Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (88)

  • Ve filmu se objevil i autor původního komiksu Stan Lee, který ztvárnil roli knihovníka se sluchátky. (SeBig)
  • Film měl premiéru u příležitosti padesátého výročí zrození postavy Spider-Mana (zde Andrew Garfield), který se poprvé objevil v roce 1962, konkrétně v komiksu "Amazing Fantasy" číslo 15. (KucC)
  • Ještě před svým obsazením poslal Andrew Garfield (Peter Parker) tvůrcům fotografii z doby, kdy mu byly tři roky a na níž je v kostýmu Spider-Mana. (Sufferer)
  • Andrew Garfield (Peter Parker) se v čase vzniku filmu vyjádřil, že považuje roli Spider-Mana za svou životní. (Sufferer)
  • Rhys Ifans se na roli doktora Connorse pečlivě připravoval. Jednak chtěl co nejvěrohodněji zahrát muže s částečně amputovanou rukou a jednak strávil určitý čas mezi skutečnými vědci v laboratořích, kde si nastudoval materiály o mutacích a sledoval zvyky a pohyby různých ještěrů. (oje)
  • Čočky na Spider-Manově (Andrew Garfield) masce vyrobila společnost, která se specializuje výhradně na skla do slunečních brýlí pro americkou armádu a NASA. Spider-Man se tak může pochlubit čočkami vyrobenými vyspělou technologií, jejichž povrchová úprava minimalizuje odraz a je zabarvená domodra. (oje)
  • Jedna z prvních velkých akčních scén, odehrávající se na Midtownské střední škole, se natáčela v kulisách, postavených v ateliéru 15 studia Sony. Ohromná dekorace čítala čtyři třídy, pět chodeb, záchody a umývárny, kancelář ředitele školy a kancelář sekretářky. Po souboji Spider-Mana (Andrew Garfield) s Lizardem (Rhys Ifans) z ní mnoho nezbylo. (oje)
  • Lizard (ve filmu Rhys Ifans) je klasický marvelovský záporák, který debutoval v komiksu „The Amazing Spider-Man“ č. 6 v roce 1963. A o dva roky později se ve stejnojmenném sešitě s číslem 31 objevila krásná Gwen Stacy – dívka, jež v podání Emmy Stone zamotá hlavu Peteru Parkerovi (Andrew Garfield). (oje)
  • Poprvé se postava Spider-Mana objevila v klasickém marvelovském komiksu autorů Stana Lee a Stevea Ditka s názvem „Amazing Fantasy“ v roce 1962. Na čtenáře udělal pavoučí muž takový dojem, že se v březnu roku 1963 na stránky komiksu vrátil už v samostatném příběhu „The Amazing Spider-Man“. (oje)
  • Nová pavoučí série vznikla do značné míry kvůli velikému komerčnímu potenciálu filmů ve 3D formátu. (LiborGondek)
  • Scenárista Steve Kloves, který se dostal do povědomí filmového publika díky sérii o Harrym Potterovi, původně odmítl na scénaři spolupracovat, avšak nakonec svolil s tím, že se zaměří na dialogy a na postavu Gwen Stacy (Emma Stone). (Fancipal)
  • Dle původních plánů měl film režírovat Sam Raimi s tím, že půjde o čtvrtý díl série. V roli padoucha se pak měl objevit John Malkovich. V lednu 2010 však společnost Sony oznámila, že původní plány opouští a dojde k restartu celé série. (Seejey8)
  • V trilogii (2002, 2004, 2007) od Sama Raimiho vystřeluje Peter Parker (Tobey Maguire) pavučinu přímo ze zápěstí, kdežto v Amazing Spider-Manovi k tomu aktuální Spidey (Andrew Garfield) potřebuje speciální přístroje vlastní výroby. Stejně je tomu i v původních komiksech. (Seejey8)
  • První filmový Spider-Man, ve kterém nevystupuje postava Mary Jane Watson. (Foox)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama