Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (203)

baruss 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery: Film veľmi pekný a podarený, len strašná škoda, že bez konceptu. Zvytočne sa zameriava na správanie jednotlivca. Príliš je zamerený na Comba, a ani len neponúka možné príčiny jeho skratového správania. Ako keby bez pointy. Príliš je to ponechané na vlastnú fantáziu, a u mňa táto nezablúdi do týchto sfér. Neodsúdim celú komunitu pre jeden čin jednotlivca... A to teatrálne odhodenie Anglickej zástavy, tak to už hej.... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěla vyzdvihnout herecký výkon Shauna. Nemyslím si, že ve filmu bylo nějak zvlášť vidět rozdíl mezi hodnýma a zlýma skinheadama nebo jejich styl oblékání apod. Ani si nemyslím, že to měl být účel filmu. Kdyby to někoho zajímalo ať se podívá na dokument Být skinheadem. Nebýt závěrečné scény asi bych hodnotila o hvězdu méně, ale ta scéna byla tak brutální až mi z toho bylo špatně od žaludku. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Príjemne spracovaný príbeh študenta pociťujúceho ťažké obdobie krízy v Anglicku. Zápletku som zároveň vnímal ako skryté varovanie na medzník v dejinách otvorený pre rôzne alternatívy subkultúr berúcich si zlé príklady a vzory. Príbeh sa týkal niekdajšieho rozmachu „skinheads“ v Anglicku a réžia namiešala peknú voňavku, voňajúcu tým obdobím. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dobré věci - většina herců, dobové oblečení, výborně vybraná hudba, docela realistický pohled na stav Anglie začátkem osmdesátek. Scénář se s tím místy moc nepáře, což je někdy dobře (vztah Shauna a Smell), někdy špatně (hodně zjednodušená, zrychlená a tím pádem ne moc uvěřitelná Shaunova cesta od nikud nikam). Jako celek to stálo za zkouknutí, má to celé takovou dobře ponurou a bezvýchodnou atmosféru, která asi odpovídá době. Házení vlajkou mi přišlo poněkud pitomé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama