Reklama

Reklama

Bratři Logan/Wolverine a Victor jsou od útlého věku nerozlučně spolu. Nespojuje je bratrská láska, ale to, že jsou oba mutanti a v dospělosti se stávají členy týmu Weapon X, vedeného Williamem Strikerem. Tým je složený ze samých mutantů, kteří jsou něčím výjimeční. Při jedné vojenské akci Stryker, rozkáže aby Victor použil své násilí podle libosti. Logan/Wolverine s tím nesouhlasí a po masakru se rozhodne jednotku Weapon X opustit...  Odjíždí do hor, kde spokojeně 6 let žije se svou přítelkyní Kaylaou. Pak se jednoho dne objeví Victor a Kaylau zabije. Logan/Wolverine je bez sebe a okamžitě vyhledá Strykera. Ten mu ovšem neřekne úplně vše, hovoří jen o tom, že Victor se snaží zabít všechny členy Weapon X, po smrti jsou již Bolt a Wade. Stryker má pro Logana/Wolverine návrh – v jeho laboratoři ho nechá vylepšit, aby byl schopný zabít o tolik silnějšího Victora. Logan/Wolverine nejprve není nadšený, ale nakonec přijímá a podstupuje neuvěřitelnou přeměnu z mutanta na supermutanta. Během přetvářecího programu málem zemře, ovšem až za prahem samotné smrti, se nečekaně začne probírat a uslyší, jak Stryker rozkazuje vymazat jeho paměť. Logan/Wolverine se znenadání utrhne ze všech přístrojů, na které je napojen, a unikne ze základny. Chtěli ho totiž využít k něčemu jinému, než bylo domluveno. Teprve teď Logan/Wolverine pochopí, že vše nastražil Stryker – i samotného Victora, který mu ve všem pomáhá... Logan/Wolverine, je na útěku. Ukrývá se na farmě starého páru, kteří mu poskytnou úkryt, připomíná jim totiž jejich mrtvého syna. bohužel je za nějaký čas vystopován a manželský pár je zabit. Logan/Wolverine se opět dává na útěk, přičemž zneškodní mnoho svých pronásledovatelů... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (1 368)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wolverine není takový film, jak by divák čekal. Gavin Hood působí jako by chtěl točit jiný film než studio a ve výsledku vznikl nelogický a nesmyslný polotovar, bez jakékoliv psychologie postav a s neskutečně prostříhaným dějem. Nabušené trailery ukázaly prakticky všechnu akci, která je fajn, ale velmi samoúčelná a často ani dobře nevypadá (což mi tolik nevadí, slabší efekty dokážu prominout viz závěrečná bitka na komíně, která je maximálně šílená a mě potěšila...). Bohužel právě s efekty to režisér hodně přehnal a některé jsou extrémně směšné a tragické (spoiler:to mluvím o Xavierovi...). Přesto, je Wolverine film se slušným tempem, výbornými herci, kterým dominuje Hugh Jackman, jako největší mutantský machr historie, a Liev Schreiber, který konečně prodává své kvality a délku nehtů:). Některé scény jsou opravdu dobré, především bych vyzvedl výbornou úvodní titulkovou sekvenci, která mě ohromila. Nechápu, proč není film více zaostřen na Wolverinea, ubrána většina zbytečných a rychle umírajících vedlejších postav a vše působí velmi nedodělaně. Jako zábavná rychlokvaška na jedno použití je to fajn, ale přemýšlet u toho nemůžete, protože těch otázek "proč a jak" by se vyrojilo nespočetně. Tak snad napodruhé, zručnější režisér a kvalitnější scénář bez jakýchkoliv zásahů od studia, dovolí vzniknout tak kvalitnímu filmu, jaký si právě Wolverine zaslouží... PS: můk favorit Gambit se tady moc neohřál... PPS: Gavin Hood určitě obdivuje Equilibrium.... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film bez režiséra. Profi štáb si dal spicha bez šéfa a natočil Wolverina. A výsledkom je čačaný festival rutinných kompromisov a vykastrovanej pásovky betonujúcej potenciál za 1000000 mutantov. Aj ten Rattner aj keď už zďaleka tak nežďímal bohaté X-Menovské universum ako Singer, aspoň dokázal ulahodiť akčnému oku. Gavin Hood, režisér? Sa proste nedostavil. 50% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem to nečekal, ale Wolverine skončil jako komiksová tuctovka, kde se hláškující borec potácí z jednoho digitálního průšvihu do druhého. Hood hraje zbytečně moc na efekt a místo toho, aby makal na postavách a hlavně na Wolviem, snaží se diváka uchvátit vším ostatním. Jenže má k dispozici béčkový scénář a neumí točit akci jako Singer (nebo jemu podobní), takže konstantně míří do vod průměru, ze kterých umí film vytáhnout maximálně boží Deadpool. Ten se však na plátně moc neohřeje a jinak Wolverine nenabídne nic nového, naopak opakuje klasické chyby, které komiksové filmy srážejí na kolena. Díky velkému zahuštění z toho nakonec koukatelný popcorn je, ale touha po druhém zhlédnutí nehrozí. 6/10 P.S. Scéna v koupelně je jako ze špatné romantické komedie. Proboha proč??? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jen samotný Wolverine si v rozmezí čtyř let vysloužil dva filmy jenom a čistě o něm. Nepochopil jsem, proč to tak udělali a celkově ani nechápu smysl celých X-Menů, kteří se příběhově přítomností vrací do minulosti, aby z ní postupně přeskakovali do budoucnosti. Nechápu tu vypravovací linku všech dílů a zřejmě ji ani nikdy nepochopím. Co ale uznávám, že tenhle díl, na rozdíl od samotného filmu Wolverine, je snad i lepší. Může za to především atmosféra 70. let, což mi přijde absurdní, byť jen připomenout. Nicméně budiž. Tři hvězdy za to, že filmařina to není úplně zlá. Všechno ostatní ale v této sérii postrádá smysl a myslím, že ho v dalších filmech z této série nikdy nenajdu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Wolverinovy začátky" jsou jednoznačně nejslabší z celé série X-Men a s přibývajícím počtem jednotlivých dílů se tak X-Meni začínají potýkat s typickými problémy každé delší ságy - s kvalitativní nevyrovnaností. Jihoafričan Gavin Hood totiž porušil zavedený (a osvědčený) duch kultivované sci-fi (určené spíše pro náctileté) a svůj příspěvek do ságy stylizoval coby jednoduché akční béčko (vlastně také pro náctileté). S přebytkem akce se ale jako divák X-Menů nedovedu vyrovnat, chtěl bych zpět i nějaké ty významové přesahy (postoj k mutantům - minoritám, neotřelé civilizační vize, prokreslená psychologie postav atd.). Wolverine je tak laciný film (i když jako hollywoodský blockbuster stál jistě hromadu peněz), že by měl zákonitě skončit kasovním propadákem, tahle kauzalita je však natolik složitá, že takový scénář je spíše nepravděpodobný. Srovnejte ale Wolverina s hitem loňského filmového mainstreamu - Temným rytířem! Hloubka a ryzí postmodernost, ve které se může lehce najít každý divák a do jehož složitého konceptu si vyprojektuje (téměř) každý svá očekávání, je letos nahrazena přihlouplým příběhem, vrstvením žánrových klišé, defragmentovanou dějovou osou a stylem 3D akční počítačové hry. Dopustím se, možná neomaleného, prohlášení, když budu tvrdit, že Wolverine je jen průhledným komerčním kalkulem a že je to téměř urážka práce a odvedeného výkonu týmu kolem režiséra Briana Singera, autora původních dvou filmových adaptací legendárního komiksu? Podobné filmy: X-Men: Poslední vzdor, Daredevil ()

Galerie (118)

Zajímavosti (71)

  • Nakrúcanie začalo 18. 1. 2008 na Novom Zélande, pokračovalo aj v Austrálii, Kanade a v USA v New Orleans a Louisiane. Strykerova (Danny Huston) tajná továreň bola zriadená na ostrove Kakadu. Natáčalo sa do 23. 5. 2008. (Greenpeacak)
  • Victor (Liev Schreiber) je díky svým regeneračním schopnostem schopen přežít ničivé účinky laserového zraku Zbraně 11 (Scott Adkins)... nezničeno však zůstává i jeho oblečení. (BisiJoker)

Související novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (více)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (více)

Reklama

Reklama