Reklama

Reklama

Světla pasáže

(seriál)
Česko, 2007, 14 h 54 min (Minutáž: 52–54 min)

Hrají:

Monika Hilmerová, Markéta Plánková, Miloslav Tichý, Martin Trnavský, Kristýna Leichtová, Jana Hlaváčová, Jiří Dvořák, Michaela Kuklová, Vlasta Peterková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v soukolí intrik a paragrafů. Při hledání odpovědí pro své klienty totiž nejednou musí na stejné otázky odpovídat sami sobě, neboť dramata z advokátní kanceláře přecházejí do soukromí našich hrdinů a ti si své velké životní kauzy musí prožít se všemi emocemi, bolestmi i slastmi, s nimiž žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá. A pak je tu ještě pasáž se svými obchůdky a kavárničkami plná dalších příběhů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Olafson 

všechny recenze uživatele

Ryzí řezničina (pro Moniku Hilmerovou po slovensky mäsiarina).. Kvalita seriálu byla ještě hluboko pod úrovní prvé řady rodinných pout, takže seriál je svým způsobem zvrhle zábavný. Pokud to autoři mysleli vážně, je mi jich opravdu líto a měl by na ně rychle přijít Chocholoušek se sítí, ale pokud se jednalo o pokus vytvořit co největší zhovadilost, tak je seriál nedoceněný až převratný. Herecký ensámbl by přehrál bez problémů i Vydrýsek po nemoci, a pokud by hrál v seriálu ještě Tomáš Krejčíř jako "hlavní milovník", byla by to jasně pětihvězdičková záležitost. Jako advokát jsem si seriál skutečně užil až na dřeň, řekněme, že takhle si snad práci v advokátní kanceláři nemůže představovat ani retardovaný pomocník řidiče fekálního vozu. Hudba Janka Ledeckého (mimochodem, jak signifikantní, vystudovaného právníka) dodává tomuto opusu korunu. Vzhledem k tomu, že lidi tak blbí nejsou a ani být nemohou, musí se jednat o svéráznou satiru a podle toho je třeba toto dílo hodnotit. ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že nejhorší a nejtrapnější dialogy jsou v Ordinaci v růžové zahradě, ale tohle je daleko horší, trapnější, úchylnější a dementnější. Rádobyvtipné hlášky podtržené neherci (vyjma Moniky Hilmerové, ta je to nejlepší v seriálu) z čehož vychází fakt, že si NOVA dělala reklamu jenom na to že scénář byl napsaný ženou, která napsala Pojišťovnu štěstí a která tenhle seriál psala v opojení alkoholu a za přítomnosti lidí postižených vyšším stupněm demence, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. ()

Reklama

Shelma 

všechny recenze uživatele

Jakmile se nejedná o komerční tahák, nebo o smysluplně nesmyslný psychonesmysl (filmový klub), rázem je to trnem v oku v podstatě většině uživatelů. Jedná se o seriál ze života o každodenních radostech i starostech s možností nahlédnutí pod pokličku právnické každodenní rutiny. Uznávám, že první díly se tak nějak vlekly, ale zhruba od půli se zrychlil spád i dramatičnost. A že v seriálu nekmitalo víc hereckých es, jak zřejmě vadilo zdejším uživatelům, mi rozhodně nepřišlo na škodu. Na rozdíl od těch nekonečných seriálů (Ulice, Ordinace) mi u tohoto bylo celkem líto, že není víc, než 17 dílů, takže dávám jednoznačně 5 hvězdiček. ()

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání.. Neuvěřitelně pitomý seriál, který dokonce je hrůznější než samotná pojišťovna (ta je proti tomuhle hodná nominace na Českého lva). Souhrn totálně zbytečných postav (kterým "kraluje" Veronika Freimanová) a pitomého děje z tohole tvoří snad nejhorší český seriál za poslední léta. ()

Greedo odpad!

všechny recenze uživatele

Tudy cesta nevede. Většina seriálů českých komerčních televizí nestojí za nic. Vznikl nový trend natáčet si spousty vlastních televizních seriálů, které budou dělat společnost některým spoluobčanům, kteří patrně nemají nidc lepšího na práci, než jen sedět u bedny za každou cenu. Vidím v tom jakousi "konzumaci", která vám nic nemůže dát, ale alespoň nějak zabijete čas. Z těchto důvodů dávám tomuto dílu z mnoha dalších "odpad". Naprostá zbytečnost... ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama