Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Recenze (443)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

"Akákoľvek lákavá ponuka banky nemusí automaticky znamenať najvýhodnejšiu voľbu." Krátkodobo som v banke nervózni, o zákulisí nemám ani poňatia. Iste, že nemôžem veriť filmu z jednou pohotovostnou a kaskádovitou prestrelkou, ale mám len to, nič iné. Šťastný to človek, ktorý odhaľuje zločiny a premyslenú machináciu na najvyšších miestach, šťastná to náhoda, ktorá mu pomáha v každej situácii, šťastná to (vždy krásna) žena, ktorá ho podporí. Na druhej strane v investigatíve, skrytej kamere, správach istý, pravidelný, pokojný a rutinný zločin, svet, zabijak, ktorí dokopy premazane funguje a ....ktorá banka má dobrý terminovany vklad? ()

Kenty 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film s autentickými scénami, ikdyž chvílema trochu táhlým dějem. Konec mohli odhalit lépe. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Děj filmu International měl evidentně působit značně šokujícím dojmem a tvůrci asi chtěli zarazit diváky skrz zápletku nadnárodního spiknutí hluboko do sedadel, ale bohužel zapoměli, že není rok 1995, ale 2009.Skutečně neumím posoudit, koho může v době Jamese Bourna nebo Mission Impossible překvapit honba agenta Interpolu za ilegálními obchody se zbraněmi financovaný nadnárodní bankou, ale osobně se domnívám, že moc takových lidí nebude.Tím samozřejmě netvrdím, že snímek z tohoto prostředí nemůže být dobrý, ale pokud nemá spád, atmosféru ani uvěřitelnou zápletku, tak je to na pováženou.Jako pilotní film nějakého seriálu na Nově by to asi obstálo, ale celovečerní film??No to snad ne.. bod navíc za mou oblíbenou Naomi Watts. ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

slabší trojčička. skoro až neuspokojivé. naštěstí pro film má clive owen tak nehorázný charisma, že jej utáhne i s jedním nasazeným výrazem ve tváři. nicméně, že jsou ve vedení bank a mega korporací svinský megalomanský a mega-egoističtí finančáci, je vcelku uvěřitelné. ()

Albyx 

všechny recenze uživatele

U mě rovných 70%. K hodnocení nahoru mě přesvědčily tři věci: Clive Owen, to že bych se na to podíval klidně ještě jednou a konečně Naomi Watts (i když v Eastern promisses byla lepší - mám ji rád). ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Když dáte originálnímu a nadanému filmaři látku akční a jednodušší,může to dopadnout třemi způsoby.Totálním fiaskem,kdy se absolutně nesejde vize filmaře a studia,dojde k hádkám,přestříhání,dokonce až k režisérově výměně a vznikne nesourodý paskvil.Příkladem budiž Burtonova Planeta opic.Absolutní žánrovou bombou,autor si přizpůsobí látku svému stylu,dá do původně jednoduchého scénáře hodně ze sebe,setřese žánrová pravidla a okovy a vytvoří budoucí klasiku,která mu zajistí nesmrtelnost.Tady můžeme poukázat na Nolanova netopýřího muže.Nebo to dopadne jako International.Tedy rutina.Tykwer všechno zrežíroval přesně tak,jak měl,jak mu to bylo zadáno,ale na filmu je hrozně vidět,že k látce neměl žádný osobní vztah a byl to pro něj prostě jen solidně odvedený úkol,kterým si zajistil svobodu při projektu,který skutečně chce dělat.Na druhou stranu,kdyby dnes vypadaly všechny thrillerové žánrovky takhle,byl by svět mnohem lepším místem k životu. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

skvelý špionážny film zo sveta veľkého biznisu, ktorý v sebe spája napätie i akciu. Prestrelka v galérii je určite jedna s najlepších akčných scén čo som videl ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Ja tieto špionážne techtle mechtle filmy môžem. Tak objektivita ustúpi trochu bokom, ja som si to v prvom rade užila. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Cliva můžu kdykoliv a tady mu role sedla opravdu dobře. Tenhle typ filmu mi sedí a vůbec jsem netušil, že se najednou objeví, dávno zapomenutý rozvědčík Werner Bredebusch, alias Achim Detjen. Tomu prostě už rozhnědku STASI nikdo neodpáře. Střílelo se hodně, řekl bych dokonce, že nadprůměrně. A závěr byl takový, jaký jsem čekal. Jednoho šéfíka odprásknou, ten je obratem nahrazen jiným a karavana jede dál. Bohužel ani nedodržování pravidel tady nepomohlo. Peníze mají velikou moc a jsou až na prvním místě. A tady se obávám, že bude platit ono známé a profláknuté "na věčné časy a nikdy jinak". 85% ()

ewing 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film ale tiez som mal z toho gulas co a preco sa udialo. Skoda, ze to nebolo vysvetlene viac do hlbky. ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Po skvělých předchozích a bezvýhradných (tedy až na ten konec Parfému) filmech od Tykwera trochu úkrok, ale nikoliv vzad, nýbrž stranou. International chce být něco mezi Jasonem Bournem a 3 dny Kondora, nakonec není ani jedno z toho (na Jasona je moc ukecaný, na Kondora zase akční), ale přesto vrcholně zajímavý. Každý záběr má Tykwer dokonale promyšlený, vnitřní logika obrazů zachraňuje občas chromou logiku scénáře, který má ale takový spád, že si to začnete uvědomovat až ve chvíli, kdy film skončí. Nechápu ty, kteří zde píšou, že nechápali, co a proč se ve filmu děje. Mně naopak bylo sympatické, že tu není vše (tedy skoro vše) řečeno na plná ústa, že Tykwer do Hollywoodu dokázal vnést tradičně evropský způsob vyprávění, kde je k reakci/dedukci/názoru/závěru nakročeno, ale prolomení cílové pásky už si musí divák podstoupit sám. Prostě a dobře, i když má International nějakou tu chybku, Tykwer zaválel a přestřelka v Guggenheimově muzeu je tak geniálně natočena, že lepší přestřelku, s podobně tísnivou atmosférou a přitom vrcholně výtvarně pojatou, jsem skutečně ještě neviděl. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Clive se opět ukázal v parádním světle, jeho výkon může zastínit snad jen jedna mistrovsky provedená akční scéna. Nechybí napětí, akce, trocha filozofie. Žádná převratná myšlenka, nic nového na plátnech, přesto všechno parádní podívaná plná dramatických míst a hlavně dobře podbarvená stylovou hudbou, umocňující jednotlivé okamžiky. Tohle dílko má sice svá hluchá místa a bleskový závěr, ale jako Cliveův fanda můžu tyhle drobnosti v klidu odpustit a dát plný počet.. ()

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama