Želvy Ninja

• USA TMNT (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sú zelené a dostali sa do kontaktu s rádioaktívnym odpadom, ale je s nimi sranda, ako s máloktorými živočíchmi. O kom je reč? No predsa o Ninja Korytnačkách. Máloktorý animák Vás sprevádzal detstvom, ako tento. Už prvé zábery z teaseru hovoria, že pôjde naozaj o veľký projekt, ktorý má pod palcom trikový mág Kevin Munroe. Film je vyrábaný CGI technológiou, ktorá zaručuje naozajstnú kvalitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Djkoma

všechny recenze uživatele

Návrat želv ninja není nijak úchvatný ani dech beroucí, ale rozhodně příjemný. Tyhle zelené potvory s krunýři neodmyslitelně patří k mému dětství a ještě bych jistě našel na VHSce jejich kreslené nebo hrané příběhy. Pro dnešní generaci je to pravděpodobně krok úplně jiným směrem než jsou všechny možné dnešní ikony pro mládež. Želvičkám prospěl přechod do krásné animace, která mě velmi potěšila hlavně v dešti, který vypadá skutečně. Příběh se snaží být velmi poučitelný, i když to z počátku nevypadá. Při pár scénách hlavně na začátku jsem si vzpomněl na Pána prstenů, ale ničemu to nepřekáželo. Animace dovoluje tvůrcům opravdu hodně a jen škoda, že jí více nevyužili při soubojích, které hlavně na konci jsou trochu těžkopádné. Celkově i příběh je maličko odfláknutý (ale s pár hezkými detaily, co potěší) a jeho záchranou je délka. Krásných 87 minut stačí, aby se člověk příjemně pobavil, zavzpomínal a odešel s dobrým pocitem. Tvůrci udělali slušný krok v charakterech želv, hlavně u Leonarda a Raphaela a doufám, že třeba v příštích dílech se to bude jen a jen prohlubovat. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Munroe .. Hned v úvodu na mne mocně dýchla nostalgie. Ani ne tak na animovaný seriál nebo hrané filmy (které jsem svého času v kině také absolvoval), ale spíše na samotné comics časopisy, které jsem léta kupoval a mocně hltal. Po pár minutách se ovšem plně ukázala největší slabina nynějšího snímku a to je scénář, který preparuje a následně integruje do provařeného příběhu množství střípku známých z kdejaké fantasy počítačové hry či filmu. Vizuálně naštěstí povedené, zápletka uvnitř želvího bratrstva slušná, prostředí nočního NY impozantní a občasné humorné momentky také nechybí a vůbec, děj svižně běží k jasnému konci, který nepřímo mluví i o dalším pokračování. Když se příště tvůrce zaměří více na humor, vyváží se to temnotou příběhu s pořádným záporákem a ubere se ve vykrádání, mohl by to být víc než jen slušný průměr. ()

Isherwood

všechny recenze uživatele

Prostorová animace želvám docela sluší, byť nostalgie stále někde v koutku volá po klasickém vizuálním kabátku. Problém je dle mě spíše v dějové peripetii ohledně bratrského zápolení, které staví do křížku dva nejstarší, aby benjamínky opominulo natolik, že se z nich staly pouze přicmrndávači bez opodstatnění. Druhá lajna se záchranou N.Y. a celé světa s ním je mnohem přímočařejší, svižnější a hlavně skýtá prostor pro naprosto strhující akci, která se na poli animace jen tak nevidí a zvláště bratrská přesdršťkovka v dešti či závěrečná řež proti Foot clanu zahřejí srdce každého milovníka akce. Ve výsledku sympatická jednohubka, která rozhodně neurazí a pro ideální oddych je více než jasnou volbou. ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja mě v mládí dost zasáhly, ale jenom na určitou dobu, pak jsem na ně tak trošku zanevřel, a později zase trošičku rozpomněl no a pak se mé želvoninžovské mládí uzavřelo uplně a já občas v zájmu debaty zavzpomínal jak se vlastně ty čtyři želvy z kanálu jmenovali. A ejhle, Američani si natočili další kus do paškálu a kdybych to měl zhodnotit, tak bych dneska řekl, že průměr je to rozhodně zasloužený a na zdejším hodnocení evidentní. Jediné co mi na celém filimu vadilo, a to docela dost, je zásadní a nevyzpitatelná animace, bez které se tento film neobejde, ale těžko jsem si na ní musel zvykat. Je jiná, snaží se být zajímavá, je správná ninžovská, ale stále je to jenom animace, která rozhodně nepatří mezi nejlepší, ale zase také ne mezi nejhorší. Myslím si, že být malý kluk, tak se bavím, dneska už přecijenom na takovéto filmy jen tak nenarazím tak často. Nostalgie mi ale nedá neříct, že originální želvy ninžové, a možná ještě ty hrané jsou pro mě jako pro kluka něco, na co se prostě nezapomíná. Tohle je kus filmového umění, které dle mého uvážení vůbec vzniknout nemuselo a přišlo mi to všecko tak trošku na nic, jako plno takovýchto filmů. ()

Tom Hardy

všechny recenze uživatele

Pořád to tam je. Želvy hláškují, perou se, Tříska má šmrnc, že by Yoda mohl závidět a audiovizuál je vzhledem k rozpočtu neuvěřitelný. Solidní návrat, u kterého marně vyhlížím dvojku. P.S. Co se týče distributora, propálená šance roku. Možná jsem naivní idealista, ale kdybych se měl postarat o dabing, sehnal bych si legendární sestavu z kresleného seriálu. Kdo tam tom vyrostl, tomu bude z DVD dabingu na zvracení... ()

• Zatímco Leonardo, Raphael a Donatello mají hnědé oči, Michelangelo má oči modré. Je to proto, že si režisér přál, aby Michelangelo vypadal mladší a nevinnější než ostatní. (Džejkop)
  • Keď vchádza Splinter (Mako) do kuchyne, pospevuje si akúsi pesničku. Je to starobylá japonská uspávanka. (riso677)
  • Prvý celovečerný animovaný film o ninja korytnačkách. (riso677)

Související novinky

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)