Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu a hnus. Místo toho jsem dostal docela šlušně dobrodružné fantasy s krásnou přírodou, skvělými akčními scénami, příjemný příběhem a místy stupidními dialogy. Oproti pitomé jedničce se tvůrci konečně nebáli bitev a tak jsem už hlavním hrdinům věřím jejich zabijácké pohyby a akční sekvence. Je to sice uherský rok, co jsem četl knihu, i tak co si pamatuji, tak hodně věcí bylo z děje vyškrtnuto, ale to vůbec nevadí, špíše potěší. Zkrátka, kdyby scénáristi nenapsali hlavním postavám tak stupidní kecy, tak bych tomu dal pětku, protože tohle je opravdu LOTR pro mladší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za Narniuuu, za Aslanaaa! Tak takéto prázdne výkriky si scenáristi môžu strčiť niekam! Je síce pravda, že tvorcovia priblížili príbeh tentokrát viac dospelejšiemu divákovi, za čo im patrí pochvala, no zároveň si musia uvedomiť, že podobnými klišéovitými príhovormi v rozhodujúcich scénach filmu si reputáciu a dôveru k ďalším dielom jednoducho nezískajú. Scény bojov majú neskutočne monštruózny spád, sú originálne a napínavé. Ale stavať celú úspešnosť filmu len na nich je ozajstná trúfalosť, ktorá sa im tentokrát znova vypomstila. Ukončenie filmu potešilo, detskí herci mali na mňa tentokrát lepší vplyv, no priehľadnosť scenára, ťažkopádny rozjazd filmu a niektoré rozvláčne scény ho razom sekundy zmazali. Pokračovaniu dávam šancu len za predpokladu výmeny (hlavných vinníkov) štábu, prítomnosť Aslana je podmienkou. 65%. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Bylo to knižní předlohou? Nebo je to snad vina režiséra? Nebo už děti moc vyrostli a tahounka roztomilosti, Lucy, holt už neumí udělat ten správnej kukuč... Nevim... ale kouzelnost prvního dílu, mě bohužel u dvojky minula... Já vim, že další díly člověka v 9 z 10 případů prostě tak nenadchnou. jednička byla nová, zavedla nás do světa, který neznáme. Světa plného neuvěřitelna a pohody... byla to prostě krásná P-O-H-Á-D-K-A. (To slovo zdůrazňuju pro ty, kteří zapomněli, že né za všim se schovává propaganda, bible a velehluboké poselství. koukejte na to jako na pohádku a přestaňte to rozebírat jako knihu od Freuda... To ste fakt tak hrozně vyrostli?) Ale dvojka už prostě neni ono.. Nedrží se tolik knižní předlohy, která je podle mě sama o sobě slabší, a chybí mi velkolepost malých i velkých činů, kterou mám na Lewisových knihách tak rád... Je to trošku škoda, ale pořád jsem se dobře bavil - trojka je tedy s plusem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Deti boli a budú spokojné, ale v očiach nás dospelých táto fantasy asi ťažko niekedy prekročí prah priemeru. Výborné a zaujímavé scény ako úvodná scéna s vlakom, ľadová stena s uväznenou kráľovnou či všetky scény s Astanom sa striedajú s trápnymi, kde sa deti hrajú na statočných bojovníkov. Toto je schéma ktorej sa pravdepodobne budú tvorcovia držať aj v nasledujúcich dieloch, preto je to vopred čitateľné a len ťažko nás v deji niečo zaskočí. Pozrel som si to s deťmi na tv JOJ v HD, ale bolo to utrpenie. Keď som dobre počítal, tak bol film rozdelený asi siedmymi reklamami, priemerne asi po 7-8 minút...Komerčné televízie sú majstri v tom, ako vám doslova zhnusiť zážitok z filmu a ako urobiť z dvojhodinového filmu trojhodinový. Zlaté dvd a blueray...60%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička se dala ještě jakž takž přežit, u dvojky už je to ovšem trochu problém. Andrew Adamson nejenom,že se nepoučil z chyb z prvního dílu, on ještě další přidal a ty co už tu byly, tak ještě zhoršil. Proč to třeba trvá 2 a půl hodiny (!!!), když by si tahle triviální zápletka dala zmáknout za pěknej 80 minut,mi je záhadou. Dobrou polovinu filmu se tady pomalu nic neděje,jenom postavy procházej mezi třema lokacema a spekulujou přitom, proč se jim ještě nezjevil Ježíš, pardon Lev. Ta křesťansko-propagandistická vložka je tady fakt na zabití, stejně jako nesnesitelná Lucinka, která o tom pořád kecá. Ostatní herci jsou taky nesympatičtí a toporní a tentokrát už tu není ani výraznej záporák, protože Tilda Swinton tu má jen zcela zbytečný štěk. Bitvy sice taky nejsou nic moc, ale jsou to tak jediný pasáže, kdy to docela uteče a člověk se při nich i docela pobaví, i když na "účet podniku" (mimochodem ta závěrečná bitva byla dost nefér). Kaspian je prostě jedno velká zklamání, které možná potěší jen znalce předlohy, ale pro ostatní diváky tady není pomalu nic, jenom ta hudba docela ušla. Ještě, že trojku už bude točit někdo jinej, protože takhle zbytečně investovanejch 200 milionů jsem asi ještě neviděl. 30% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)
  • 19. června 2008 měl snímek v londýnské O2 Areně nejpočetnější premiéru v britské historii - zúčastnilo se jí 10 000 lidí. (Herr_Flick)
  • Režisér Andrew Adamson strávil hledáním nejvhodnějšího představitele prince Kaspiana více než rok. Nakonec do této zásadní role obsadil Bena Barnese jen tři a půl týdne před začátkem natáčení. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama