Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tommy Lee Jones. Sice scénáristicky charakterově taky místy přiblbé, ale zato disasterově mnohem realističtější a obsažnější. Takhle by se to přibližně opravdu stalo. Otřesy, blesková povodeň, kamenná lavina. Pro mě nejlepší=nejvěrohodnější katastrofický film o sopce. 75% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Patrně jediný film s vulkanickou tématikou, který má ještě nějakou úroveň. Ačkoliv se neubrání hromadě klasických klišé a scénám, které jsou i pro nenáročného diváka lehce úsměvné, práce s triky se povedla na výbornou. Samotná katastrofa působí dojmem nemilosrdné apokalypsy a díky pečlivé snaze animátorů je výsledek velmi realistický, dokonce tak realistický, že zahalil ostatní nedostatky stejně dobře, jako pyroklastický mráček Dante's Peak. V rámci žánru nadprůměrná věc a máti Johna Connora je tady celkem sexy. 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Brosnan není a nebyl dobrej herec. V první polovině vypadalo Rozpoutané peklo jako maximálně nějaká televizní produkce. K mému úžasu se s tím ve druhé polovině pan režisér moc nepáře a dostaví se na 90. léta neskutečná destrukce, za kterou by se nemusel stydět ani Roland Emmerich. Postavy se chovají často velmi podivně až jsem si občas myslel, zda-li nemají sebevražedné choutky. 55% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Stupidny americky kvazi thriller s tak blbym scenarom, az ma to boli pri srdci. Mačovske hlasky 007-cky aka P.Brosman su hrozne klisovite, herecke vykony ostatnych nestoja za zmienku a navyse je vo filme tolko stupidnych chyb...ach jaj...Film na mna naviac posobil tym, ze kazdu blbost musia hlavny protagonisti podrobne popisat a vysvetlit, strasne priblblo...hviezdy to dostalo odo mna iba za par dobrych scen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $116miliónovTržby USA $67,127,760Tržby Celosvetovo $178,127,760║ Ten rozpočet tam je teda cítiť, takže v rámci trikov sa jedná o vyšperkovanú záležitosť, taktiež o porciu dobrodružstva nie je núdza, herci sú fajn, skôr kompaktnosť celého príbehu nevyznie ako by mala, lebo miestami to príde až moc laxne, hlavne konania v niektorých prípadoch, váhanie o tom či potvrdiť počiatok narastajúcej erupcie sopky či samotná evakuácia mesta. Slušný priemer ktorý ale rázne u mňa prekonáva konkurenčne tematická Sopka. /60%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Budova trochu v tvare sopky, ktorá sa javí ako „Cascade Volcano Observatory“, je v skutočnosti poštou v Malibu v Kalifornii. (Pat.Ko)
  • Niektoré budovy v meste, ktoré boli zničené zemetraseniami počas pôvodnej erupcie, stále stáli a neskôr boli zničené, keď ich zasiahol pyroklastický oblak. (Pat.Ko)
  • Tričko, ktoré Greg (Grant Heslov) nosí prvý deň pozorovania Danteho vrcholu, je graf znázorňujúci erupcie kaskádových sopiek za posledných 4000 rokov. (MarcelB)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno