Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Chachá, už dlouho jsem se takto nepobavil, to už překoná jen vypelichaný sokol s naší Libuší Oráčovou. Srbsko - zaostalá země, Chorvati - pašeráci, Řecko - casting na porno, chatrčí jak z Podzámčí a tak dále. Tož to si nechám líbit. Klišé na klišé, co dialog, to do kamene tesat prosím. Fuck jsem měl pocit, že je fucking dobře, že sedím ve vyspělé Americe u bedny, a nedej God, abych se vydal někde mimo 51 států, tam se teprvá dějí věci. Jenže. Závěr osvětluje zvrhle nablblé myšlení, já si myslím, že Američané jsou pitomci, a oni si myslí, že jsem vidlák a komunista. Achichouvej. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Silné téma, ale špatně zpracováno díky nepříliš záživnému scénáři. Pátrání po jednom z válečných zločinců se táhne, jakékoli pokusy o napětí se míjí účinkem. Herci ztvárňují postavy, kterým není proč fandit nebo to bylo tím, že nechtějí hrát? Navíc to působí hodně levně ala z produkce Seagalovek......3/10 ()

Reklama

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavej snímek, kterej dělá ještě zajímavější to, že to je pravděpodobně podle pravdy. Ono je to na tom vlastně to nejzajímavější. Autenticita Bosny je podle mě autentická dost (až na všechny ty anglicky mluvící občany). No prostě všechno, co se dozvíme na konci ve žlutejch titulkách, mělo zůstat tak jak bylo a ne tak, jak to změnil scénárista (Diane Krueger jako ta ženská, co jim pomáhala by byla mnohem autentičtější jako chlap. Když chtěli tvůrci aspoň jednu ženskou, která měla mužské diváky navnadit, tak ji měli dát radši na tu jachtu). No ale jako celek mě to bavilo a ta hláška o Bin Ládinovi na konci - nezbývá než kroutit hlavou... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Milovníci adrenalinu si po zhlédnutí tohoto snímku jistě přiloží kameru na rameno a nadšeně vyrazí kličkovat mezi kulkami vstříc svému osudu. Já jsem na to již poněkud líný, takže mi stačí, že tam pobíhá někdo jiný a já si pak mohu prohlédnout pravdu pravdoucí u večerních vylhaných zpráv. Nebo se mohu mrknout na velmi solidní film, který sice svědomitě opomíná zobrazit příčiny jugoslávské občanské války, ale neváhá upozornit na to, že válečné zločince ve skutečnosti nikdo kompetentní nehledá. Mne to zkrátka bavilo, protože příběh byl dostatečně zajímavý a utajenými hláškami se taky nešetřilo: „Já nedělám to, co dělám. Teda je jasné, že tohle dělám, ale nedělám to. Protože kdybych to dělal, tak by se mi mohlo vymstít, že to dělám." ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama