Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"Já vám nevím. Obsadit do sitcomu hvězdu, to by bylo trapný." Konečně další nadupaný britcom. Má všechno, co na nich máme rádi, a navíc se v každém díle objeví hvězda, která neskutečným způsobem schodí samu sebe. Jako když se Orlando Bloom (hrající Orlanda Blooma) prezentuje jako zakyslý hezounek, který si malé sebevědomí kompenzuje pomlouváním Johnyho Deppa. Nebo Patrick Stewart, který "viděl všechno". Nebo Ian McKellen a jeho "propracovaná" herecká metoda ("Víš, já nejsem čaroděj, já jen předstírám, že jsem čaroděj.") A k tomu looser Andy, sympatický tlouštík, který od prvního dílu miluje svojí hloupou kamarádku (a ani o tom neví), kterému občas ujede nevhodná poznámka a který podstupuje trnitou cestu za slávou. Mimochodem, Gervais ho hraje skvěle, když se mu podíváte do očí, vidíte něco opravdového, co ho odlišuje od všech těch hostujících stars. Jenom doufám, že Komparz někdy uvidíme v pátek po jedenácté na ČT2. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Gervais v sitcomu (EXTRAS) o natáčení sitcomu (When a whistle blows), ve kterém evidentně zúročuje své zkušenosti ze svého předchozího sitcomu (KANCL)? To už je slušná haluz. Sitcom se skvělým Gervaisovým humorem střílejícím si z filmových hvězd s jejich naprosto luxusními a úžasně vtipnými cameo rolemi a s PŘÍBĚHEM s jasným dramatickým obloukem a vývojem hlavní postavy, vrcholícím epickým a dojemným finále (vánoční speciál). A opomenuti by neměly být ani Ashley Jensen a Stephen Merchant ve vedlejších rolích hrdinovy nejlepší kámošky Maggie a jeho mimózního agenta Darrena. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo nakolik je tenhle seriálek z Gervaisova hlediska autobiografický. Každopádně jsem rád, že se zbavil šílené tváře Davida Brenta a předvedl nejspíš sobě daleko podobnější postavu, Andyho. Andy Milliman je ukázkový looser. Je sice chytrý, ambiciózní a svým způsobem milý, ale v jeho dráze za světlejšími zítřky mu brání pár nepřehlédnutelných překážek - je rozený smolař, v dialozích navíc ne zrovna vždy duchapřítomný, nepomáhá mu ani krapet obtloustlá postava a tvář čtyřicátníka a už vůbec ne jeho nemálo pomalá kamarádka Maggie, jejíž společenské faux pas v počtu i intenzitě hravě překonají ty jeho. O jeho kompletně mimoňském agentovi ani nemluvě. Komparz exceluje v podobných oblastech jako Kancl. Je námětově svěží - ústřední téma kontrastu "nedůležitých, zaměnitelných smrtelníků - komparzu" a "polobožských, nedosažitelných hvězd" je hodně hutné, Gervais s Merchantem na něm skvěle scénáristicky rýžují - hvězdy jsou zobrazovány jako namyšlená paka (Stiller, Lindsay), řadoví pokrytci, eventuálně neškodní úchylové (Winslett, Stewart) či rozmazlené hvězdičky s komplexy (Bloom, Radcliffe). Stejně jako u Kanclu jsem nadmíru spokojený - ale na plné hodnocení to stále není. Na to si bude muset projít trochu delší zkouškou času. Mimochodem - z hlášky "Are you having a laugh? Is he having a laugh?!" se mi už po jejím třetím zopakování začalo dělat špatně. Ke konci to bylo už hodně zlé. :-) 80% ()

rawen 

všechny recenze uživatele

génius trapasu Ricky Gervais přichází s nakonec o něco méně zoufalým, rozumnějším charakterem než byl David Brent v The Office, přesto se dočkáme od jeho Andyho Millmana i toho, co dělalo Kancl Kanclem - scén ve kterých se Andy dostává víc a víc do pasti vlastních lží aby vše vyvrcholilo v nehorázně trapnou situaci, ve které je doslova vykoupán až do extrému - kdo viděl R.G. v akci ví... nevím koho z tvůrčí dvojice nakonec napadlo zkusit reality sitcom z prostředí natáčení filmů, dopadlo to nadmíru skvěle, nechápu jak se tvůrcům podařilo překecat slavné herce, aby ze sebe v seriálu udělali naprosté idioty (Ben Stiller (kretén jak se patří), Daniel Radcliffe (a jeho vytahaný kondom), Patrick Stewart (full frontal nudity), Kate Winslet (zvrhlá potrhlá husa), Chris Martin z Coldplay (taky kretén)...) nebo se tam jen mihli (De Niro, Samuel L.Jackson) - ten nadhled se kterým je vše podáno je naprosto osvobozující a osvěžující, skvělý dojem podtrhuje i Andyho parťačka Maggie - prostinká třicátnice, která zkouší proplouvat životem, aby končila ve smyčce svých hloupých chyb a zažitých stereotypů je skvěle podaná a velmi dojemná... nevím jak vám, ale na mě Extras působí ještě vyzrálejším dojmem než Office, první série je neuvěřitelně vtipná, druhá se obsahem stočí jinam, a tvoří narozdíl od první ucelený dějový tok kolem Andyho profesního vzestupu, obě tyto půlky sednou jako p..el na hrnec a já nemůžu než hodnotit vysoko - 9/10 ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělý Gervaisův humor na téma celebrit a slávy vůbec. První série bohužel výrazně převyšuje druhou - ta zápletka s Andyho komediálním seriálem mne moc nechytla. Líbilo se mi když se Extras odehrávaly převážně na place a Andy byl pouze v komparzu. Každopádně Ricky Gervaisovi ironičtější role Andyho Millmana sedí ještě více než role Davida Brenta v Office. Navíc mu v Extras výborně sekunduje Ashley Jensen - takový parťák v Office chyběl (Tim v Office Brenta spíš shazuje a Garreth je šplhoun / idiot). Díky Gervaisově aktuální popularitě se v seriálu objevily slavné herecké hvězdy a ty mají výborné scénky - obzvlášť Kate Winslet mě hodně pobavila, ale výborný byl i Patrick Stewart. I Radcliffe se mi líbil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama