Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

iamek 

všechny recenze uživatele

Originál jsem zatím neviděl, ale od The eye jsem přesto čekal trochu víc. Bohužel jsem se nedočkal žádné atmosféry, která by nějakým způsobem gradovala. Snímek je od začátku do konce stejný a neděje se zde nic neobvyklého. Když se už jedná o duchařský horor člověk by čekal, že se sem tam lekne. Bohužel tohle je horor kde se ani neleknete. A třešnička na dortu jsou mizerné herecké výkony hlavním protagonistů. Důvod proč jsem se na celý film dokoukal je krásná Jessica Alba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Vidím věci, které nejsou skutečné !! Vidím věci, které bych neměla vidět.." Nebýt toho zbytečně hollywoodského konce, byť vlastně i to osudové uzavření kruhu se mi coby rozuzlení zrovna nepříčí, šlo by o opravdu jeden z nejlepších amerických hororových předělávek posledních let.. Já nehodlám spílat hollywoodským scénáristům za jejich nedostatek nápadů, oblíbenému sousloví zbytečný remake se směju, udělám si obrázek sám, na ty šikmooký originály seru, leč třeba bratry Pangovy beru, ale nebudu se spolu s většinou rozplývat nad genialitou asijské tvorby, protože je to zrovna moderní, pro mě osobně patří k mistrům hororového žánru Španělé a další.. Americké neoriginální horory mě neuráží, takže s The Eye nemám nejmenší problém, křehká panenka Jessica Alba je v pohodě, odehraje si svoje a jako houslistka, co nutně se svým šílenstvím a předtuchami potřebuje pomoc, se mi zdála slušně věrohodná, Gutierrez se se svým scénářem celkem drží originálu, triková stránka věci se povedla moc, ty stíny vypadají opravdu skvěle, Jeff Jur se svojí kamerou čaruje a soundtrack Marca Beltramiho mi připadal stejně sexy jako Jessica.. Atmosféru Oko prostě má, napětí neopadá až do závěru, lekačky se dají snést, přičemž se diváka nesnaží děsit každých pět minut, zato dost kvalitně, to jasně předvídatelné finále sice hodně brzy odhalíte a tak nějak vás zamrzí, nicméně jako nejslabší aspekt příběhu vnímám vztah mezi Sydney Jessicy Alby a doktora Faulknera v podání sympaťáka Alessandra Nivoly, který se chvilku brání, ale nakonec bez nějakého vysvětlování podlehne a ty historky jí přeci jen uvěří.. Ačkoli kdo by se pro Jessicu neobětoval..;) ()

Reklama

Maty85 

všechny recenze uživatele

Nejhorší to sice nebylo, ale je pravda že tomudle filmu chybí jinak spousty věcí a za horor bych todle dílo rozhodně nepovažoval. Jde vidět, že J. Alba se hodně snažila, ale málo akce, málo temných míst, málo krve, málo lekání a překvapivých okamžiků atd atd uvrhnou todle "Oko" definitivně mezi filmy zapomění... slabší 2 hvězdy ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Viete čo, nezaradila by som to medzi horory. Bolo to niečo jemné medzi final destination, purpurovými riekami a akousi drámou o slepej dievčine, ktorú hrá Jessica Alba. Ale napriek tomu, že tu všetci ospevujú originál, ktorý som nevidela , tak nemám film s ničím porovnať, mne sa to páčilo. Malo to takú tmavú auru, Alessandra Nivolu, pár naozaj vydarených scén a dobrý scenár, ktorý zas niektorí z neznámeho dôvodu odsúdia. Podla môjho osobného názoru si táto vecička zaslúži tak 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne, remake Oka opravdu není dobrým filmem. Prkenná Jessica Alba se celým snímkem potácí s jedním zkroušeným výrazem, pronáší "chytré" monology a je strašně zábavný se na ní koukat. Těch pár strašidelných scén, které byly v původním filmu, je zde naprosto znehodnoceno a zadupáno do země. Zkrátka Oko podle mne není dobrá volba, a to jak americké, tak i původní hongkongské. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)

Reklama

Reklama