Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jakoby vám ze začátku někdo v kině pouštěl nějaký bezstarostnou pohodovku typu ´Bezva finta´ s Belmondem, ab pak v 2.půlce promítač vyměnil kotouč a vy se dodívali na Damianiho ´Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky´ s Francem Nerem v hlavní roli. Jinými slovy - ze začátku se film tvářil jako takový odpichový heist movie s vydařenou loupačkou a sympaťáckými protagonisty, ale pak se z něj čím dál více stávalo vážné drama, kde se hraje o lidské životy i o nejvyšší politické posty. Škoda, zůstat to v té bezstarostné atmosféře 1.poloviny, šel bych i na vyšší hodnocení, i když uznávám, že v případě příběhu „dle skutečné události“ jsou tyto mé výtky poněkud neopodstatněné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film je prostě průměr, a nikdo mi to nerozmluví. Během něj se nic extrémního, šokujícího neděje, herci si plavou na vodě div se neutopí a samotné zpracování hraničí až s nudou. No, koukám, že v jedný větě jsem dokázal vyndat všecky negativa, které se mi akorát propletly pod jazyk, ale zase tak hrozné to není. Je to takové průměrné, ale nechá se na to koukat, taky nemůžu říct, že by to až tak moc nudilo, jen že se tam nic neděje a akce je hodně pomálu. Jason Statham se svým kameným ksichtem také nic zázračného neurve, ale aspoň potvrdí status akčního hrdiny současnosti, což mu upře svým chováním málokdo. Ač se to nezdá, film i tak nepatrně vyvyšuje, ale že bych se na to hrnul znova nebo bych si to kvůli něčemu zapamatoval, to asi ne. Takže průměr, který přes oči přebolí jako uragán, který se prožene pouští jako nic. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po Americkém gangsterovi se tu opět objevila solidní kriminálka, která sice na výše zmíněného staršího bratříčka kvalitativně nemá, ale i tak se jedná o poctivě odvedený kus filmařiny. The Bank Job je klasický krimi thriller pojednávající o jedné bankovní loupeži, lupu, ve kterém nejde jen o peníze, ale i o fotografie, jejichž zveřejnění by mělo za následek vyprázdnění některých křesel ve vysokých politických kruzích. Dovolím si ještě připomenout, že je příběh založený na skutečných událostech, nečekejte ale prachobyčejnou rekonstrukci událostí, tvůrci se nezdržují žádným velkým politikařením a místo toho natočili prakticky klasický heist-movie v první půli, který se po provedení loupeže změní v kriminální thriller ne nepodobný francouzským kriminálkám 70. let (například Tři muži na zabití s Alainem Delonem), čemuž výrazně napomáhá perfektní atmosféra a vůbec celková "sedmdesátková" stylizace. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Stathamových filmov, v ktorom musí viac hrať ako lámať kosti. R. Donaldson je predsa len ostrieľanejší režisér ako väčšina na akých Statham počas kariéry natrafí, takže na výsledku je to vidieť. K najlepším momentom patrí kopanie tunela do banky a aby to nabudúce išlo hladšie, tak do vysielačky netreba veľmi kecať...70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pořádný kopec nudy zabalený v šíleném britském hávu 70. let. Plechový přízvuk se dá ještě unést, ovšem neumětelství scénáristů a režiséra už nikoli. Není to ani stylove retro, ani kvalitní a napínavé kriminálka, rodiné drama rovněž nefunguje a komedie už vůbec ne. Motivy hlavních hrdinů jsou neopodstatněné a bez pevné základny a hlavní klíč, kolem kterého se všechno točí mi nepřijde jako něco za co by se muselo jet na doraz a trhat hlavy. Statham poprvé nekope a dá se na to kupodivu i koukat, Saffron Burrows luxusní, zbytek jen přicmrndávači. Solidní potenciál, avšak v konečném součtu naprostá rutinna. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama