Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt úplně dementní! To je asi nejsilnější emoce. Složený z jakoby náhodně seskupených scén 1) skupina lidí si povídá 2) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 3) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti 4) o něčem si povídají 5) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 6) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti... a tak do nekonečna. Abych ale nebyl zase za sebe, má to tempo, i když to nikdy nejede na plno. Je to v mnoha ohledech jako Jurský svět v povrchnosti, brakovosti a kálení na vyšší cíle, jen to tolik nešlape jako atrakce. Dá se to přežít, naštěstí se čas zastavuje na dvou hodinách, ale kdo byl po dinosauřím překvapení a Jimových slibech připravený na něco víc, ten má smůlu. Prostě výsledek na úrovni Salvation v nemotorné práci s mytologií a snaze posunout svět dál. Jo a neodpustím si: fakt nechápu, proč ten film svojí rutinní antihudbou przní z pozice výkonného producenta Hans Zimmer, když podle titulků měl všechny původní melodie k dispozici... atmosféra na nule. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najnovší diel zo série akčného kultu, ktorý márne snaží nadviazať na úspechy pôvodných Cameronových veľkodiel. Ale úprimne, čakal niekto viac? Pokiaľ upustíte z očakávaní a nie ste ich fanatický uctievač, dočkáte sa dobrej zábavy a nudiť sa rozhodne nebudete. Je fajn, že tvorcovia látku nezobrali tak vážne ako v Salvation. Pravdepodobne nebudete tento diel pozerať x-krát ako T2 , ale koho to zaujíma. Od začiatku mal príbeh veľmi dobré tempo a body si rozhodne nazbierala akcia. Ani raz som sa nenudil aj vďaka komplikovanému príbehu, ktorý sa napriek mnohým časovým líniám a zvratom nevytrhol tvorcom z rúk. Obsadenie však nebolo najšťastnejšie a okrem samotného Arnieho to herecky nijak zvlášť neiskrilo. Každopádne, ak sám Cameron povie, že toto je jediné obstojné pokračovanie jeho vízie, tak asi vie o čom hovorí. Príbeh naozaj presvedčivý a môže byť prelomom k novým prírastkom série. 80%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Složité hodnocení. Pokračování legendy, tentokrát s úctou a pořádnou hromadou odkazů. Genesis v podstatě velice odvážné (alter)pokračování s autorskými nápady jdoucími proti smyslu původních dvou filmů (spoiler: ale v závěru najedou na stejnou silnici jako dvojka). Odsouhlasit totiž tenhle scénář chtělo odvahu a tak bych fyzicky ublížil jenom autorovi druhého traileru (a dalších) za ten prokecnutý zvrat, který by jinak všechny diváky v kině posadil na zadek... dvakrát. A ten zvrat je opravdu TEN důvod, proč ten film vidět, je to inovace/změna/evoluce. Svět technologií vylepšuje, povyšuje, ovládá. Genisys jde tímhle směrem. Jinak mi přišlo, že Arnold film pojal jako sebeparodii a jeho humoru je možná až moc (no jo, vždy chtěl být komik), ale jako by to většina ostatních postav úplně ignorovala (John, Sarah, Kyle) a jedou si svou vážnou vlnu, což mám rád, protože záchrana světa navíc v prostředí Terminátorů není zase taková sranda, komedie a vážnost působí trochu rozpolceně napříč filmem, ale to je možná jen můj osobní problém. Být to jen komedie, asi by to byl film roku, pro mě:-)). PS: mladý Arnold je neskutečný dokud nezačne bojovat, ale i tak nádhera. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobrý blockbuster, otrasný Terminator. Z celého cítiť strašný kalkul a potrebu stihnúť ešte jeden diel kým Arnie nenosí barle. Aby vôbec mohlo vzniknúť pokračovanie, tak sa treba tváriť že žiadna dvojka neexistovala. Čo je pri jej kvalitách, tak trochu problém, tak trochu neprekonateľný. Čiže tu máme ďalši recyklát, sice kvalitne natočený, alé tupý jak tágo a z humorom pre 12-ročných youtuberov (rovnaké neduhy ako zbytočná trojka). Značka dostáva ďalši kopanec do gúl a ostáva len dúfať, že raz niekto naozaj šikovný opráši premárnené ale nádejné universum Salvationa a pozeranie na bojujúce T800-vky nebude utrpením. A netreba k tomu ani Arnolda. 50% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tím horší film, čím lépe znáte zákonitosti jeho vyprávění. Co začíná jako slibná zábava, která od diváka odvážně vyžaduje dobrou obeznámenost s předchozími filmy a orientaci v několika časových rovinách, se poměrně záhy překlopí v únavné recyklování již použitých nápadů a téhož vyprávěcího vzorce. Tvůrci ani neměli snahu zamaskovat rozdrobenost epizodického vyprávění. Po likvidaci padouchu v jednom období následuje přesun do období jiného, kde je zlikvidován další padouch, aniž by se příliš řešilo, k čemu došlo v uplynulých minutách. Vrcholem scenáristické laxnosti a celkové strojovosti filmu, v němž kromě Arnolda nenajdete mnoho upřímného, je dodatečné zalepování děr v logice dialogy vysvětlujícími, co se událo za nepřítomnosti kamery. Proč se namáhat se šikovnějším zapracováním vysvětlivek do probíhajícího dění, když můžete všechno ex post vyřešit několik strašlivě šroubovanými replikami. Drsná osmdesátková stylizace je z podstaty mírného ratingu polovičatá a hlavně se týká pouze toho, jak film vypadá. Tuctová melodramatická linie s „taťkou“ a jeho adoptivní dcerou (která se z drsňačky rychle změní v oběť, která musí být ochraňován a zachraňována) ani snaha dodávat motivacím postav hloubku nefunguje kvůli odbité charakterizaci a nevýrazným hercům (resp. hercům výrazně špatným, což platí hlavně pro Courtneyho, který složitější emoce prostě zahrát nezvládá). Arnold, který je jako jediný z herců viditelně nad věcí, se může šklebit sebevíc, ale pevný tvar, řád a smysl tomuto smetišti použitých blockbusterových nápadů dát nedokáže. Film bohužel nevytrhávají z bídy ani akční scény, na nichž je postaven a které jsou natočené zcela tuctově, bez napětí, překvapení a ohledu na 3D technologii. Jestli někomu ke štěstí stačí dvouhodinová poznávací hra „najděte všechny (vizuální) citace z Cameronových filmů“, jeho radost mu přeju. Osobně si ale namísto tohoto odtučněného mash-upu ony Cameronovy filmy raději pustím v plnohodnotné podobě. 40% ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno