Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Recenze (687)

Idego odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní verze deníku Blesk. Z komára děláme velblouda, neobejdeme se bez slov jako "skandál", "brutální", "otřesný" a bez "roztomilého zvířátka" na konci. Stačí mi 10 sekund. 10 sekud téhle sračky a vaří se mi krev. Při představě, že si tímhle nechává den co den vymývat mozek většina populace, chce se mi brečet... Souhlas s Radek99 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Poměr "informační hodnota/emoce" je signifikantně nižší než jedna, ale přecejen se člověk dozví, co se doma a ve světě děje. Akorát bych převrátil přístup ke sdělovaným informacím. O blbostech bych místo pěti minut mluvil 20 sekund nebo o nich nemluvil vůbec. A naopak, tomu podstatnému bych se věnoval déle než 20 sekund. Trochu mě vyděsilo, když se ČT začala stylu nováckých televizních novin blížit. Naštěstí jsem si velmi oddechl s příchodem programu ČT24. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Černá kronika na Nově, která dokáže sehnat hromadu neštěstí i ve špatných dnech, kdy nikdo nikoho nezabil, nikdo nic nezpronevěřil a nikdo nikde neraboval. Nicméně nováckým zprávám bezmezně věřím zejména od doby, kdy jsem asistoval u rutinního zákroku hasičů a pak jsem se ve večerní reportáži mezi přidanými plameny a dýmem ani nemohl pořádně najít. ()

Davies182 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché: před deseti lety bych hodnotil čtyřmi hvězdičkami (jsem malý a chci akci); před pěti lety třemi hvězdičkami (jsem mladý a celkem nezkušený, stále chci akci, ale také objektivitu); no a nyní... Jejich přehnané, hloupě "originální", paniku vyvolávající a zcela neobjektivní (v jedné reportáži cca 30% pravdivých a nezkreslených informací) zprávy z domova i zahraničí jsou výsměchem celému národu. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na zprávách štve(ať už jsou jakékoliv), že hlavně natáčejí reportáže, kde se vraždí, podvádí, lže, krade anebo potom odděleně politika(ikdyž tam se lže, podvádí i krade taky). Proč nejsou převážně zprávy složené z pozitivních věcí? Určitě by to bylo hezčí a prospěšnější než tyhle depresivní reportáže. Tyto "Televizní noviny" jsou úplný příklad těchto zpráv, a jelikož to nemám rád, dám velice nízké hodnocení. 20% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Moderátor pořadu Karel Voříšek byl ze své posice dne 20. října roku 2012 stažen, a to kvůli obvinění, že jako předseda fakultního Socialistického svazu mládeže donášel Státní bezpečnosti, z čehož ho v knize „Náměstí Krasnoarmějců 2. Učitelé a studenti FF UK v období normalizace“ (2012) obvinili studenti této školy. Dle vedení TV Nova se po očištění svého jména soudní cestou bude moct vrátit. (JoranProvenzano)
  • V neděli 23. 3. divákům představila TV Nova nové zpravodajské studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin. (xrubesd)
  • Ve studiu se v roce 2022 nacházel obrovský tablet, ze kterého redaktoři často měli strach. Moderátor Rey Koranteng o tom prohlásil: „Jak říká Karel Šíp: Je to jako s cizí ženskou. Víš kam šáhnout, ale nevíš, co to udělá.“ (Vitox)

Reklama

Reklama