Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 2

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 427)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příliš spokojen na to, abych byl zklamán, ale... Od Ridleyho chci přeci jen více než pouze nedotaženou, byť zábavnou historickou jednohubku. Nepochybuji, že do roka a do dne tu máme o několik desítek minut delší a o bezpočet procent lepší režisérskou verzi. Střihač totiž především v druhé polovině musel jet nelidské přesčasy a tak to v mnoha případech ani nedává moc smysl. Ovšem není to směšné, to zase ne (i když taková zteč lady a poníků, ehm?). To proč Robin stojí za vidění není nakonec opulentní výprava (ta tu stejně není) či monumentální bitvy (ty tu stejně nejsou), ale elektrizující „tokavá“ chemie ústředního dua. Přes veškerou ucházející průměrnost bych si dvojku každopádně líbit nechal. A nebo ještě lépe, chci po Scottovi samostatný film o Richardovi v podání Hustona! PS: A jakkoli to s legendou nemá společného takřka nic, tak je jí to stále o neznatelný chlup blíže než to co s ní provedli ve verzi s Costnerem. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nikdy nehodnotím pri historických filmoch ich historickú presnosť. Jedná sa predsa o pohľad tvorcov filmu na danú dobu, postavy a udalosti. Kde máte istotu, že tým, čím vás kŕmia na školách a v učebniciach je 100% zodpovedné skutočnosti? Takže tieto koniny ja do úvahy neberiem. Robin Hood má však problém. SCENÁR! Nie je dobrý. Prečo? Je príliš skratkovitý, príliš umelý. Ja som tomu všetkému neuveril. Atmosféra je dobrá a vizuál je prekrásny. Osud postáv je mi však ukradnutý. S Robinom som necítil ani na sekundu. Gladiátor ma vedel vyburcovať, tu som len čumel a čakal, kedy sa už niečo zaujímavé udeje. A žiadne pokračovanie prosím! Scott je inak filmový génius a mám ho rád. Dlho už však žiť nebude a preto by sa mal ešte zamerať na zaujímavejšie projekty. 6/10 ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Robin Hood, trochu jinak... Ale proč by to mělo být hned špatně ? Za 15 dní jsem zhlédl třetí film od režisérů z mé TOP a i tentokrát jsem viděl kvalitní filmařinu. Tenhle námět je 100x omletý a nevidím na Scottově pohledu na věc nic špatného. Nemá cenu se rozepisovat, řekl bych, že kvality snímku (obsazení, kulisy, dobová hudba a tak dále...) ve svém komentáři perfektně vystihl uživatel '' kajda.l '' (když zapomenu na výtky k Reynoldsově verzi:). Viděl jsem díky zmíněnému čsfďákovi director's cut a klidně bych vydržel i delší verzi - 90%. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Premiéra a další propagační akce, které byly plánované v Londýně a Nottinghamu, musely být kvůli dopravním problémům způsobeným erupcí islandské sopky Eyjafjallajökull přesunuty do Los Angeles. (Andresito)
  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama