Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fred (Til Schweiger) je až po uši zamilovaný do dcery svého šéfa, Mary. Aby jí ale dokázal získat, musí udělat dojem i na jejího syna, nevychovaného spratka Linuse. Jenže ten si ze všeho nejvíce přeje basketbalový míč podepsaný samotným Mercuriem Müllerem. Potíž je v tom, že Mercurio svůj podepsaný míč hází jen do sektoru postižených diváků. Ale co by Fred pro svoji lásku neudělal - stačí jen chvíli předstírat, že je na vozíku. Jenže tato malá lež začne narůstat do obřích rozměrů, když s ním, jakožto s vítězem této soutěže chtějí natočit film ... Na to že celý film těží z jediného - předstírání Tila Schweigera že je postižený, tak to ještě nedopadlo tak zle. Sic celý příběh je těžce předvídatelný - v hlavním hrdinovi to celou dobu vře, aby se nakonec stihl (pro jistotu před celým světem) přiznat, přičemž ta pravá láska mu odpustí že ji celou dobu tahal za nos (ehm, ehm). Til Schweiger - což je to jméno - kvůli kterému asi na film vůbec narazíte si toho moc nezahrál - (téměř) celou dobu sedí na vozíku a dělá "éééééé" (chudák český dabér)... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Německý filmy nějak moc nevyhledávám, ale Schweiger je prostě borec, jeho hraní je vyníkající. A retarda zahrál dokonale. I když film nedostahuje kvalit jiných Německých filmů jako například Klepání na nebeskou bránu, tak tenhle film má rozhodně co nabídnout. DAl bych 4* ale za nečekané překvapení dávám plné. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o egocentrickým blbcovi, který aby si mohl vzít nafrněnou krávu s otravným fakanem předstírá, že je postižený. Veškerý humor tu vychází z rozvádění trapnosti centrální situace, případně z hrstky slapstickových gagů. Snímek v zásadě stojí na tom, že si dělá prdel z postižených, potažmo nechává Tila Schweigera dělat retarda, ale ve finále samozřejmě srabácky přijde s velkou politickou korektností, hrdina dostane krapet za uši a nakonec jsou všichni happy. Příznačně jediné, co zde stojí za povšimnutí, je žurnálová kočka Tanja Wenzel ve vedlejší roli. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dôvod? Alexandra Maria Lara. V tomto smere ani len najmenšie sklamanie, práve naopak. A som vďačný filmu ako takému, že nudil iba v úvode a preháňal len pri epizóde v reštaurácii (nevydarená pocta Mrs. Doubtfire???). Inak je to vcelku inteligentná komédia so síce predvídateľným koncom, ale takým, ktorý než aby naštval, pohladí váš dôvtip (heh, po prvej spoločnej scéne som uhádol aj druhý šťastný pár). ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že se nenašlo pár úsměvných momentů, to ano. Bohužel celkově je to přehrávání čehosi, o čemž už dopředu herci vědí, že to bude konina. Til Schweiger se tak trochu snažil, jenže kde děj není, ani herec se na hlavu nepostaví, tím spíše když předvádí postiženého vozíčkáře. Děj byl předvídatelný, ještěže fungoval půvab Alexandry Marie Lary. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)

Reklama

Reklama