Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stylová černošská ghetto verze Ramba, největší krutofrajer a ultimátní obšťastňovač - BLACK DYNAMITE! Jako film je to hodně parádní tribute sedmdesátkovým blaxploiťákům, zábavný a dobře vypadající (pozor, jedny z nejlepších animovaných závěr. titulků co kdy), takže u mě jen a jen spokojenost. Uvidíte kungfujícího prezidenta Nixona a dozvíte se, co má společnýho ďábelský plán na masový zmenšování černošských pyjů s aférou Watergate:) Chuťovka. "I swear on the ghost of Abraham Lincoln, I'm coming to emancipate... and proclamate... on your ass!" [HD] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpočátku sem s touhle parodií měl trošku problém,jelikož ani zdaleka nejsem blaxploitation fanouškem.Ovšem nakonec sem tomuhle ultramegaCOOL drsňákovi (jehož jméno je vlastně úplně běžné) přišel na chuť a velmi dobře sem se bavil.Některé scény (zejména luštění kódu v kavárně) mi přišly jako by je vytvořila legendární trojice ZAZ v dobách své největší slávy.Dynamite sice není po celou dobu třeskutě vtipný,tempo chvílemi kolísá,ale i tak je to to nejlepší co v parodickém žánru v poslední době vzniklo...80% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa viac, než som predpokladal. Lenže na druhý deň už som si nedokázal spomenúť na jediný gag či hlášku. V pamäti zostala len štýlová atmosféra, šialený záverečný súboj a MJW, ktorý si úlohu maximálne vychutnal. A ešte totálne zmätený scenár, v ktorom sa postavy objavovali a mizli celkom náhodne (ale to bol možno zámer). ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Blaxploitation" vždy nabaží moju b-čkovú bokovku rokov sedemdesiatich. Kde sú tie časy keď sa Pam Grier oháňala so žiletkami vo vlasoch alebo s luparou v ruke klopala na dvere priekupníkov heroinu? Poviem Vám, v masovom zatratení, avšak mojich brakových memoárov sa to netýka. Exemplárov sú desiatky a každý kto mi vracia tento "black pack" cirkus do pozoru čo by len v pár žánrových segmentoch má u mňa bezvýznamné plus a priviera moje malé utopické okienko. Scot Sanders si látku naštudoval ako spoľahlivý jedničkár, ale byť za katedrou, tak si naňho posvietim. "Black Dynamite" sa totiž z časti riadi vetou "mnoho kriku pre nič" a tým pádom je len prázdnou poštovou obálkou s fešným nostalgickým výzorom. Je to viac KARIKATÚRA než POCTA a to dusí môj otáčkomer. A aj keď nadšené ohlasy boli len omylným predbiehaním, pripomeňme si toto. "Kung-fu ass kicker" je muskulatúrnym černošským hybridom, ktorého nemotorne rúcajúce renomé a bratské "PIMP" konexie sú argumentom silného kalibru, zborovo si preto zakričme: "Dynamite, Dynamite". ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dynamit mi bouchnul v ruce už loni ve Varech. Onu natřískanou půlnoční projekci uvedl sám režisér, byť zcela neznámý, na první pohled zaujal svou uvolněností a nadšením, že hned druhý film, který natočil je uveden ve Varech. A k tomu ještě moderátoři s totálně cool afro hárem, + perfektní znělka z filmu, kterou pouštěli pekelně nahlas a pořád dokola… Ovšem přičtěme k výsledku i to, že jsem dorazila pozdě a musela jsem sedět na zemi, navíc ještě u plátna… Po chvíli jsem si ve snaze vytvořit alespoň nějaké pohodlé lehla na zem a opřela se o lokty. Jeden loket na tašce nějakého hocha, na druhej loket se mi přilepila žvejkačka, k obličeji mi nějaký baťůžkář strkal své vonné fusekle a pode mnou seděl někdo s obří hlavou (a to neměl paruku!). Mstil se mi snad celý sál. Jenže po čase jsem už nadšeně pozorovala pološílené bubáky, jak se mlátí nunčaky a klejou přitom, aniž by ovšem věděli, že to nejdůležitější se jim odehrává dole v gatích. Kdyby to mělo ještě tak o čtvrt hodiny víc, bylo by to sotva za 3*, ale krátká stopáž, režisérovi koule natočit tak stupidní parodii + možnost pobavit se i bez znalosti blaxplotation žánru = dobré 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)

Související novinky

Reklama

Reklama