Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh je naprostým vrcholem toho nejryzejšího debilismu, jaký si vůbec lze představit. Nesympatický kokot z jednoho světa by rád podobně nesympatickou kokotici ze světa protějšího. Páni! Po stránce logiky jsme někde u Ordinace v růžové zahradě, takže logiku hodlám naprosto vynechat. A ta čarokrásná vizálnost mi totálně unikla. Vizuálně mi film přišel odporný. Momenty, kdy se někdo někde vznáší jsou naprosto hnusně udělané a brutálně zastaralé. Ostatní píčovinky jsou jen prací levných kamerových triků. Totožný film by bylo možné stvořit i před 25 lety. Ano, takhle moc je špatný po technické stránce. Celkově se tedy jedná o ubohou nudu, na jejíž popis mi slova nestačí, takže se nebudu ani pokoušet vám ji přiblížit. Film jsem zhlédl v rozmezí tří dnů. Obdivuji všechny, kteří film zhlédnuli na jeden zátah. Závěrem dodám, že český dabing je příšerný. Takhle protivně nadabovaný film jsem také už dlouho neviděl. Čistý odpad. P.S. Hrozně mi vadilo označování světů, jako horní a dolní, neboť se vám zdá býti dolním světem ten, na kterém zrovna stojíte. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takový promarněný potenciál. Skvělý námět, velmi zajímavé vizuální zpracování a i hudba je velmi příjemná. Jenže celé je to tak strašně špatně napsané. Juan Diego Solanas v sobě možná má nějaký režijní potenciál, ale už by nikdy neměl psát scénáře. Od úvodní sekvence mi bylo jasné, že nás pravděpodobně čeká sci-fi pohádka, ale myslela jsem si, že půjde o neškodnou oddechovku, omyl, ten film vůbec nedává smysl. Zaměstnávat mozek tím, jak v tomto filmu funguje fyzika, vůbec nemá cenu, logické přešlapy mi ale ani tak nevadily, co jsem nedokázala překousnout, byla ta neskutečná banalita hlavní romantické linie a vůbec celého vystavěného příběhu. A ten konec, to bylo jako co? To už můj mozek vážně přestal stíhat, nedokážu pochopit, že něco takového někdo mohl hodit na papír. Ty závěrečné minuty mě dostaly tak, že jsem měla chuť dát filmu jen jednu hvězdu, ale ten vizuál filmu by si to nezasloužil. Ztráta času. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Boj proti gravitaci by se líbil leckde jaké koze, tady ho pro její potěchu vyhrají smísením slin. Vypadá to pěkně, ale člověk dostane ránu přes palici od dvojčat, že nakonec zapomene, na co se to vlastně díval a jen s otevřenou pusou kouká, jak se zabil docela zajímavý film. Jedna hvězdička je pro krásný oči Jima Sturgesse, zbylé dvě ani nevím za co. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Už úvodní titulky nastolující fyzikální zákony nového fikčního světa se začnou ledabyle porušovat v první scéně filmu. Sofistikovanost v poměrně originálním námětu nehledejte - se stanovenými pravidly obou "paralelních světů" tvůrci zacházejí nahodile, zrovna podle toho, jak to příběh potřebuje - což dělá z Upside Down hodně nepromyšlenou báchorku, ve které se věci dějí čistě pro efekt. Korunu tomu ovšem nasazuje scénář, který jako další ze zástupu dystopických sci-fi černobíle rozděluje svět na bohaté a chudé, přičemž právě mezi těmito protipóly se začne odehrávat romantická zápletka. Zde však zbavena jakýchkoliv emocí, dramatických zvratů a napětí - poslední část filmu dokonce trpí takovou mírou zkratkovitosti a nerozhodnosti, jakou cestou se vydat, že může zkazit zážitek i těm, kteří nad celou nelogičností a prostoduchostí filmu mávli rukou. Zde se přídomek "pseudo" hodí víc, než kdekoliv jinde... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)
  • Scéna, kde sa Adam (Jim Sturgess) prvýkrát prevráti hore nohami, bola natočená v miestnosti zavesenej na obrovskom kolese. Miestnosť sama o sebe, a všetko v nej, sa pomaly otočilo o 360 stupňov. Kamera sa pohybovala spolu s miestnosťou, čo zabezpečilo výsledný efekt otočenia naruby. (misterz)
  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)

Reklama

Reklama