Reklama

Reklama

S nástupem Rodriga Borgii na papežský stolec se dostává rod Borgiů k téměř neomezené moci. Borgia se coby papež Alexandr VI. nezdráhá použít jakýchkoliv metod, aby dostal své veřejně přiznané levobočky na výhodné posty. Jeho nástrojem v boji s protivníky jsou jedy a dýka syna Cesareho. Když však Alexandr VI. sám umírá na otravu, je to konec takřka celé rodiny nenáviděných Borgiů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (39)

dee-key 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že po Tudorovcích a Hry o trůny nenajdu famílii s takovým gustem k všem radostem a neřestem světského života. Nebýt informační hodnoty, asi bych se ani neobtěžoval film dokoukat a to především kvůli odporně dlouhé stopáži, která by nevadila, kdyby to bylo přeci jen trochu profesionálněji pojaté. Na druhou stranu výběr herců s předvádění jejich španělského temperamentu a vizuální líbeznosti nebylo k zahození. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Viděno v původním španělském znění s anglickými titulky. Krátce po zhlédnutí jsem zjistil, že to pod názvem "Rod Borgiů" vysílá TV Barrandov jako dvoudílný film, podíval jsem se na to tedy znovu, tentokrát v českém dabingu. Že by to byl ale nějaký výrazný divácký zážitek, to se tedy říct nedá. Má oblíbenkyně María Valverde, kvůli které jsem si ostatně tento film vyhledal a zhlédl, je zde sice výborná a bavila mě, ale jinak mi to celé přišlo slabé. Je to taková ta klasická historická kostýmní podívaná, která bohužel nedisponuje žádným velkým příběhem ani zajímavými postavami, s kterými by se dalo identifikovat. Film mi navíc přišel protivně přeplněný sexem a celá ta přehlídka vyšňořených postav mě nijak zvlášť nezaujala a bylo mi lhostejné, jak to skončí či nakolik se to drží historických reálií epochy, která mě nikdy dvakrát nezajímala. O úmorně dlouhé stopáži ani nemluvě. Po všech stránkách průměrný film, který se předpokládám z hlavy vykouří zatraceně rychle. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Historický film, který se snaží věrohodně ukázat, jak to s Borgiovými zřejmě skutečně bylo a nepodkládá nám kupříkladu nepotvrzené zvěsti o travičství Lucrecie. Naopak ukazuje Caesarovo krutovládu, která spolu s jeho otcem zasáhla celou nesjednocenou Itálii. Film velice zajímavý, ale místy zdlouhavý. Herecky spíše průměrný. Přesto koukatelný. 60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Scéna, kostýmy a výtvarná réžia sú celkom dobré a myslím si, že sa hodia k dobe. Režisér Antonio Hernandez sa snažil, aby bol film historicky čo najpresnejší. Napriek tomu, že film má viac ako 2 hodiny, mal som pocit, že mu niečo chýba. Postavy nie sú správne vyvinuté. Cítil som, že spisovateľ mohol urobiť viac, aby sa ponoril do psychiky Rodriga a Cesara. Ďalej po technickej stránke je kinematografia nekonzistentná a zvuková stopa je veľmi štandardná. Predstavenia niekedy pôsobia až divadelné. 5/10 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Velebení i proklínaní Borgiové. V počátcích bývali jen bezvýznamným španělským šlechtickým rodem. Avšak ta „bezvýznamnost“ byla zcela zapomenuta… Rod Borgiů měl chrabré a cílevědomé muže, okouzlující ženy, které vychovány úctě k mužům, nebyly pouze loutkami svých pánů, brali svůj osud se vztyčenou hlavou a hrdě se hlásily ke svému rodovému jménu. To nejdůležitější, co jim bylo dáno do vínku byla „touha“, toto magické slovo měnící tužby ve skutky. I když je to cesta vykoupena: záludností, intrikami a krutostí. Dosažená moc, tak sladce opojná, kterou si rytíři meče skryti rouchem církevním vychutnávají plnými doušky. Prolitá krev bližních, je jen nízká cena; a nepřátelé ať se smaží na hranici. Po jejich boku chtiví odpůrci číhající na chybný krok(je tak únavné být stále ve střehu), jehož využijí; a bez skrupulí skoncují s chamtivými vládci, aby si i oni mohli dopřát ten slastný pocit „nesmrtelnosti“. Jen rod Borgiů si však může říci: „dobyli jsme Itálii“. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Alexander VI. (lat. Alexander Sextus), vl. menom Rodrigo Borgia, bol duchovný pôvodom zo Španielska a 213. rímsky pápež (v období rokov 1492 - 1503). Patrí k najvýznamnejším, ale i najrozporuplnejším postavám na Petrovom stolci. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama