Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má být podstatou komediálnosti filmu, že dost často vykrádá, ba přímo doslovně kopíruje, v sérii již použité vtipy? Jako ten film koukatelný je, dokonce i bez nějakého většího znechucení a i když jej budeme brát jako další část série (protože vlastně jen a jen na ní, na lidech a postavách, které tou sérií již prošli). Ale přesto je dost suchý a ne nějak zvlášť humorný. První růžový panter, během nějž mi koutky ani nezacukaly, natož abych se vědomě zasmál. Ocenil bych snad jen blonďatou karatistku. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film, který dělá původní sérii ostudu. Není to jen tím, že je to bez Sellerse, ale samotný scénář je stupidní a špatný. A herci také. O "vtipech" nemluvě. Polda, který měl nahradit Clouseaua, je neuvěřitelně trapný. Nivenovi asi nikdo neřekl, v čem to vlastně hraje. Dokonce ani bláznivý Dreyfus už toto dílo zkázy nezachrání. Nechápu, jak mohl po této frašce ještě vzniknout Syn RP. Asi Blake Edwards potřeboval další peníze... ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mě to přestává bavit. Je to pořád dokola. Neustále ty samé problémy, ty samé příhody, střílečky, pronásledování. Jak se říká - v nejlepším přestat. Proto je už i tahleta nadstavba pro mě navíc. Se smrtí Sellerse měli nechat Růžového pantera odpočinout. Počkat na stejně dobrého nebo naopak úplně odlišného herce, a ztvrárnit Clouseaua zase trochu jinak a ne takové vykrádání jeho památky. Kdybych neviděla celou sérii předtím, tak možná dám o hvězdu víc. Ale stejně ten hlavní hrdina neměl žádný šmrnc. Snažil se, ale grimasy žádné, nebyla to taková osobnost, kterou Růžový panter potřebuje... aneb se Sellersem odešlo i kouzlo Růžového pantera. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Ale co, docela jsem se bavil. Ne, tolik jako u Selllerse, ale tak strašné to zase nebylo. Stále je tu geniální Herbert Lom ve své životní roli, kterému skvěle cuká oko. Je to o několik tříd lepší než Syn růžového pantera či Clusoe s Alanem Arkinem.Ovšem nejvíc mě dostává, že skutečného Clusoa ve filmu hraje tehdejší představitel Jamese Bonda, to je opravdu parodie. Nidke není uvedeno za jakou identitu se ve filmu vydává, ani není v titulkách. Dodnes nevím co měla znamenat ta otázka: Jste to opravdu vy? Zzdali hrál Roger Moore sám sebe nebo že by snad božského Jamese...:) ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda ... Ta první škoda, a to ta největší, je že se vůbec někdo pouštěl do natočení tohoto paskvilu. Ta druhá škoda je, že se, když už k tomu muselo přijít, nenašel nějaký soudný a talentovaný scénárista, který by napsal rozumný scénář. Tohle je jenom bledou napodobeninou série o velikém detektivovi. Vlastně to ani není napodobenina, je to jen karikatura imitace nejhrubšího kalibru. Je fakt, že zhruba do půlky, když člověk propustí mozek do dočasného odpočinku, je děj docela smysluplný, ovšem to, co se začne dít pak, to už má člověk nejvyšší čas následovat mozek a jít spát. Pokud hodnotím 1 hvězdičkou - 10% je to jen za těch několik docela povedených gagů (u bazénu s nafukovacím ptákem a u restaurace s nafukovací dívkou, a snad ještě pár povedených fórů ...). Celkově si myslím, že Peter Sellers by neměl radost, kdyby viděl tu spoušť. A taky myslím, že si nezaslouží takové ponížení díla, které zanechal ... :-( ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Capucine si zopakovala svou roli z prvního Růžového pantera a zahrála si milenku Charlese Littona. (HappySmile)
  • Tento film je jediný ze série Růžových panterů, ke kterému nebyl vydán soundtrack. (HappySmile)
  • David Niven (Sir Charles Litton) byl při natáčení už blízko smrti a nemohl mluvit. V některých scénách ho tedy musel dabovat Rich Little. (HappySmile)

Reklama

Reklama