Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Ryan Gosling je zrejme jeden z najväčších mladých hereckých talentov. Jeho štýl herectva je IMHO v podstate bezchybný a veľmi neopozeraný. Všetko zvláda ľahko, nenútene a stopercentne presvedčivo. Pripomína mi Brandove najlepšie chvíľky. Jednoducho vie z filmových postáv urobiť živých ľudí. Závislý učiteľ Dan Dunne je totiž komplexnou, úplne reálne pôsobiacou postavou a Gosling je ťažký frajer, že ho po celý film tak nejak chápete a neodsudzujete. Výborní boli aj ostatní herci. Vzťah učiteľ-žiak som podobne zachytený zatiaľ ešte nikdy nevidel a veľmi sa mi páčilo ako sa celý film odvíjal. Rozhodne odporúčam. ////Uležalo sa mi to v hlave a radím si to medzi svoje top filmy. Neviem na tom nájsť chybu - film ma úplne dostal. Skrátka moja vlnová dĺžka. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Průměrný splašek oka bolného střihu, jehož cílem není ukázat, že těm mladým přepigmentovaným orangutanům do hlavy jednoduše vědomosti nenašťoucháte, naopak se zaměřuje na vztah učitele s popraškem koksu na neposekaném horním pysku s čerstvou nepoužitou opičkou znající naleštěné ovoce správného načasování. Tyto zbytečné edukativní bláboly mě rajcují jako břečťan prdel divočáka a nejvíc mě na nich rozpaluje, že nezáleží na tom, do jakého seriózního úšklebku mají ten šedivý ksicht zkroucený, všichni už od prvního čichnutí ví, že se jim klacek stáčí na stejnou stranu a že žádný z nich nedokáže vyslovit ř. Jsou to prostě srnčí hovna na jedno brdo a můj drahocenný čas od nich odděluji hezoučkým dvěstětřicetivoltovým ohradníkem a jedním vietnamským zahradníkem na krvelačným slimákovi. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Typický nezávislý film americké produkce. Takže hlavní hrdinové jsou looseři, jejich život nestojí za nic a vyhlídky jsou prachbídné, což všechno snímá roztřesená kamera v tlumených barevných odstínech. Hodně prostoru dostávají mlčenlivé scény a ježdění v autech. A nějaká ta malá naděje a kousek hřejivého přátelství se taky najde. I když tady je vztah mezi učitelem a žačkou opravu na ostré hraně. ____ Není to špatný film, ale ničím neohromí. A hlavnímu hrdinovi zatraceně dobře rozumím. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling is my spirit animal! A v tomhle filmu spolu souzníme nejvíc. Ještě hodinu po zhlédnutí jsem to to celé pořád vydýchával. Herecký koncert ale především po emocionální stránce neskutečně silný film, který navíc ukazuje, že cesty ke drogám nejsou vždy dlážděné slabostí. Hlavní postavu k nim přivede citlivost a minulost, od které se jen těžko dá oprostit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama