Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s jedničkou s přehledem nejlepší díl série, velmi hravý a vynalézavý (střílení si z vlastních trademarků, zkomplikování každé akce), akční (nejlepší mrakodrapová a vůbec akční scéna série) a vtipný, který stejně jako jednička hned na začátku pořádně zatřese celým univerzem (zavraždění ministra, uzavření agentury) a končí záchranou světa v poslední vteřině a pěknou osobní tečkou. Staré bondovské atributy jako Rusové, atomovky a diamanty působí archaicky, ale film se řítí vpřed a servíruje svižnou zábavu. Jeden z nejlepších špionských filmů vůbec. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemějte strach z vyždímaného konceptu filmové série, z okoukané zápletky, ani ze stopáže překračující dvě hodiny, čtvrtá Mission Impossible je skvostný akční nářez, jaký jsme tady dlouho neměli. Režisér, na poli hraných filmů debutující, na sobě nedá znát sebemenší zaváhání a od prvních minut servíruje chytlavé akční scény přecházející jedna v druhou, přičemž diváku téměř není dán prostor pro vydechnutí (myšleno v dobrém smyslu), ani pro přílišné zabývaní se klasickou hrozbou jaderného konfliktu mezi USA a Ruskem - je tedy celkem jedno, co je příčinou všeho dění, důležité je "dění" samotné. Počínání agentů perfektně balancuje na hraně "nemožného" a uvěřitelného, stejně tak technické udělátka jsou tak akorát cool, avšak neplýtvá se s nimi... Vytknout by se dala jen mizerná emocionální rovina, ale to nic nemění na tom, že takhle nabitý energií jsem odcházel z kina jen párkrát v životě... 9/10 ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tato akční série zraje jako víno. Pokaždé jiný režisér, jiný styl, jiný díl. Tak se mi to líbí a možná proto si M:I udržuje svěží a neokoukaný odér. V tomto díle je ohromující především akce. I když by se dala v pohodě zařadit do kategorie ´over the top´, klade se maximální důraz na to, aby vše vypadalo co možná nejvíc realisticky. Takže téměř žádné digitální kejkle, ale poctivá práce kaskadérů a herců. Cruise si znovu vydobyl právo účastnit se všech náročných scén osobně a upřímně by mě zajímalo, jakou tepovku měl jeho pojišťovací agent, když viděl, jak jeho klienta bombarduje zdivo Kremlu nebo jak si hraje na Spider-mana či na testovacího jezdce automobilky BMW. Co se osobních soubojů týče, znovu palec nahoru, i když fyzično Bourneových deathmatchů je o velký kus dál. Docela mě překvapil Renner, hlavně právě v bitkách, Pegg se zase postaral o decentně komediální vložku. Trochu naivně už působí to, jak všechno vychází do detailu, do poslední vteřiny, úplně všechno je okamžitě po ruce. Hlavní záporák se s tím ze třetího dílu nemůže rovnat a i ten děj ustupuje trochu do pozadí... protože v popředí je především AKCE, která se odehrává v atraktivních lokacích, v parádních záběrech, má atmosféru a nápaditost. Tečka. Za tři roky nashle u dalšího dílu, teď si jděte po svejch a tato zpráva se zničí za 5 sekund... 145 miliónů dolarů(rozpočet)/693 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí chlapci neskončili Oxford, jasné?" Solídne, to rozhodne. Ale po dvojke pre mňa najslabší diel. Príliš sa mi nepozdával Ethanov tím, v čele s nie príliš zábavným Rennerom, vcelku otravným Peggom a mdlou Paulou Patton. Našťastie sa režisérovi Birdovi podarilo natočiť zopár scén, ktoré určite stoja za pozornosť (púštna búrka, nezabudnuteľný mrakodrap, finále s autami, geniálny nápad so „stenou“). Od veci nie je ani ústredný zloduch. Žiaľ, štvrtý diel ponúka asi najbiednejšieho Huntovho šéfa a to v podaní Toma Wilkinsona; v ťažkotonážnej konkurencii Voighta, Fishburnea a Hopkinsa, proste starý dobrý Tom nemal šancu (a to ho mám rád). Páči sa mi, čo so sériou robí Tom Cruise, ale občas ma tým nudí. Štvorka je zaujímavá tým, že po tom, čo trojka síce zarobila pekné peniaze, ale predsa len sa čakalo viac, štúdio uvažovalo o výmene Cruisea, ktorého mal nahradiť práve Renner. Štvorka napokon s rozpočtom 145 miliónov na celom svete trhla geniálnych 694, takže hoc Renner nakoniec (relatívne) zostal súčasťou série aj v nasledujúcich dieloch, po premiére štvorky už nikto nevravel o striedaní. Scenár je striedavo skvelý (parádny twist s manželkou), striedavo jalový (nekonečná finálna spása sveta samozrejme v poslednej chvíli, či skôr v tomto prípade po poslednej chvíli). „Vojna pomáha biznisu." – „Aj jadrová?"  ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Plných 30 minut filmu obsahuje scény, které se natáčely na speciální kamery IMAX. Během těchto vybraných sekvencí se výrazně rozšíří obraz filmu, který v tu chvíli vyplní v kinech IMAX celé plátno. Jednou z nich je například scéna, ve které Tom Cruise (Ethan Hunt) slézá nejvyšší budovu světa v Dubaji, zvanou Burdž Chalífa. Kamery byly použity i během velmi sledovaného natáčení v Praze v srpnu a září 2010. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Některé české lokace ve filmu jsou: Praha - Smíchov, budova MeetFactory (pád Hanawaye - Josh Holloway - ze střechy). Praha - Nové město, Pštrossova a Vojtěšská ulice. Praha - Bubeneč, bývalá čistička odpadních vod. Praha - Hradčany a Pražský hrad. Praha - Vyšehrad, Cihelná brána. Praha - Staré Město, Mánesův most, Haštalská a Kozí ulice. Praha - Hlavní nádraží (scéna s Markem Stefanskim - Pavel Kříž). Mladá Boleslav - prostory bývalé věznice (úvodní scéna útěku). (LEGACY)
  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama