Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Recenze (368)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Naprostá kravina se snad nejumělejším hlavním hercem a s výbornou queeňáckou hudbou. Ale jako malej jsem to žral stejně tak jako Strážce vesmíru. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ještěří muži, kyborgský rádce, princezna vesmíru a Flash Gordon s blond dekou na hlavě. Režisér nejspíš něco kouřil a tabák to to nebyl. Flash - A-Á... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Neskutečně debilní, a přitom neskutečně skvělý. Je to záměrná parodie s nezáměrně špatnými výkony, fascinující výtvarnou šložkou, a geniální hudbou - (nejen Queen ale i tou instrumentálí). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to "levné", jednoduché, prostinké, tupé, papundeklové, místo kvality levná bižuterie a bere se to hrozně vážně. Hlavní hrdina je neskutečný trapák a triky jsou občas dost ulítlé, samozřejmě to dost pošilhává po Star Wars. Je to ale taky hrozně barevné a díky ženskému obsazení i silně elektrizující. Ale hlavně, přes to všechno, je to úžasná jízda. Flash! Á-ááá! ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už na koukání nic moc. Je to divné, je to teplé, ale všechno tak nějak málo divné a málo teplé, což je ta blbější varianta. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkuju Flashi !!" - "Za co ??" - "Že jsi dal starýmu ptákovi druhou šanci !!" ;) Ani Dino De Laurentiis, který do tohoto projektu nalil tak nehoráznou sumu peněz a do poslední chvíle trval na vážné tváři snímku, přesně netušil, co vlastně se režisér Mike Hodges snažil natočit, stejně jako většina diváků, která na film mířila do kinosálů, totiž čekal podívanou podobnou sérii Star Wars, na vlně jejíhož úspěchu se nakonec Flash Gordon svezl podobně jako spousta dalších filmů.. Hodges si však byl vědom, i v rámci komiksových předloh, velmi infantilního a především plytkého příběhu, a rozhodl se tak stvořit "retro brak" v tom nejčistším smyslu slova, aby se dokázal vyhnout celkově směšnému vyznění snímku, přičemž o velmi tenké hranici mezi vtipem, nadhledem, ironií a trapností netřeba dlouze diskutovat !! Z mého pohledu se mu jeho snaha vydařila dokonale, díky úhlům kamery, statickým kamerovým záběrům, stínování či barevné kompozici i stylizaci evokující tištěné komiksy dokázal vytvořit dokonalý předobraz původního stripu Alexe Raymonda z třicátých let minulého století potažmo i stejnojmenného seriálu z let čtyřicátých v jeho skvostné brakovosti !! Dané věci napomáhá také geniální herecké obsazení, kdy do role Flashe obsadil dosti prkenného hezouna Sama J. Jonese, do dalších rolí naopak divadelní matadory charakterních rolí Timothyho Dalona, Briana Blesseda, Richarda O'Briana z Rocky Horror Picture Show či Bergmannova dvorního herce Maxe von Sydow, ale i parádní neustále gradující hudební motiv legendární skupiny Queen.. Opravdu by mě zajímal výsledek, kdyby si Hodges prosadil svoji a do projektu místo Queen přizval původně plánované Pink Floyd..;) Když připočteme inteligentní komediální timing, spoustu skvělých hlášek převážně z úst císaře Minga a tu spoustu odkazů či alegorií a vtipů antikomunuistických i ryze kinematogrefických, například pestrost a kýčovitost uniforem v kontrastu k naopak šedivé uniformitě Sovětského svazu, trpaslík Fellini na vodítku princezny Aury v podání nádherné Ornelly Muti, či prvotní zmatení a neschopnost orientovat se v politicky neznámé hierarchii cizího světa vzdáleného vesmíru posádky ze Země, Flashe, Zorga a novinářky Dale, jako paralela ke zmatené politice Spojených států v dané době, viz napadení amerického konzulátu v Teheránu v roce 1979 skvěle znázorněné v hitu Argo Bena Afflecka, dostáváme naprosto geniální komiksovou záležitost, která svými sofistikovanými myšlenkami a artovostí dlouhodobě naprosto přerůstá dnešní komiksové megahity typu Avengers či X-Men, byť vyznívá jako jejich naprostý archetypální kontrast !! Ačkoliv Flash Gordon určitě není mainstreamovou záležitostí a původní vyznění snímku s léty ztratilo smysl, nejen díky již zmiňovanému soundtracku si našel své skalní fanoušky a stal se skutečným kultem a jednou z mých největších srdcovek !! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Premiérové pozretie som mal niekedy v 90. rokoch. Dnešná repríza dopadla určite lepšie, než som skrz dospelú optiku očakával. Flash Gordon nie je len skvelý song. Flash Gordon prináša okázalé kulisy (až som sa pozastavoval nad ich neskromnosťou) a bohatú porciu všakovakých kostýmov. Tie sú mixom rozprávky a BDSM porna. Ako bonus podprsenky všetkých geometrických tvarov, ktoré sú ozdobené jagavými čačkami. Ďalším okopútačom, okrem iných, bola mladá Ornella Muti, ako nadržaná princeznička. Príbeh jednoduchý, avšak disponujúcim skvelo pôsobiacim zloduchom (Max von Sydow), už spomínaným štýlovým vizuálom a skvelo ozvučenou akciou. Kultový status absolútne chápem. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Jaký malý jsem tento snímek měl moc rád, nadšení časem opadlo a teď už si uvědomuji, že jde o přespříliš naivní adaptaci zřejmě stejně naivního komiksu, i když musím uznat, že Ming jako záporák zafungoval velmi dobře, stejně tak i hudební doprovod od Queen. S jistou dávkou nostalgie dávám 3*. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Geniální ve své stupiditě, naivitě prostředí kostýmů i hereckých výkonů, úlet do fantazie, nejnadupanější soundtrack v historii kinematografie a v neposlední řadě Ornella Muti , která je i v roce 09 neuvěřitelně sexy. Ještěří muži, útok okřídlených maníků s meči na lasery vybavenou loď, hláškující císař, ano tenhle film byste neměli brát vážně, on to po vás ani nežádá, naopak je nadupaný odkazy a je tak mile praštěný, že jsem si ho zamiloval. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, sexy, hudební, zmatený filmový komiks. A všechno toto skoro dotažené do konce. Stačí jednou a pak si připomínat spoře oděnou Ornellu Muti při poslouchání soundtracku od Queenu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne štýlový sci-fi s hviezdnym obsadením a spektakulárnou trikovou výbavou. Krásne naivnučké a hlavne veľmi zábavné dobrodružstvo, ktorému dominuje legendárna Flashova téma od skupiny Queen. Dá sa povedať už kultový film. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Neskutočne uletené, eroticky ladené vesmírne sci-fi béčko. Kulisy, kostýmy a výprava sa nesú v úmyselne gýčovito farebnom prevedení. Herecké výkony a dialógy vzbudzujú úsmev na tvári. Rozpočtom sa však rozhodne nešetrilo a po dobrodružnej stránke filmu nemožno nič vyčítať. Hudba je tiež skvelá, rockove ódy skupiny Queen -"Flash aááááá" k tomuto filmu padnú perfektne, vrátane svadobného pochodu v závere z ktorého som už fakticky dostával kŕče, tak som sa rehotal. Podobne tupý, zábavný a bizarný guláš by v dnešnej dobe natočiť nešiel. Čo je v konečnom dôsledku veľká škoda. Guilty pleasure. 75% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých prvních fantasy dobrodružství. Někdy prostě musíte ten mozek vypnout a bavit se bizarními kostýmy, postavami, příběhem, kýčovitostí a hudbou od Queen. ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama