Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná expozice vojenské akce dvou odstřelovačů kdesi v Ethiopii se přesouvá do hor, kam hlavní hrdina po ztrátě přítele a naváděče (americká armáda je v tom zase nechala) odchází na odpočinek, aby mu věrný hafan mohl donášet pivo z ledničky a tu a tam ho mohly navštívit armádní špičky, aby mu vyložily na stůl svůj plán při záchraně amerického prezidenta. Jak už to tak ale bývá, tak se někde stane chyba a ze Swaggera se stává nepřítel číslo jedna, po kterém jdou všechny dostupné policejní složky. Na plátno tak vstoupí i dosti děravý scénář (přitom první půlka je na daný žánr i docela chytrá) a výsledkem je tak spletenec nesourodých nápadů i trapných momentů, zejména, když zabrousíme pod povrch vládních konspirací. Fuquova oldschoolová akce sice s přibývajícími minutami lehce zevšední, ale ten chlap prostě umí přitáhnout testosteron. Zahrává si s těmi nejprovařenějšími klišé daného žánru, škoda, že zapamatovatelných scén tentokrát moc nepřináší. Mark Wahlberg je bourák, který nepovolí, to, co má předvádět, mu bez potíží věříme. Kdysi jsem ohrnoval noc, při opakovaném zhlédnutí po letech docela velká spokojenost. Takže na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg si chtěl natočit vlastního Bournea, ale moc se mu to nevyvedlo. Ne že by nedokázal sám utáhnout akční podívanou, to on dokáže a ještě mu v tom pomáhá Danny Glover. Natočil to ovšem průměrář Fuqua a ten to natáhnul na dvě hoďky, což už tak průměrnej thriller udělalo ještě průměrnějším. Příště si musí Mark vybírat líp. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • V traileru je i scéna, která nebyla ve filmu použita. Pomocí dálkového ovládání je v ní vyhozeno do vzduchu malé letadlo. (don corleone)
  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama