Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je pre mňa dobrý režisér. Problém v jeho filmoch je hlavne scenár, ktorý tak trochu drhne aj tu. Príbeh nie je zas extra zaujímavý, ale je to natočené fakt pekne a efektne. Akcie sa podarili, kamera je fakt dobrá, pekne sa na to pozerá, ma to tempo, štýl a cool vyzerajúceho a charizmatického Marka Wahlberga. No, vlastne s obsadením som celkovo spokojný. Priznám sa že som sa fajn bavil, ale celý film zachránil len Wahlberg a zručná réžia, čo môže byť pre niekoho dosť málo. 90% - 5* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ale no taak, děti. Nečekali jste snad od tohoto filmu bůhvíjakou originalitu, že ne. Originální by byl, kdyby se odehrával celý děj na jiné planetě, kdy by na přesnost zásahu ze dvou kilometrů měly vliv taky složení, hustota a prašnost atmosféry a ne jen nějaká přihlouplá vzdálenost, rychlost cíle a rychlost a směr větru. Jo, a taky kvalita zbraně a střelce, of course. Takže co tady máme: vysloužilý voják, zrádci v řadách armády, zrádci v řadách zákonodárců, krásná vdova (nezadaná, jak jinak), poctivý dosud nezkorumpovaný agent FBI (v realitě stejně vzácný, jako yeti), ministr svázaný pravomocemi, zbrojní arsenál všeho druhu, scenérie od Afriky přes velkoměsta a lesy až po zasněžené velehory, pár efektních výbuchů, pár efektních akčních přestřelek, přiměřená porce napětí. Originalita? Ne, zde ji nenajdete. Ale jinak se i u takto vykradačského filmu člověk může celkem na dvě hodiny zabavit, pokud tedy nestuduje již předem příliš horlivě jména tvůrců a jejich filmografie. Btw. Wahlberg - před pár dny jsem jej "sepsul" za Fightera, v roli Swaggera se mi ale líbil, ta byla ušitá jemu na tělo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že je Wahlberg v každé přestřelce jako Terminátor a nikdo ze špičkově trénovaných vojáků ho není schopný trefit, načež on jen bleskově zamíří na jakoukoli světovou stranu a nepřítel po tvrdém zásahu několika kulkami z automatické zbraně leží na zemi, je to docela solidní akční zábava s výtečně nastíněnou sniperskou tématikou. Především pak oceňuji fakt, že se zde jde střelbě z velké dálky trochu více pod kůži a divák vidí, že to není jen o tom mít co největší teleskop a co nejdelší pušku. Škoda že to na druhou stranu zabijí scénář plný klišé a již zmiňovaného super Wahlberga, který kromě úvodní rány do zad jedná naprosto suverénně, což působí dost otravně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • V traileru je i scéna, která nebyla ve filmu použita. Pomocí dálkového ovládání je v ní vyhozeno do vzduchu malé letadlo. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama