Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než jednička. Aspoň nějak tak to vidím já. Dvojka má zajímavější začátek (Aley je fanouškem známého filmu a hledá informace o pravdivosti nahrávek, díky tomu ho jeho posedlost zavede do oné psychiatrie), když ted pomineme pětimutovou chlastačku. Pak už se opět vstupuje do psychiatrie a klasika... lidi ubývají, lekačky lvl. Paranormal Activity, tentokrát tam ale třískne víc dveří najednou. Když se ale dostane skupinka do tunelů, zase se to rozjíždí a já se v tu chvíli dostal do děje a ano, chtěl jsem vědět, co bude dál. Dokonce jsem se i jednou lekl. Bylo to zajímavé, dokud nepřišlo vysvětlení (SPOILER ehh... duch držící kameru... KONEC SPOILERU snad to nebylo myšelno vážně, já z toho měl p*del...) V jednu chvíli to bylo i fakt napínavé a samotný konec je tak nějak zajímavej (když zapomeneme na onen spoiler). Finální scéna ten film posílá někam úplně jinam a to je konec. Narozdíl od jedničky, na kterou jsem jeno nudně civěl, dvojka mě dokázal zaujmout. Za to ty dvě hvězdy. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zoufale nudnej rozjezd ale potom co začne bubáctví v blázinci je to ve starejch kolejích a člověk se opravdu bojí. Že je to kopie jedničky to mi snad nevadí když byla dobrá. Samozřejmě pobavil i korejec co pronesl větu MENŠINY TO VŽDYCKY SCHYTAJ JAKO PRVNÍ a asi 5 minut nato jako první ve filmu zařve :)))) Bohužel poslední třetina se starým známým už výrazně kulhá a za posledních cca 30-40 minut přijde už jen jedna lekačka, což je škoda. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlavným kameňom úrazu je v tomto prípade námet. Z niečim podobným prišiel už oveľa skôr nie veľmi vydarený BLAIR WITCH 2. A už vtedy to bolo riadne pritiahnuté za vlasy. GRAVE ENCOUNTERS 2 sa chcú vydať epickejším smerom, ale pôsobí to nakoniec trápne a rovnako aj ľakačky nie sú z rodu tých najúčinnejších. Takže mierny prepad. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se na film těšil už od doby, kdy jsem viděl první trailer. Také se to vyplatilo. Film mě po nudných 20 minutách napnul do křesla až do závěrečných titulků. Podle mě lepší než jednička ve více ohledech. Atmosféra je vynikající. Efekty jsou lepší a propracovanější. Líbí se mi, že tvůrci přidali také pár nápadů co se týče lekacích scén a mordů. Jinak je film skoro stejný. Duchové protahují hubičky a opět se mění místnosti. Verdikt ? Výborné pokračování, které potvrzují pravidla dvojek a to v lepších efektech i scénách. Pěkná podívaná, která po slabším začátku nabírá slušné obrátky. 85%, Po titulcích je ještě jedna scéna ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Recyklace atmosférické a povedené jedničky. První třetina se snaží tupé publikum, hádám převážně teenagerů, přesvědčit, že první díl byl fakt found footage, takže v čele s klonem Roberta Pattinsona se ve zbylých dvou třetinách vydáváme prožít prakticky to samé, co hrdinové z "originálu". Herci tentokrát přehrávají, postavy nesympatické, jako všechny charaktery tohoto aktuálně boom hororového subžánru opakují ty samé chyby a hlášky (např. "Pojďme se rozdělit!" nebo "Dej sem tu kameru, hochu! Okamžitě ji vypni, já tě tohle točit nenechám!") a točí se kdejaký nahánění ptáka (pozor, tentokrát doslovně!). Paranormálna podle pravidel pokračování zákonitě přibývá, ale tím pádem se vytrácí husina, protože už je toho ukázáno tak trochu víc, než by se slušilo. A konec ve stylu Kostky? Snad jediný, co je v tomhle díle novinkou, ale už mi to přijde jako nějaký začátek konspirační teorie. Stačilo zůstat při tom, že na bejvalej psychině řádí duchové, kteří nemají klidu, protože tu kdysi probíhaly otřesný experimenty. Už sama představa je to strašidelná a dost na tom, že laická veřejnost dříve tyto domy takto podobně vnímala ;) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)
  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)

Reklama

Reklama