Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

bartias 

všechny recenze uživatele

Těžké drama dlouho buduje velkou pointu, takže je ještě větší škoda, že je dopředu jasná. Ne, že by Oči války byly tak předvídatelné. Film paradoxně zrazují "mysteriózní" flashbacky, které mají udělat děj ještě napínavějším. Herci jsou přesto skvělí. Zvlášť dobře si sedí Colin Farrell a Christopher Lee. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Danis Tanovič má "vojenskú psychológiu" určite v krvi. Myslím si, že jeho filmy (ktoré sú vždy založené na nejakej tragickej udalosti) sú tak trochu projekciou vlastných prežitých tráum z vojnového konfliktu z čias bývalej Juhoslávie. Triage dokáže strhnúť od začiatku až po posledný trefný a pekný (alebo smutno-pravdivý) Platónov výrok, ktorý vlastne definuje a zhrňuje v jednej vete celý príbeh. Colin Farrell je nesmierne variabilný a presvedčivý herec a táto rola mu opäť maximálne sadla. Triage nie je možno tak pamätný ako No Man´s Land, ale jedná sa nesporne a silný psychologický film, s backroundom vhodným na zamyslenie sa... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (resp. nejpůsobivější) byla část z polní nemocnice s doktorem Branko Djuricem a pak, když se na scéně zjevil Christopher Lee. Colin Farell to uhrál na jedničku, o tom žádná, nicméně pro mě nebyl jeho výkon ničím absolutně výjimečným, prostě usoužená duše. Zato se mi moc líbily jak temperamentní Paz Vega, tak krásná Kelly Reilly, která doufám dostane víc příležitostí. Konec filmu se po emoční stránce celkem povedl, dost diváků to asi skolí. Děj mezi tím mě ale nijak zvlášť nezaujal, pořád se mi vracel pocit, že něco podobného jsem už viděla víc, než jednou. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

///Jen mrtví se dočkali konce války. - Platón/// - Krásně řečeno. Herecký koncert Colina Farella jsem si užil, hrát umí opravdu dobře. Ten konec nemůžu ještě teď vydýchat. Všichni dobře víme, že všechny války jsou na hovno a že se jimi nic nevyřeší. Musíme se k sobě chovat hezky, hlásat mír a protestovat vždy proti všem válkám. Jako to dělal John Lennon - bohužel toho zabili. A nezabil ho nějaký ujetý fanoušek, jak se všude uvádí, ale dobře organizovaná skupina lidí. Lennon začínal být natolik vlivným a u lidí oblíbeným, že ho prostě vláda radši zabila, aby jim do jejich války ve Vietnamu nikdo nekecal a občané se náhodou nevzbouřili a nezačali se razantněji hlásit o slovo. Ve vládě budou vždy pokrytci a hajzlové. Bohužel. Mír všem. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sáhla jsem vedle natolik, že ani Colin Farrell s tím nic nenadělal - i když - nevím, co jsem čekala - na profesi válečného fotografa neshledávám nic obdivuhodného a každý, kdo se tímto chce živit, musí předpokládat, tudíž i jeho nejbližší, že může dopadnout stejně, jako objekty v jeho hledáčku, nu, a jízdy divokým Kurdistánem (Afganistánem, Irákem, ....) mě taky neberou. Vztahové roviny s tématy láska a přátelství bídně zpracované, takže, co tu máme dál? Posledních dvacet minut psychoterapie s flashbacky, jediný úsek hodný udržení bdělého stavu - hmmm, hodně málo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Irsku a ve Španělsku. (Terva)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama