Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Bontonlandu bylo DVD za 119, - kč, říkám si je tam Statham, pojď Pavle do toho. A vyšlo to. Skvělý. Na začátku se Stathamova partička napakuje o slušnej balík.Nelegální cestou získal tenhle rok víc snad jen Pavel Bém a jeho magistrát díky OpenCard, ale Bémova parta to je extra třída proti který by Arsene Lupin vypadal jak amatér z mateřský školky. Ale zpátky od realný křivárny k tý filmový, radši. Celá tahle lévá má své "jenže" a ne jedno "jenže". V celý akci je namočen ženský element a tak je jasný, že se na 100% něco vysere a tady po tý čorce, začne najednou na hlavičku páně Stathama lítat jedna vysírka za druhou, ale chlapec je frajer a tak je na co se koukat. jen škoda, že Jasoník se nám tam moc nerve, protože on je fakt kvalitní ranař. Je to takový ten typický posexový film. Prostě došukáte a nevíte co by. Přesně v tu chvíli příchází čas pro tenhle film. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to, že sem tam "vlastně nic neděje" a chybí mi tam motivace řady postav, nějaká ta dobrá hláška, bližší info k princezně ani nedozvíme (v případě odhalení kompomitujících fotek princezny Margaret by se jednalo o velký skandál, tak proč na tu práci nasadí bandu neumětelů??), tak to odsejpalo a Jason si u mě ukradl 4.* A ten černoch je tam zbytečnej, asi jako barva na vlasy pro Stathama. Mummy! Daddy's on the radio! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dokud ty fotky nebudeme mít, policie nic neudělá, státní prokurátor nic neudělá a ministr vnitra nechce nic vědět." Pokud by za mnou někdy dorazilo něco tak krásnýho, jako je Martine Love s plánem na vyloupení banky, tak to s ní třikrát proberu v posteli a poté nabídku nepřijmu. Nemám totiž v úmyslu nechat se nahánět bojovníkem za černošský práva, pornomagnátem, úplatnejma poldama, neúplatnejma poldama a ani agenty MI5 až 6. Já chci klidnej život, ale Terryho partička do toho šla a mě se to líbilo. Byla to stará škola, kdy na práci stačil pořádnej vrták a na podělání akce nekonečný vykecávání po nekódovanejch vysílačkách. Zkrátka rád vzpomínám na ty sedmdesátkový časy, kdy jsem byl stejně hodnej jako dneska. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochvaly hodná čistá prácička inšpirovaná skutočnými udalosťami. Na pohľad oldschool, zápletka divácky funguje, tempo od začiatku pekne z ostra, od polky prúdi ešte intenzívnejšie, herecky obstojne zvládnuté. Ľúbostná aférka drsňáka Terryho a zvodnej Martine zbytočné klišé a celé by sa to bez toho hravo zaobišlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama