Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Recenze (658)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

M:i:I zatraceně v ČR pomohl fakt, že děj zasadil částečně do Prahy. Díky tomu snad každý Pražák (nebo minimálně Pražanda) supkal do kina se podívat na Toma Cruise ve filmu v Praze. Co mu zase vůbec nepomohlo je děj. Uznávám že špióni musí intrikařit, ale aby to bylo až takhle moc? To filmu rozhodně neprospělo a v mých očích ztratilo nárok na nejvyšší hodnocení. Dokonce jsem si i pohrával jít ještě o stupeň níž (ta scéna s vrtulníkem mě vážně naštvala)... ale jako Pražák jsem fakt nemohl :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film který nastartoval dnes již kultovní sérii. Přiznám se ale, že více než jednička se mi prozatím daleko více líbili trojka a čtyřka......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože ke špionážním filmům ani trochu neinklinuji, se sérií M:I je to trochu jiné, ta mě baví opravdu hodně. Žánrově se tedy sice řadí pořád do tohoto typu podívaných, nicméně všechny díly jsou zpracované především tzv. popcornově, což zjednodušeně znamená pro běžného diváka, tedy srozumitelně a přímočaře, s notnou dávkou efektní akce, dynamickým dějem a naprosto nenudícím způsobem, a to nesčetněkrát i na úkor logiky a smysluplnosti, ovšem působivě a funkčně. A přesně tohle platí i pro tento první, startovací, díl. Zápletka je tedy špionská se vším všudy, takže obsahuje vše, co k těmto filmům náleží, je chytrá, propracovaná, napínavá, ale zároveň i líbivá, odehrávající se v opravdu strhujícím tempu, se střídáním působivých lokací, pro nás Čechy zajímavější o to více, že konkrétně Praha tu dostává poměrně výrazný prostor, jinak disponuje i s pořádnou dávkou vychytané akce na všechny způsoby, tvůrcům se tu ale podařilo zachytit i velmi působivou atmosféru a závěrečná gradace je také prostě pecka. Samozřejmě nezpochybnitelně jedním z nejdůležitějších a nejvýraznějších pozitiv M:I 1 je také perfektní casting, v čele se sázkou na jistotu, Tomem Cruisem, který tu ostatně jako vždy, doslova válí a strhává na sebe veškerou pozornost, ale i ostatní jsou opravdu skvělý a rozhodně nenudící. Menší kritiku musím tedy podotknout snad jen v souvislosti s hodně přestřelenou a vážně až nesoudně naivní akční scénou v tunelu s vlakem a vrtulníkem, na druhou stranu ale co, vypadalo to velice efektně a zábavně, tak trochu té přitaženosti za vlasy se dá lehce odpustit. Já se zkrátka u prvního případu Ethana Hunta bavil až překvapivě výborně, za mě prostě skutečně výtečná, zábavná a strhující jízda. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

MI je bezpochyby kvalitný špionážny film, ktorý je výsledkom dobre odvedenej práce Briana De Palmu i hereckého obsadenia (v ktorom tradične nesmie chýbať Marek Vašut). Hlavnou prednosťou filmu sú jeho tri hlavné scény. PRVOU je neúspešná akcia v Prahe, ktorá v podsate odštartuje dej filmu. DRUHOU je veľmi pôsobivá scéna z Langley, v ktorej nechýba napätie, zvýšený krvný tlak, ani visiaci Cruise. Dnes už kultová scéna. TREŤOU je najakčnejšia pasáž filmu z francúzskeho TGV, ktorá je skutočne dobre natočená i kvalitne trikovo zvládnutá. A tá rotujúca vrtuľa pred Cruiseovým krkom nemá chybu. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika s hrdinou a dobrým hercem Tomem Cruisem. Agent, který se nedá a za každou cenu chce zjistit pravdu. Jednoduše a prostě řečeno, film, který na tu dobu byl vynikající a stále mu to vydrželo a je pořád dobrý. P.S: ještě jedna věc, proč mám tento film rád a to, že to bylo točeno v Praze. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Hlavne späťne, po videní MI:Ghost Protocol, no i predchádzajúcich časti, si dovolím odceniť tento akčný skvôst 90.rokov, ako píšu viacerí celkom trefne vo svojích komentároch. Netreba zabudnúť ani na najlepší soundtrack z pomedzi všetkých 4 MI-dielov. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Jelikož se brzo dočkáme nového dílu Mision Impossible: Ghost Protocol, řekl jsem si že si že si projedu tuhle špionážní sérii celou znova. Kdybych viděl M.I.1 dneska poprvé, udělím asi 2**. Když se podívám na dnešní efekty a vymoženou technologii například v Dannyho parťácich nebo v Casino Royale musel jsem se jen smát například mobilní telefon velikosti napařovací žehličky a let vrtulníku v tunelu opravdu stál za to :) Je třeba si uvědomit že film je 16 let starý a ve své době byl naprostou špičkou špionážních filmů a fanynky při pohledu na Toma Cruise v kinech omdlévaly. Mission Impossible je rozhodně úspěšným filmem na který se jen tak nezapomíná a kdyby přece tak alespoň úvodní znělka zůstane nesmrtelnou. Uděluji 4****. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Počiatok legendy s parádnym hereckým zložením. Pokračovanie Nulovej šance na plátne tak, ako sa patrí. Jediná skutočná Mission Impossible, skvelá tímovka, skvelá akcia, efekty, hudba, v podstate všetko... :) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"MI" je jedna z klasik akcnich thrilleru a i kdyz cerpala styl i hudebni tema ze znameho serialu konce 80. let, nakonec tento film sam stal u zrodu jeste slavnejsi filmove rady s Tomem Cruisem jako neohrozenym Ethanem Huntem (k roku 2023 cita 7 dilu). Prvni dil jednoznacne boduje prazskymi lokacemi v prvni tretine filmu a M. Vasutem v jedne z mini roli. Tento dil ma i takove typicke nasviceni scen a obliceju, ze ho okamzite clovek pozna. Akce i tempo jsou svizne a Cruisovi tahle poza sedne. Ale scenar je intrikami (lepe receno zavadejicimi momenty) mozna az prekombinovan a vrcholem je scena na londynskem nadrazi u stolecku, kde to divaka muze solidne zmast (ma to i dost nesikovne prelozeny dialog). Take je v dnesni dobe uz hodne usmevne cele to technicke zazemi agentu. Kdyz mluvi o supernoteboocich 686 (prvni Pentia), cloveku to lechta branici. Podobne prochazeni "internetu" Huntem na laptopu musi mlade generaci, ktera uz vyrostla s Googlem v mobilu, pripadat az nepochopitelne :) Diskutabilni (nemam o tom zadne info) je i mainframe v CIA, ktery je ve filmu kompletne offline, coz z nej dela defacto obri harddisk, ale proc ne. Technicke serepeticky, ktere tento zanr (podobne jako bondovky) proslavily, jsou zde zkratka prehistorickeho razu, ale paradoxne u zmineneho Bonda (casto mnohem starsich filmu) to clovek bere jako retro, kdezto tady to kupodivu kazi styl. Ale mozna je to jen muj subjektivni pocit. Co se ale tyce zpracovani akce a napeti - kamera, strih - nektere sceny se De Palmovi opravdu povedly, napr. hacking pocitace v CIA nebo souboj na TGV. Stejne tak uzivani masek Huntem. Ale na plny pocet to uz neni. Stari se nevyhyba ani filmum. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film se moc nepovedl a já s lehkým srdcem celou sérii opustím již po jedničce. Hutná zápletka by nevadila a byla by dokonce i ku prospěchu, kdyby ovšem měla slušnější scénář a byla lépe zrežírovaná. Film na mě působil téměř až do konce zmatečným dojmem. Plusem byli slušní herci a jejich obstojné výkony. K tomu se přidaly i pražské exteriéry a pár českých zástupců. Tím výčet kladných bodů končí a já bych dál jen poukazoval na chyby. Raději to ukončím dvěma hvězdami. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jednotka MI je skôr špionážny triler okorenený akciou než špionážny akčňák okorenený napätím, ktorými sú ďalšie diely. A veľký podiel mal na tom najmä legendárny režisér Brian De Palma, pod ktorého taktovkou prvá MI naozaj na mňa pôsobila ako triler "zo starej školy". Dej je zamotaný až až (ale v závere dáva zmysel), herecké obsadenie hviezdne a parádne (Cruise,Voight,Reno,Rhames) no a poteší aj prítomnosť stovežatej Prahy, kultovej zvučky, kvalitnej akcie a aj pár dnes už kultových momentov (napr. gymnastika v CIA trezore, mimochodom výborne sparodovaná v Utopencovi na úteku). Solídna záležitosť, nielen na jedno ale pokojne i viacero pozretí... 80% ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv využívá tento film popularity seriálu, je naprosto o něčem jiném. Velice trapný akční film, kde je Praha prezentována téměř jako město v Německu, běhání po TGV v plné rychlosti je absolutně normální a Phelps je podrazák.Fuj. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu jeden z lepsich akcnich filmu. Scena, kdyz Cruise splha po skale je nezapomenutelna plus honicka v nadupanych autech. Jinak scenar je klasicky deravy a pruhledny. 60% ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Scénář překombinovaný až moc, sotva se v tom člověk začne trochu orientovat, zamotá se to znovu a ještě víc. Vymyšlené je to ale chytře, to se musí nechat. Závěrečná akce je ale už hodně over-the-top a to nemyslím v tom nejlepším smyslu. Prostě až moc přehnané. U mě nějakých 65 % ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama