Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj zdvořilostních lží. Kapku drsnější britský sitcom o trapných komparzistech a ještě trapnějších celebritách. Ricky Gervais, v Kanclu nesnesitelný hajzl (o kom asi byl jeho seriál z poslední epizody první série), zde hraje sympatického chlápka, kterého nekontrolovaná (ne)upřímnost vláčí z jedné prekérní situace do druhé. Jeho konfrontace s hostujícími „stars“, jež se do jedné prezentují jako pošuci s notně přestřeleným sebevědomím, nemají chybu. Ben Stiller jako panovačný kretén, Kate Winslet jako Oscara-chtivá, frivolní hvězdička („musím hrát retarda“) atd. Jejich spolupracovníkům bych nepřál, aby byli stejní i ve skutečnosti. :-) 85% Zajímavé komentáře: Eddard, rawen, lakikaki ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Další várka trapných, nevhodných situací a rozhovorů z dílny Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Podobně jako u The Office se zde těžko vyjadřují pocity z koukání. U Gervaise člověk moc často nevybouchne smíchy, ale má celou dobu na tváři ten úsměv vyjadřující naprosté opojení. Díky tomu, že zde hraje "kladnou" postavu a výskytu nějaké slavné osobnosti v každém dílu, můžete mít konečně Rickyho vděčně rádi a seriál udržuje různorodost. Trošku mě zklamal vánoční speciál, který byl více sentimentální než vtipný. Opravdu kvalitní zábava... /Clive Owen, když mu představí postarší komparzistku-prostitutku, se kterou má mít postelovou scénu/ - "Ou fuck, I am Clive Owen. That's mental!" ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"Já vám nevím. Obsadit do sitcomu hvězdu, to by bylo trapný." Konečně další nadupaný britcom. Má všechno, co na nich máme rádi, a navíc se v každém díle objeví hvězda, která neskutečným způsobem schodí samu sebe. Jako když se Orlando Bloom (hrající Orlanda Blooma) prezentuje jako zakyslý hezounek, který si malé sebevědomí kompenzuje pomlouváním Johnyho Deppa. Nebo Patrick Stewart, který "viděl všechno". Nebo Ian McKellen a jeho "propracovaná" herecká metoda ("Víš, já nejsem čaroděj, já jen předstírám, že jsem čaroděj.") A k tomu looser Andy, sympatický tlouštík, který od prvního dílu miluje svojí hloupou kamarádku (a ani o tom neví), kterému občas ujede nevhodná poznámka a který podstupuje trnitou cestu za slávou. Mimochodem, Gervais ho hraje skvěle, když se mu podíváte do očí, vidíte něco opravdového, co ho odlišuje od všech těch hostujících stars. Jenom doufám, že Komparz někdy uvidíme v pátek po jedenácté na ČT2. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais a jeho dozajista autobiografický průřez kariérou neúspěšného herce! Je to trošku jiný než Office, ale pořád to má svoje kouzlo a líbí se mi, že Ricky zůstal v roli totálního loosera a přitahovače trapasů, protože tahle role mu sedí dokonale. Když k tomu připočteme skvělého agenta - mimoně a neuvěřitelně blbou kamarádku, máte sitcom jako víno. Velké hvězdy jsou zde vykresleny jako obyčejní lidé s komplexy a lidskými trablemi. Nejvíc mě asi dostala nadržená Kate Winslet v převleku za jeptišku. O té se mi bude zdát ještě hodně dlouho.. Extras není pořad, který by vás sundal ze židle. Je to pořad, který se dokáže dotknout ožehavých témat, jako je genocida, rasismus, homosexualita, skvělým způsobem, který pobaví. Jediné, co sráží kvalitu je časté opakování zápletky a vy vlastně víte, jak to dopadne. Ale stejně se dodíváte do konce... to je právě to kouzlo. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Skvělý situačně komediální seriál, ve kterém se objevují jako hosté hollywoodské hvězdy největšího kalibru, ve kterých hrají sami sebe, ale spíše doufáte, že je to pouze mystifikace. Hlavní dvě postavy nejsou tak charismatické, jako jiné postavy v mých jiných oblíbených seriálech, chovají se někdy dost zvláštně a skoro si přejete, aby třeba Andy tu pravou roli nikdy nezískal. Na podnose jsou často nošeny takřka totožně trapné (pro "hrdiny") situace jako v Přátelích (ovšem bez přidaného smíchu), ale je to opravdu zábava a těch 30 minut uteče fakt rychle. Celkově se mi to jeví jako další (kvalitativně) úspěšný produkt mého milovaného HBO - zkrátka spokojenost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Jména dvou postav, Damon Beesley a Iain Morris, jsou vypůjčené od dvou slavných britských producentů. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)

Reklama

Reklama