažia dosiahnuť viac vtipných scén. Páčilo sa mi to, že sa na to spravila jedna celá sezóna a nedali to potom do veľmi vážneho pokračovania, kde už ide o veľa. Kvalitou anime nešlo dole len preradilo na niečo iné, viac oddychové. Dosť veľa som sa nasmial (súboj v dojo; biologické zbrane atď). Prehlbovanie romantických vzťahov tiež pomohlo a bolo zopár pekných chvíľ. Priestor dostala aj kapitánka Tessa. Občas je dokonca vidieť rozdiel medzi ženským a mužským myslením, ktoré je v reálnom svete niekedy dosť priepastné. Sousuke je milý charakter a treba sa vžiť do jeho kože. Charakter, ktorý je pre mňa dosť unikátny menej viditeľný v iných anime. Pokračovanie : http://www.csfd.cz/film/223161-full-metal-panic-the-second-raid/ ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Fumoffu hodnotím rovnako ako samotný pôvodný Full Metal Panic. Je to preto, lebo Fumoffu je síce omnoho vtipnejšie a absurdnejšie, avšak mám problém z postavami, ktoré sú tu dovedené do krajnosti. Chidori je ešte väčšia hysterka a Sagara ešte väčšia guma ako v pôvodnom seriáli. Takisto absentuje nejaká súvislá príbehová niť. Zábava je to však dobrá. Ale dvojdiel s kapitánkou Teresou "Tessa" Testarossou je bez váhania na plný počet. 8/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem v to, protože jsem spíš pro ty vážnější show, ale Fumoffu překonalo svého předchůdce. Proč? Protože si vybralo nejsilnější stránku prvního FMP a rozvedl jej ještě dále. Ano, mluvím o postavě Sagary, která opět řeší ochranu Kaname po svém, jen ještě vyšinutěji. Je pro mě až neuvěřitelné, kolik nápadů tvůrci vytáhli snad i z nohavic a každá ztřeštěnost byla trefená do černého. Dokazují to zde uvedené komentáře, kde si snad každý uživatel našel svůj oblíbený díl aniž by byl opomenut jediný. Zapomeňte tedy na jakoukoliv akci a pusťte si Fumoffu, když potřebujete rozesmát. Dojo, rugby, melouny, Kurzův proslov o předávání vstřebaných obrázků dalším generacím, Sagarovo balení na tanky a protiletecké zbraně..bezvadný! Ale i já musím silně vyzdvihnout konverzaci mezi Ponym a Bontem, která je kouzelně slzotvorná. Nemůžu nezmínit, že se přidalo i mírne ecchi (zvlášť do dvoudílu s Tessou), ale bylo ho tak ideálně na míru, nahodil příjemný opening (zpětně to je jeden z nejlěpích openingů, co jsem kdy slyšel), zlepšila i grafická stránka..tolik pozitiv. A proč tomu nedám 5*? Inu, doufal jsem a čekal jsem, že se nám romantická stránka děje posune o mnoho výrazněji. A teď chvíli klid od Bonta-kunů! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vybočení z všedního vojenského života Sagary Souskeho. Tato "kapitola" byla navržena opravdu jen pro pobavení. Nenalezne te v ní ani špetku příběhu a nic by se nestalo, kdybyste ji naprosto vynechali. Jenže byste přišli o neuvěřitelný humor dovedený k téměř_dokonalosti. Všechny postavy mají vymaxované "své hlavní" vlastnosti, takže se s nimi sžijete a zaručuji záchvaty smíchu. Fumoffu hodnotím jako druhé nejzábavnější, co jsem prozatím viděl z nějakých 250+ kousků ^_^ ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama