Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film plný protikladů. Vlastně jenom o protikladech - učitel, ve volném čase náruživých feťák, se snaží ochránit jednu svojí žačku před prací pro dealera, od kterého sám taky bere. Proč ne. Bílý učitel na černošské škole vyučující dějepis formou protikladů. Krásná hudba, civilní kamera, osobní přístup a skvělý Ryan Gosling v hlavní roli. Velice povedený film, který jen tak nepustí... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic takhle nezasáhlo a dráždí mě otázka, jestli by mě film o drogách u lidí, u kterých by se podle vžitých představ o typických konzumentech vyskytovat neměly, tak sešrotoval nebýt Ryana Goslinga - to samé způsobil Svatým bojem. Jeho učitel je nádherná živoucí postava, z jedné strany bedna a našlápnuto, z druhé BERE. Vztah s černou žačkou, souznění mezi nimi jako mezi dvěma ostrovy uprostřed moře .... a pak ta konfrontace .... Uf, síla, síla. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling is my spirit animal! A v tomhle filmu spolu souzníme nejvíc. Ještě hodinu po zhlédnutí jsem to to celé pořád vydýchával. Herecký koncert ale především po emocionální stránce neskutečně silný film, který navíc ukazuje, že cesty ke drogám nejsou vždy dlážděné slabostí. Hlavní postavu k nim přivede citlivost a minulost, od které se jen těžko dá oprostit. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Průměrný splašek oka bolného střihu, jehož cílem není ukázat, že těm mladým přepigmentovaným orangutanům do hlavy jednoduše vědomosti nenašťoucháte, naopak se zaměřuje na vztah učitele s popraškem koksu na neposekaném horním pysku s čerstvou nepoužitou opičkou znající naleštěné ovoce správného načasování. Tyto zbytečné edukativní bláboly mě rajcují jako břečťan prdel divočáka a nejvíc mě na nich rozpaluje, že nezáleží na tom, do jakého seriózního úšklebku mají ten šedivý ksicht zkroucený, všichni už od prvního čichnutí ví, že se jim klacek stáčí na stejnou stranu a že žádný z nich nedokáže vyslovit ř. Jsou to prostě srnčí hovna na jedno brdo a můj drahocenný čas od nich odděluji hezoučkým dvěstětřicetivoltovým ohradníkem a jedním vietnamským zahradníkem na krvelačným slimákovi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama