Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já nevím, po shlédnutí tohohle filmu jsem měl tak nějak vymalováno, žádné pocity, nic, prošumělo, vyšumí a zapomenu, což je možná hlavní problém, který s Dorianem Grayem mám...totiž že s ním nic nemám:) Není to ani špatný ani výborný film, není dechberoucí, ale ani nudný, není takový ani makový. Nepoznamenán knižní předlohou ( chyba asi) nemohu tedy ani srovnávat. Vcelku příjemně se dívalo na herce, zejména Colina Firtha, ale už méně příjemné bylo pro mne ploché, nenaturální zobrazení ( asi jsem maličko voyer:) Dorianových eskapád. Čili za lidovku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem na danou tématiku viděl jen tenhle škvár http://www.csfd.cz/film/252146-obraz-doriana-graye/ , celkem jsem se těšil, že mi tohle zpracování Wildovy klasiky spraví chuť. A tak se i stalo. Ačkoliv začátek byl jednou velkou nudou a Dorianův představitel poustal mou pozornost jen tím, že mi lezl na nervy, tak postupem času film nabíral větší a větší grády, až dospěl k výbornému finále. Škoda pomalého rozjezdu. 65% ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem se dost nudil a měl jsem co dělat, abych oka nezamhouřil. Ačkoliv to vypadá, že si Dorian užíval života plnými doušky, v podání režie Olivera Parkera se zmohl akorát na postelové hrátky s holkama, někdy teda i s klukama, jak bylo možno vidět (teda né uplně, naštěstí a i tak to stačilo) a na hrátky s čertem. :-) Přitom se mohlo jednat o slušnou děsivou! podívanou. Takto jenom nuda, děs, běs... 35% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že knihu znám jen z referátu spolužáka při hodině literatury, nemám tedy možnost srovnávat dílo literární s tímto filmovým. Dorian nenadchne, ale ani nezklame, a místní hodnocení je tak naprosto v souladu s mými čerstvými pocity z projekce. V kině, milujete-li "light horory", nebo prostě filmy, které nesou myšlenku, nesnaží se vás každé dvě minuty polekat nesmyslnými "přepadačkami" a rádoby napínavými střihy, a stříkající krev není jejich implicitní známkou (i když v Dorianovi o tom lze s úspěchem chvílemi polemizovat), to může být moc dobrá podívaná. Pro příznivce Colina "Harryho Mammma mia" Firtha skoro povinnost. A ještě něco, ve filmu se překvapivě neobjevují nijak oslnivě půvabné herečky. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Obraz Doriana Graye byl vždy mou nejoblíbenější knihou, a tak není divu, že jsem na film čekala s velkým napětím. Ovšem dočkala jsem se jen jednoho - největšího filmového zklamání vůbec - a ani pohledný Ben Barnes nedokázal můj pocit z filmu nijak napravit. Film nevhodně se vymikající původní předloze, povrchní, až směšný. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama