Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film samotný mě zaujal především nádhernou krajinou, kvůli které bych se chtěl někdy do Jižní Ameriky podívat. Jenomže pěkné hory a vodopád ještě neudělají z filmu parádní podívanou, zvláště když se tvůrci pokouší o „remake“ snímku, který jsem viděl zrovna nedávno. I zde se může pán režisér opřít o dvě pohledné herečky, které zachraňovaly, co se dalo. Pravda především svými ladnými křivkami. Efron se nesnažil pouze kopírovat, ale divákům chtěl nabídnout i něco navíc, jenže právě zde byl největší kámen úrazu. Přesun z Francie do Argentiny by vůbec nevadil, protože oba venkovy působily docela drsným dojmem – všudy přítomná chudoba, špína, nevlídní obyvatelé, podivné chování pánů policistů, jenže zde se tvůrci snažili být až příliš moc akční a nadělali spousty viditelných chyb. Nechtěl bych pouze poukazovat na zaryté žánrové klišé, protože to se objevuje snad v každém druhém filmu a zvláště v těch amerických. Už jsem si na to tak nějak zvyknul a spíš by mě překvapilo, kdyby se neobjevilo. Nestartující auta, divné chování hlavních postav, atd.- to není nic nového, spíše jsem téměř po celou dobu postrádal nějakou pořádně ponurou atmosféru s větší dávkou napětí. Snad až ke konci filmu přišlo menší zlepšení, ale nebylo už pozdě? Slabších 50% -spíše tak 45% ()

miciveres 

všechny recenze uživatele

V otvaracich titulkoch som sa dozvedel, ze o scenar sa postarali az dvaja ludia. Povedal som si - Parada. Viac hlav, viac rozumu. V tomto pripade vsak siel rozum niekde do uzadia. Po pozreti filmu som rozmyslal, ake strasne hlupe by to bolo, keby to pisal iba jeden z tych scenaristov... No ale koho budem klamat. O tento film som zavadil len kvoli Odette a Amber + Argentinska sceneria a Urban taktiez potesili, takze v konecnom vysledku si to tu jednu hviezdicku urcite zasluzi. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další remake, jehož originál jsem neviděl. ASTD funguje z větší části stopáže jako poměrně pěkně natočený průvodce po Argentině. Dvě sličné cyklistky, kouzelná Odette Yustman, která chudák vyfasovala roli pěkné trumpety a zodpovědná kráska Amber Heard, která si zase všechno odedře, tu bloumají přírodou a užívají si než se samozřejmě "něco" stane. Vlastně jde o thrillerovou rutinu, která je zajímavá jen díky zmiňovaným fešandám. Pak je tu strašně blbě obsazený (a blonďatý!) Karl Urban, pár zvrácených zvratů a nelogických situací, které vyustí... do nikam. Tenhle film se dá doporučit vážně jenom velkým milovníkům přírody nebo fanouškovi jedné, nebo ještě lépe obou slečen v hlavní roli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je třeba vycházet z toho, že se jedná o remake argentinského filmu pojednávající o dvou kamarádkách, které se oddělily od své skupiny a rozhodly se ve dvojici na kolech sjet Argentinu. A při té příležitosti, když už takové dvě atraktivní holky jako jsou Amber Heard a Odette Yustman zavítali do takové exotické země, si místní pánové řekli, že je unesou a vydělají na nich peníze. A jak řekli, tak udělali, ale to dá rozum, že obě současně unést nemohli, a tak unesli brunetu. Blondýna však nebyla tak blbá a brzy jí došlo, že by měla svoji kámošku jít hledat než bude pozdě. A bude pátrat, ječet a zběsile utíkat před svými pronásledovateli. Trojlístek ještě doplní Karl Urban v roli tajemného cizince, u kterého není jisté, jestli hraje dobrého nebo hajzla. Představte si horor, z kterého někdo vystříhal všechny drsné scény a ponechal tam hodně záběrů na lepé představitelky, okolní malebnou krajinu a aby se neřeklo, tak pár scén, kdy dívky utíkají před svými únosci. Zdráhám se označit film za horor a nejprve jsem myslel, že subžánr torture porn bude mít nový přírůstek, ale horor bez pořádných hororových scén prostě není horor. Je to příliš uhlazené, ale na vizuální stránku, hudbu nebo herecké výkony si nelze stěžovat. Odškrtávám i přesto další zemi, do které se nikdy nepodívám. Sbohem, má Argentino. A příště prosím o hororovější přístup. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dvě pěkné holky, argentinská příroda a ve vedlejší roli Karl Urban, člověk by si řekl, že to bude hodně dobré! Jenže film je bohužel srážen dosti nezajímavým dějem (pořádně se to rozjede až v posledních 20 minutách), ale pozor - objeví se tam i pár "ne-cliche" scén (což v tomto žánru oceňuji) a ještě jedno velké plus to má, neboť mě to 100 minut nečekaně bavilo! Karle po Star Treku a Redu takové role fakt brát nemusíš - přemýšlej příště! :o) Argentiský "hostel" bez krvavých scén má ode mě 60 %. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama