Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Recenze (252)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil režisér Richard Donner, podľa scenára Chrisa Columbusa a pod patronátom Stevena Spielberga, snímok "Rošťáci" (The Goonies). Je to detský dobrodružný film, ktorý tu mnohí užívatelia vynášajú do nebies a stavajú do pozície kultového titulu. Uznávam, že pre niekoho to môže mať neodolateľné nostalgické kúzlo. Ja som však tento titul prvý krát videl až teraz, vo veku štyridsať štyri rokov. Takže evidentne nie som cieľovou diváckou skupinou. Pripadalo mi to prestarnuté, naivné, zdĺhavé a neznesiteľné ukričané. Vôbec sa mi to nezdalo napínavé, ani vtipné. Nebavilo ma to. Výprava partie nesympatických, uziapaných sopliakov za pirátskym pokladom ma takmer k smrti unudila. Ak ste to videli ako deti, tak to mohlo byť super dobrodružstvo. Ak si to však pozriete až ako dospelý, tak žiadny zázrak nečakajte. ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spielberg-Columbus-Donner.Z toho môže vynsť len skvelá rodinná zábava pre všetkých.len škoda že ten film až tak zostarol takže v hodnotení je trošku nostalgie.edno z najmilovanejších diel režiséra Supermana a Smrtonosných zbraní z pera Chrisa Columbusa (režisér Sám Doma a prvých dvoch Potterov). Miestami je to možno až príliš ukričané, ale toto dobrodružstvo za pirátskym pokladom má množstvo iných kladov. Hromadu humoru, typickú osemdesiatkovú spielbergovskú atmosféru alebo zopár známych tvárí v predhviezdnom období. Všetko to krásne šlape a spoľahlivo vráti do čias, keď sme si mysleli, že nič nie je nemožné. Vo väčšine civilizovaných krajín sveta kultová záležitosť a nesmrteľná klasika trpí v našich končinách syndrómom strateného pokladu. Kto nevidel, je najvyšší čas si tento kúsok doplniť. A ak na konci filmu začujete zmienku o strašidelnej chobotnici, na ktorú chlapci počas svojej výpravy narazili, nebojte sa. Videli ste finálnu verziu filmu. Postavy tak iba reagujú na scénu, ktorá bola na poslednú chvíľu vystrihnutá a veta, ktorá na ňu odkazuje ostala omylom v konečnom zostrihu. Ani jedna z najslávnejších filmových chýb však neuberá tejto snímke na kvalite. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nostalgií netrpím, protože mě to jako dítě bohužel minulo. Atmoška zpočátku ukázkově bezchybná a hlavně nahláškovaný Kecka je hodně fajn. Bohužel některé postavy jsou mírně řečeno uřvané. Velké mínus přinesl Nemotora. Jeho maska je strašlivě odporná. Záporáci mohli být také výraznější. Určitě se to přežít dalo, ale zub času zkrátka trošku zapracoval. Toho Spielberga tam cítím. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Počet super okamžiků tu plus mínus dorovnává počet trapných okamžiků - a že se z trapna do legrandy skáče často a rychle! Nahuštěnost a milá nekompromisnost jsou na Burácích koneckonců to nejlepší. Lovce osmdesátek potěší fakt, že se tu vyskytuje Corey Feldman, ztvárnivší jednu z hlavních rolí rovněž v zásadnějším vrstevníkovi Stůj při mně a Sean "Samvěd Křepelka" Astin, který se o mnoho let později objevil v seriálovém "eighties" hitu Stranger Things. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Roztomile dobrodružný snímek s příjemnými dětskými herci, kteří tomu dodávají tu správnou atmosféru při honbě za pokladem. Film je hodně nedokonalý, asi se režisér nechtěl zatěžovat přetáčkami... :D No já bych s tlupou dětí asi taky neměl trpělivost. :D A další nepříjemná věc je moc nepovedený dabing, který se úplně netrefuje do úst, jinak to byla docela sranda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom tejto snímky môžu byť asi známi herci, ktorí sú tu veľmi veľmi malí. Hlavne skvelí herci súčastnosti Sean Astin a Josh Brolin, Dobrodružstvo tohto typu mám rád a ani mi nevadí, že sú to deti. Príjemná, uvoľnená prehliadka na popoludnie. musím uznať, že som sa celkom aj bavil. Ale nie až akoby som chcel. Snáď tomu napomohlo oprášenie chlapčenských snov. Je to svieži film s pomerne rýchlym tempom, efektami a trochu i humorom. Dokonca aj hudba je veľmi dobrá. Zábavná dobrodružná prehliadka, ktorá poteší hlavne tých, ktorí v sebe ešte stále skrývajú malé dieťa. Dobrodružná rodinná snímka pre celú hodinu. Podľa miestnych komentárov čítam, že sa jedná a celkom obľúbený film, ale ja som o ňom veru roky nepočul, dokonca som naň v živote nenatrafil v televízií. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Donner, Columbus, Spielberg a perfektný mladý a krpatý herci v dobrodružnom príbehu o poklade. Musím povedať, že ma to zaujalo, ale prišlo mi to také nevyvážene, niekedy až vážne seriózne s dobrou atmosférou a inokedy zas detinské a hravé. Každopádne fajn pohodový film. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v Americe je to stále veleoblíbený kousek, ale popravdě nedokážu moc pochopit proč. Ono se bezpochyby jedná o pohodové, z dětského pohledu bohaté a magické dobrodružství vezoucí se na vlně tehdejšího fantasy boomu. Avšak chybí tu jednak E.T., tedy originální a vkusný motiv, který nás nepřestane bavit a fascinovat ani po opakovaných projekcích, a jednak více Spielberga, který dokáže podobné motivy probouzet takřka z ničeho. Viděl jsem, ale vícekrát již opravdu nemusím.. 65% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl tuto klasiku na kterou odkazuje několik filmů. Parádní Indy pro děti. Spielberg je tam znát :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A tohle tu bylo 30 let před Uncharted a Stranger Things! Ano, Goonies jsou uřvaní a samozřejmě možná až moc zrychlení. Prostě tam, kde kingovské Stuj při mně jede na budování psychologie, pohled do dětských duší a pozvolnému odhalování něčeho více. ..tak Goonies prostě pálí na první dobrou od začátku až do konce. Nejlepšídětský dobrodružný osmdesátkový film. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná jízda, která působí jako povedená dětská verze Indiana Jonese. Hlavní postavy v podobě party kluků jsou zvládnuty skvěle, mají dobré hlášky a vhodně se doplňují. Co ale rozhodně nelze pochválit je přemrštěná ukřičenost, jenž se po chvíli stane opravdu otravnou. Naopak příběhová linka zaujme, stejně jako různorodé prostředí nebo výborný výběr padouchů a nestvůry, kterou si snad nejde neoblíbit. [75%] ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Parta kluků, která si říká Goonies, se vydává na dobrodružnou cestu za pokladem jedookého piráta Willyho... Příběh mohl být ukotven více v reálném světě. Komické postavy jako Mama Fratelli (Anne Ramsey) a Sloth (John Matuszak) jsou v pohodě. Nejvíce ruší nepraktické vynálezy, které používá Data a přímočarost cesty za pokladem. Kvalita pastí je taky diskutabilní. Zkrátka tuhle cestu si užijí spíše děcka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieža, dobrodružná komédia, ktorú si užijú nielen deti ale aj dospelí. Ja som ju videl ako maturant a tento skvelý dobrodružný príbeh si pamätám aj po dvadsiatich rokoch. To pre mňa veľa znamená. Úvodná časť filmu síce nemá takú zaujímavú charizmu a spád, ale keď deti vojdú do toho jaskynného labyrintu v ústrety veľkému dobrodružstvu, tak sa to rozbehne. A vtip snímku tiež rozhodne nechýba, preto u mňa spokojnosť a zároveň pekná pripomienka časov mladosti. 85/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro malý děti ideální, ale pro mě už to není ono....Je vidět že to produkoval Spielberg a Richard Donner velmi zručně režíruje poměrně nápaditý příběh o nerozlučné klukovské partě hledající tajemný pirátský poklad. Hodnotím z dospělého pohledu a s klidem se to dá zvednout na 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama