Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejatmosféričtější Chucky. Tentokrát se vražedná panenka pohybuje v prostorách blázince, kam dosud nezavítala, hnedle se zde vyskytnou tři její (oživlé) repliky, připravené provrtat pár hlav a pustit žilou pacientům léčebny. Než se tak stane, je potřeba se trochu vpravit do děje a zrekapitulovat události ze šestého dílu, případně i z jedničky a dvojky, na nějž bezprostředně navážeme. Spojovatelkou je ochrnutá Nicka (Fiona Dourif), která do ústavu byla poslána kvůli své nepříčetnosti. Divák už ji dobře zná z předchozího dílu, ví, že její obvinění z vražd je liché. Vedle toho má Andy, který už se s Chuckym potýká od svého dětství, ve svém domě schované torzo originálu panenky. V minulém díle Chuckyho na závěr zastřelil, momentálně z něj zbyla jen mluvící hlava. Chucky má ale velkou šanci na reparát. Ovládá jisté mocné kouzlo. A když má na jeho vzkříšení eminentní zájem i někdejší přítelkyně sériového vraha, jehož duše se do něj kdysi převtělila, tak by to s jeho prokletou dušičkou nemuselo vypadat bledě. A je-li nablízku lidské tělo, do něhož se dá převtělit, je důvod k vražedným oslavám. Na většinu z toho, co uvádím, nedojde řada hned. I vraždění, které je brutálnějšího rázu, poodstoupilo do pozadí. Co je ale hlavně dobře, je to, že scenárista celé série Don Mancini, výrazně ubral na parodické až sebe-parodické rovině, kterou byly stiženy díly 3-5, něco málo se dochovalo i v díle 6, což prostě vyvolávalo dojem, že už se nechce nic dál vymýšlet. Netvrdím, že prostředí psychiatrické léčebny je přímo scenáristický objev století, nicméně je to prostředí uzavřené, klaustrofobické a dostatečně funkční pro účely vražedných rejdů. A to, co Mancini předkládá, disponuje mrazivou atmoškou, chyběl jen kousíček a z kamerových jízd po deprimujících chodbách mohlo Mancinimu náležet, že má pilně nastudován termín "kubrickova chodba". Jen tedy pokud celý film také zrežíroval výhradně on, prý udájně ne, nemám to ale stoprocentně ověřené. Budu tedy vycházet z oficiálního údaje, film přebírá něco atmosférického z jedničky, podtitulková scéna potěší příznivce dvojky, a celkově máte-li sedmidílnou sérii nakoukanou, budete v obraze. Jen mě zaskočilo, že ještě ve filmu z roku 2017, je k vidění animatronická práce. V některých pasážích se animatronickým loutkám neubráníte nechtěnému smíchu. Technická kvalita animace opravdu neoslní. Je to ale také určitá pocta i odkaz na originál z osmdesátých let, na to nezapomínejme. Z postav má nad všemi jasně navrch, i když připouštím, že chovanci ústavu i ředitel nebyli vůbec špatní, talentovaná a solidně hrající Fiona Dourif. Když její táta, známý béčkový herec Brad Dourif, namlouval poprvé Chuckyho, byla tak v první třídě. Je zajímavé, že se ti dva spolu přímo nesešli na place, ale dělají na hororu, o němž by jen tehdy málokdo prohlásil, že vraždící prokletá panenka přežije tři dekády a stále bude diváky bavit. 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V komentáři k šestému Chuckymu píšu nepochopitelně cosi o 'sympatické Dourifově dcerce', zatímco teď jsem se celou dobu ošíval a vrčel "džýzys, ta má ale chudák ukrutnou držku, celej táta...". Ale jinak opět naprostá spokojenost, Manciniho styl se mi líbí a v žánru "současný soft horror" ční sedmé Child's Play vysoko nad průměrem. Oceňuju stále devadesátkově loutkového Chuckyho namísto nějakých digitálních blivajzů. Jen příště prosím víc sadistických brutalitek a jadrnější slovník. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť to bolo iné a opäť paradoxne rovnaké. Chuckyho maniere sa nezmenili a je to stále tá milá bábka, ktorá potrebuje to ´´svoje´´. Trochu sa pohrať. Najlepšie s niekoho vnútornosťami. V záplave dnešných hororov béčkovej produkcie, je toto svetlým bodom a potitulkový záver ( opäť s nostalgickým podtónom, ako v KLIATBE ) dáva najavo, že sa to ešte neskončilo ( a zrejme ani nikdy neskončí ). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama