Reklama

Reklama

Na sever Aljašky

  • USA North to Alaska (více)
USA, 1960, 122 min

Režie:

Henry Hathaway

Kamera:

Leon Shamroy

Hrají:

John Wayne, Stewart Granger, Ernie Kovacs, Fabian, Capucine, Mickey Shaughnessy, Karl Swenson, Joe Sawyer, Kathleen Freeman, John Qualen, Stanley Adams (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sam McCord (John Wayne) je úspěšný aljašský zlatokop s pověstí starého mládence, který se odmítá oženit. Jednoho dne jej jeho přítel George (Stewart Granger) pošle do Seattlu, aby mu přivedl jeho snoubenku. Ta je však již dlouhou dobu vdaná. Sam poté v místním nevěstinci najde „náhradu“ za Georgeovu milovanou, a to krásnou a půvabnou prostitutku Michelle (Capucine). Té nabídne bohatství, pokud s ním odejde na Aljašku. Michelle tuto nabídku však pochopí tak, že se má stát ženou Sama, nikoli George, a tak přijímá. Věrný přítel Sam sice chce svému kamarádovi pomoci nalézt lásku, ale až příliš pozdě si uvědomí, že ji nalezl také… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Herecky výborné, ale dějově nesmírně zdlouhavé až nudné. Je to hlavně o lásce a odolném Johnu Waynovi. Tohle určitě není pro milovníky akčních westernů, kde se střílí. Za povšimnutí stojí, že v tomto, takřka 50 let starém filmu, se nevěstka chová cudněji a kultivovaněji než soudobé ženské postavy v českých inscenacích... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Johna Wayne-a mam zakodovaneho ako klasickeho drsneho kovboja, a cuduj sa svete, on tocil aj komedie. Tuna je jedna v plnej krase. Vyzdvihujem vybornu reziu Henry Hathawaya, kvalitne dialogy, dobre vykreslene realie roku 1890. Pribeh nenudi, dialogy na urovni. Ako mylovnik klasickych westernov musim ist vysoko : 92 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná westernová komedie bez hromad mrtvol, kterou nepokazila ani obávaná televizní dvojice ořez (vadí, ale co se dá dělat) a dabing (poměrně slušný). John Wayne je za šviháka, kterého dobývá rafinovaná ex-nevěstka v podání krásné Capucine, sympatický Stewart Granger si vedlejší roli užil... Až jsem se divil, že film trval dvě hodiny, vůbec mi to tak nepřipadalo.__P.S. Úvodní rvačka v salloonu jako by z oka vypadla o čtyři roky mladší superbitce z našeho Limonádového Joa, vážně. A není to jediná podobnost - ústřední padouch podvodník vypadá i chová se úplně jako Hogo Fogo. Náhoda? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Trošku komediální western s romantickým nádechem. V jedné z prvních scén zaznívá skladbička Beautiful Dreamer (i ve filmu Zajatec Osrova žraloků). Nemůžu říct, že by tento film byl nějak zvlášť poutavý, ovšem herecké trio, trojhvězdí (John Wayne, Stewart Granger a Capucine) tento příběh ze západu vytáhlo na hezké 4*. Pokud Vám byl představitel George - Stewart Granger povědomý a měli jste ten dojem, že hrál Old Surehanda, tak se nepletete. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

John Wayne je ikona westernu. Natočil ich desiatky. Preto asi nebol problém prehovoriť ho na jeden komediálne ladený. Pukať od smiechu nebudete, ale úsmev a dobrú náladu navodí spoľahlivo. Pekná baba dokáže poblázniť hlavy a v tom chaose sa rozdá i slušné množstvo úderov. Iste prekvapí, koľko ich schytal i J. Wayne, ale čo čakáte od žiarlivého chlapa, ktorý sa prvý krát zamiloval? 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Sam (John Wayne) zapíná blůzu Angele (Capucine), vrazí dovnitř srubu George (Stewart Granger). Angela nemá blůzu zcela zapnutou, ovšem o pár střihů později již ano. (Mol)
  • Na stejném místě, kde v tomto filmu leží srub u potoka, byl natáčen i film Maršál (1969), ve kterém hrál také John Wayne. Jednalo se o scénu, ve které zemře postava Dennise Hoppera a jeho bratra. Poté bylo stejné místo ještě použito ve filmu Nevada Smith (1966) se Stevem McQueenem, konkrétně ve scéně, kdy se postava McQueena poprvé potká s postavou ztvárněnou Brianem Keithim. Na stejném místě se točil také film Z pekla do Texasu (1958). (Mol)
  • Scéna, kde George (Stewart Granger) lechtá na nohou Angelu (Capucine), nebyla předstíraná. Skutečně jí lechtal, a tak byl její smích opravdový a nehraný. (Mol)

Reklama

Reklama