Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najnovší diel zo série akčného kultu, ktorý márne snaží nadviazať na úspechy pôvodných Cameronových veľkodiel. Ale úprimne, čakal niekto viac? Pokiaľ upustíte z očakávaní a nie ste ich fanatický uctievač, dočkáte sa dobrej zábavy a nudiť sa rozhodne nebudete. Je fajn, že tvorcovia látku nezobrali tak vážne ako v Salvation. Pravdepodobne nebudete tento diel pozerať x-krát ako T2 , ale koho to zaujíma. Od začiatku mal príbeh veľmi dobré tempo a body si rozhodne nazbierala akcia. Ani raz som sa nenudil aj vďaka komplikovanému príbehu, ktorý sa napriek mnohým časovým líniám a zvratom nevytrhol tvorcom z rúk. Obsadenie však nebolo najšťastnejšie a okrem samotného Arnieho to herecky nijak zvlášť neiskrilo. Každopádne, ak sám Cameron povie, že toto je jediné obstojné pokračovanie jeho vízie, tak asi vie o čom hovorí. Príbeh naozaj presvedčivý a môže byť prelomom k novým prírastkom série. 80%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem film napotřetí zdárně dokoukal. Terminátor prý necítí bolest, ale já ano a ta bolest je s každým dalším pokračováním série větší a větší. Mám sice rád, když se ve filmech objevují odkazy na starší, kultovní díla, ale v Genisys je doslova přeodkazováno. Chyběl snad jen chameleon na ledničce, model kamionu na silnici či hydraulický lis s torzem cyborga. Tak trochu upovídaná parodie sebe sama, zabalená do rádoby temnějšího kabátku, pod kterým je ale bohužel jen nahý skelet T-800. S každým novým dílem je nám nabídnut nový (nutno podotknout, že zbytečně zmatečný) osud lidstva a mně už to překrucování minulosti či budoucnosti začíná silně nevonět. Obdivovatelé vizionáře Jamese Camerona, trikového mága Stana Winstona či Arnolda Schwarzeneggera, musí jen nostalgicky zamáčknout slzu v oku, při vzpomínkách na vynikající snímky o nezastavitelných strojích z let 1984 či 1991 a tento digitální škvár poslat bez milosti do propadliště dějin. Než další díl, tak snad radši Soudný den... P.S. Po dvou dnech se mi všechno rozleželo v hlavě a musím změnit hodnocení směrem níž, protože tohle byla opravdu bída. Pro mě končí Terminátor druhým dílem, když Arnold zvedne palec nahoru. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Terminujte tuhle značku! Už dlouho mi nebylo z filmu tak fyzicky špatně. Ne že by šlo o průser úplně očividný, ale hardcore fanoušek prvních dvou Teminátorů prostě musí chápat tuhle slátaninu jako flusanec tekutým dusíkem do ksichtu. Ano, je to drahé, je to barevné, akční a má to solidní triky. A variuje to ikonické scény z přechozích dílů. Ale výsledkem je totálně nesmyslná a přeplácaná hovadina, bez stylu, bez atmosféry, bez timingu jednotlivých scén, bez zajímavé akce, bez charismatu herců a bez jakékoliv snahy udržet příběh logicky pohromadě. Ani ty hlášky a fórky nefungují, ach ou. Těžký trapas a kvůli navázání na T1 a T2 i zneuctění legendární ságy. Ostuda... a Cameron by se měl stydět, že ji ještě marketingově podporuje. Nechci další díly. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tragický casting dvou důležitých rolí, na které jsme zvyklí v tisíckrát lepším podání (Sarah Connor vypadá jako vyjukaná středoškolačka a má velkej zadek, Kyle Reese se tváří jako osvalené tele), trestuhodně nevýrazná akce (Alan Taylor dává filmu televizní look - a to nemyslím v současném významu, ale spíš patnáct, dvacet let spátky) a zápletka je tak blbá, že se člověku otevírá nůž v kapse za to prznění proslulé značky. Jako čekal jsem to, ale i tak je to smutné. Snad jen za toho snaživého Arnolda a roličku J.K.Simmonse můžu Terminator Genisys prohlásit za průměrnou scifárnu. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokusit se přepsat původní filmy nebyl zas tak blbý a svatokrádežný nápad, jak by jeden řekl, ale zároveň se tím rozbila dosavadní úsporná přehlednost a černobílost prvních tří terminátořích filmů, kdy stál po celý film vždy jeden dobrý voják/terminátor proti zlému. V SALVATION a zde je přítomno více terminátorů, z nichž někteří jsou hodně rychle zničeni, což poněkud shazuje jejich jedinečný a nezničitelný status. Následující dvě věci jsem pak vyčítal i VZPOUŘE STROJů - chybí apokalyptická atmosféra a a nový terminátor není ani náhodou tak cool, jako kdysi ten původní nebo později ten tekutý. Celkově pak nevýrazná režie servíruje sterilní blockbuster s nijak revolučními, za to okatě počítačovými triky, stupidními akčními scénami na efekt a nesourodým castingem. Arnie - ve filmu neustále opakující, že je starý, nikoli zastaralý, ačkoliv okolo pobíhají hned dva vyvinutější terminátoři - už se podle mě do role terminátora vracet neměl, byť byla jeho sešlost ve scénáři logicky vysvětlena, na Emiliu Clarke se sice dívá líp než na Lindu Hamilton, ale její Sarah Connor je dost otravná, Jai Courtney je tupé hovado, Jason Clarke řekněme a J. K. Simmons nemá co hrát. Kolem a kolem je to podobný průser jako SALVATION, které ale aspoň v trajlerech působilo cool. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama