Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

bourec 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem měl smíšený pocity,ale teď ,po druhém shlédnutí je jasný,že to není špatný.Trochu mix filmů jako Útěk z NewYorku nebo z Absolomu,i trochu Šílenýho Maxe tam vidim.Má to grády,spousty krve a tvrdý akce,a hlavně to odsejpá.Takže za 80%. ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Na první pohled béčkový příběh, který není zpracován vůbec špatně a pod taktovkou Neila Marshalla se jedná o celkem zábavnou a hodně ujetou jednohubku. Na své si přijdou milovníci Šíleného Maxe, Need for speed či středověkých bitek. Honička, která začíná na koních v brnění a meči a končí v Astonu Martin DB-7 s několika výbuchy, se jen tak nevidí. Bohužel Marshall nezvládá akční nebo spíše bojové scény, kdy jeden záběr trvá tak max. 2 vteřiny a pak přijde rychlý střih a další dvou vteřinový záběr nás zavede úplně někam jinam a čert se v tom vyznej! V akčních sekvencích je chaos a jsou nepřehledné a střih je tak agresivní a rychlý, že při zhasnutém světle, to není nic příjemného pro oči. To je velká škoda, jinak by to byly s přehledem 4*, takhle jsou to hodně slabé 3*. 60% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Kdo se v akčních scifi pohoršuje nad nelogičností děje a reálií, ať se na Soudný den v zájmu zachování duševní rovnováhy nedívá. Je to paukrutná slátanina, kde banda pankáčů s molotovy a luky za pár minut sejme dvě přezbrojené Piranhas a přeživší posádka uteče na hrad k rytířům, pak se vozí v Bentleym, honí se s pankáči, kteří ve starých střepech nemají problém Bentleyho dohnat, mezitím se někdo zastřelí, ugriluje, onemocní, oteče, zpychýřní, maže, peče, umře...no ale je to zábava. Pokud vám nebude vadit směs Mad Maxe, 28 dní poté, Excaliburu a Rychle a zběsile, asi si to užijete. ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele

Režisér zábavných béček Psí vojáci a Pád do tmy s graciézní lehkostí obrněné divize natočil film, který přesně naplňuje slovo "zbytečný". Akční zloděj času je prošpikován odkazy na všechno od Útěku z N Y přes Mad Max 2 až po Pulp Fiction. "Dílo" spoléhá hlavně na atraktivitu hlavní ženské postavy v opravdu těsném oblečení a přehršel výjevů laciných a zbytečných scén typu "zasmějte se zmasakrovaným zvířatům" nebo "vykulte oči na nahatici s brokovnicí ve vaně". Film je odkazy tak přeplněn, že nezbývá prostor na nějakou vlastní invenci. Rovněž zdravím Fallen_One:) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Natolik je to špatné až je to perfektní. Nebudu se tajit slabostí pro Rhonu a řeknu na rovinu, že právě ona dělá film tím čím je. Na pár opravdu velkých dementností typu: honička Bentley vs motorky, je tohle postapokalyptické scifi výbornou zábavou při které sem se ani chvíli nenudil a ktomu sem se jěště skěle bavil. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Řízné béčko od kterého jsem nic nečekal, ale nakonec jsem toho dostal požehnaně. V rámci žánru 5*. A Rhona je fakt kůže!!! ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Mix s prvkami filmov najrôznejšieho žánru. Za celý film som si stihol všimnúť Jamesa Bonda, Gladiátora, Kráľa Artuša, Planetu teror,Šieleného Maxa...v jednej scéne sa strieľajú zombíci a v ďaľšej sa bojuje v hrade proti čiernemu rytierovi. V jednej scéne je naháňačka ako vystrihnutá z filmu Šialený Max, v ďalšej sa preteká s luxusnými autami. Tento nestráviteľný film ešte ,podporil, naozaj príšerný strih. A ako čerešnička na záver: Po skončení filmu zistíte že to bolo o -ničom- lebo dej nemal zmysel! Takže naozaj hrůza. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Slušná, výplachová řežba, která si nehraje na nic a chce jen a pouze bavit, což se jí daří perfektně. Je to samozřejmě totální debilita, ale to v tomhle případě vůbec nevadí, protože se tím pádem otvírají dvířka k velmi originálním scénám, které se v jiných filmech objevit nemůžou. 85% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

I když tenhle film má řadu klišé, dokázal jsem v něm najít vždycky něco, co ho udrželo na hladině průměru. Jako třeba nahatice s brokovnicí ve vaně, zajíček u Zdi nebo nablýskaný žihadlo v tajném skladu. A za co velký plus je za zatraceně sexy kočku Noru-Jane Noone. A když tu tak čtu ty komentáře, tak si říkám, jestli jsme opravdu všichni viděli ten samý film :-)) páč se u toho musím mírně usmívat. Recenze na http://fanmovie.cz/recenze/soudny-den-the-doomsday/ ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

WTF, co to bylo? Tak neuveritelnej bordel jsem videl na platne poprvy. A proc tam proboha zabijeli ty zvirata? A proc tam pekli a krajeli toho typa? A co byl na konci ten McDowell? A Bentley. Byl by to odpad nebejt charismatickejch badguyu, ale jinak radoby cool chujovina non plus ultra. Poprve jsem odesel z projekce pred koncem a rozhodne vim proc!!!! ()

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Zjednodusene je to mix já legenda, šíleny max, Jméno růže... Jinak takhle šíleně ulítlej film sem v kině nikdy neviděl, takhle dlouhej záběr na super prdel taky na a takovy sranda věci jako to náštván po tom, jak Solovi ujel vlak to nikde neni. Plus hlava v aute..nema chybu :D ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

celý film je jedna velká jizda, dobře jsem se u nej bavil i si zaspomínal a pevně doufam, že se doopravdy jedná o nadsázku:) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neil Marshall dostal peniaze a odtrhol sa z retaze. Ej, ale som veru rad. Davno som nevidel (a ci vobec) tak krasnu ukazku bezmyslienkoviteho akcneho gore ultrabecka, ktore sa tak zabava samo na sebe, vykrada co len moze a pritom zostava skvelou zabavou. Ja som to Marshallovi zozral aj s navyjakom a tesim sa na jeho dalsi film. Apropo, co sa tyka vykradania a pod., u reziserov ako je Tarantino sa tomu hovori inspiracia, ci vzdavanie pocty, kazdopadne vsak Tarantino s Rodriguezom mozu ist do kuta, buchat si hlavu o stenu a ticho zavidiet, ze ich Grindhouse popri Doomsday pohorel uplne vo vsetkom.4,5/5* ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tak blbost podobného rázu už jsem dlouho neviděl. Smrtelný virus je už tak ohraná zápletka, že se mi to chtělo vypnout hned po spuštění, ale ''díky" tomu, že jsem vydržel jsem se dočkal průměrného akčňáku. A navíc pokus o netradiční závěr, kdy se hlavní hrdinka rozhodla stát vůdkyní bandy anarchistických, kanibalistyckých punkáčů místo vrácení do zkažené společnosti civilizovaných lidí, měl mít asi hloubku, ale mě to přišlo dost debilní.... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplné. Filmů s podobnou tematikou je již hodně, ale tenhle se mi fakt líbil. Především sledovat chování vlády a samotných osob. Zároveň mám k tomu dost výhrad. Proč sakra se museli jedni stát pankáči a druzí zase chodí v hábitech z 15. století? To jako by existovali jen dvě skupiny lidí? Kravina. Ale dobře musel sem to akceptovat a tak nějak sem si na to zvyknul. Krev tekla proudem, hlavy létaly a film nakonec neměl nejhorší konec, takže za celkovou show bez známých herců jsou dal maximum co si ten film zaslouží. 70% je asi tak otimum. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

OMFG? Ne, nemyslim si, ze to je zabavny postmoderni slepenec... je to jen prachsprosta vykradacka. Ale misty je zabavna, taksze presne 50 procent, slabsi tri hvezdicky. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

sice nápad dobrý, ale fakt nevíte, zda zpracování brát vůbec seriózně....to snad nevěděl ani režisér sám.....no prostě pankáči ve městě a rytíři na venkově plus hafo krve a jedna automobilová honička (btw super reklama na bentley), která byla asi z celého počinu to nejlepší....no......nesmíte u toho přemýšlet a bude se Vám to asi i líbit....... ()

Hobitek4U 

všechny recenze uživatele

Kravina největšího kalibru, mají mít super dobréodolné auta, dveře vyletí z pantů po výbuchu granátu, sklo rozbijete pouhou rukou, banda pankáčů se vás pokouší zabít. Jak můžou mít v absolutní pustině gelové nehty? Tomu neříkám námět na dobrý film. Kdyby to bylo aspoň vtipné a brané s nadhledem, jenže to bohužel není a všechno je myšleno smrtelně vážně. Určitě je to zklamání. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama