Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Eden. Láska na prvý pohľad. Všetko je presne tak ako by si obaja priali. Milujú sa a ich jedinou túžbou je zostať spolu a zostarnúť. Má to však malý háčik. Obaja žijú v inom svete. Paralelnom. Svet je rozdelený na dve časti. Ľudí žijúcich hore a ľudí žijúcich dolu. Ich pohľady sa tak môžu stretnúť jediným spôsobom, dolu hlavou. Má vôbec láska v stave beztiaže šancu? Neskutočne originálny príbeh. V tomto smere pred Diegom Solanasom - klobúk dolu. Vložiť romantickú "slučku" do takto zamotaného príbehu chcelo dávku odvahy. Film ma zaujal najmä z dôvodov, ktoré som už uviedol, ale ... nejaká nuda nie? Film si rozpráva svoj príbeh bez akéhokoľvek výkyvu emócii. Bolo to akési nemastné neslané. Pritom herecké obsadenie je viac ako slušné. Snáď, ale po tomto filme režisér dostane šancu na repete a väčší priestor na svoju tvorbu. Rozhodne si druhú šancu zaslúži. S odretými ušami 3 hviezdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné rozdělení společnosti z Vyměřeného času je tu dotaženo do černobílého absurdna dvou gravitačně obrácených světů. Vizuální stránka je v ulicích světa Nahoře a la Shadow Warrior, komplexní náhled pak CGI, ale ve 3D bude vypadat dobře. Rozpočet (60 mil dolarů?) se zdá být přemrštěný, romantika zcela kazí zážitek. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst nikdy nedělala moc sci-fi, před lety jen dabovala anglickou verzi animáku Kaena: La prophétie a jako dítě natočila jeden díl Star Treku: The Next Generation. Ale dnes tu máme celkem příjemné sci-fi melodrama Paralelní světy, které jakoby existovalo jen pro, aby se člověk dočkal samých eye candy scén s milovanou Kiki. Existence obou světů je zde vlastně jen metaforou pro hlavní romanci o dvojici, která spolu interaguje přesně jak vypráví Aristofanes v Platónově Symposionu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ach jo! To mohlo bejt tak dobrý! A prd. Na film jsem se těšil od prvního traileru, tedy zhruba rok, no nakonec jsem z výsledku dost otrávenej. Upside Down má dvě pozitiva - ústřední nápad dvou světů ležících proti sobě a úžasnou vizuální stránku. Záběry, v nichž jsou vidět oba světy, zvlášť v sekvencích v horách, kdy nahoře i dole jsou zasněžené vrcholky, proplétají se mezi nimi oblaka a svítí slunko, jsou pastvou pro oči. A to je tak všechno, co můžu pochválit. Snímek zcela zasádně dojíždí na to, že jde v podstatě o fantasy pohádku, ale zcela vážně se snaží fungovat podle určitých sci-fi zákonů. Na jednu stranu mu to umožňuje předvádět zajímavé kousky s gravitací, na druhou stranu s těmi zákony pracuje tak podivně lehkovážně, že jsem byl nucen cirka 80 % stopáže přemýšlet nad tím, jestli se zrovna neděje nějaká blbost, která je s nimi v rozporu. Ve fantasy pohádce by nad tím člověk mohl mávnout rukou, ale sakra, když už si nějaká vážná vědecká pravidla nastavím, měl bych se podle nich řídit... I to by se ale dalo přežít, kdyby byl dobře napsaný vztah dvou hlavních postav. Bohužel dobře napsaný není. Je to jalová pseudoromantika, která na mě neměla nejmenší emoční dopad. No a jestli jsem celou dobu váhal na třemi hvězdami (za nápad, hrátky s gravitací a vizuál), závěrečných 15 minut, aneb koncentrovaná scenáristická nemohoucnost a zkratkovitost, mě přesvědčilo o tom, že víc než dvě hvězdy ode mne Upside Down nedostane. Jedno z největších letošních zklamání. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obrazy to má fantastické. Je to presne ten typ gýču, ktorý ľúbim aj cez tie lacné lens flare efekty (podobným zverstvom trpel aj nový Total Recall). Na plátne to musí byť pecka. Keď ale odmyslím vizuál, tak vidím nedopoečenú romantiku, ktorá by potrebovala aspoň 20 minút navyše, aby začala ako tak fungovať. To čo sa deje na plátne je absolútne podriadené tomu ako sa to deje. Škoda preveliká, mohla to byť epická vec v štýle Cloud Atlasu, ale to by musel niekto nechcieť narvať paralelné svety do hodiny a pol. Λǝlıɔǝ ʌlɐzuʎɔɥ 70%˙ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Projektu předcházela vize, kterou režisér Juan D. Solanas popsal takto: „Viděl jsem horu s klukem koukajícím se nahoru, a jinou horu s dívkou dívající se dolů.“ (Zdroj: collider.com) (Dalfor)
  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)
  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)

Reklama

Reklama