Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím? Exam má na svém kontě ty nejtučnější NE: 1) Neoriginální. Takhle eklektickej film co sbírá motivy z nejrůznějších, naprosto nekongruentních, filmů jsem viděl asi poprvé. 2) Neprofesionální. Strašlivej scénář, repliky opsaný z učebnic chemie a psychologie , když někdo pronese hlášku tak je to jenom o křeči a nežádoucímu efektu, neustále vedení za ručičku v motivacích, vysvětlování děje a připomínání všeho, co připomenout jde. 3) Neuvěřitelné. Lze seriózně sežrat, co všechno se v tom filmu stane? Nejlepší je, jak vykotlej zářivky, který začnou hned zase svítit. Dějový zvraty typu strážnej na hardcore úrovni pražské hradní stráže co se nechá okrást a ještě "pomáhá" evidentně debilním postavám. SPOILER Námět alternativní současnosti s lékem na dlouhověkost utrženej ze řetězu - kulka léčící tkáně.KONEC SPOILERU. Jestli mnozí nepochopili konec svou nejasností, je to tím, že je to skutečně celé o hovně. Rád bych dal aspoň jednu hvězdičku protože jsem se chechtal, ale ve skutečnosti to byla zhruba na úrovni výstupu Davida Hasselhoffa v Piraně 3DD. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborný. Dnes jsem si dal tento film už po druhé a ověřil si tak, že i když již otázku znám, pořád je to nápaditá podívaná. Krásně vystupňovaný psycho-thriller, který nemůže ani na malou chvíli nudit. Mám sto chutí dát plný počet, ale zatím tak neučiním a počkám, jestli třeba třetí projekce (někdy v budoucnu) mě bude pořád držet připíchnutého do židle. Závěr se mi moc líbil, jen měl být utnutý právě v momentu, kdy je vyřčena odpověď na otázku. Nastavované vysvětlování trochu kazí dojem, to bych vypustil. Z tohoto důvodu se zatím držím zpátky. 85% ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu ta odpověď byla na povrchu, celou dobu jsem jí slyšel z úst aktérů. Co se týče hereckého obsazení je opravdu fajn, postavy jsou dobře napsané a děj je fakt zajímavý. Bohužel, konec mne tolik neodrovnal. Ale uteklo to docela slušně a rozhodně nelituji, že jsem do toho vsadil svůj time. 8/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem se pořádně dostal a ponořil a celých 80 minut jsem byl v napětí :) Bylo zajímavé sledovat, jak kandidáti uvažují a jakým způsobem se snaží odhalit otázku. Když kandidáti postupně odpadávali, tak film malinko ztrácel na náboji, ale i tak to byl solidní thriller s prvky psychologie. Určitě shlédnu ještě někdy. 75% // (22.6.2013) - Téměř po třech letech opáčko a i tentokrát velká spokojenost. Herci vybráni dobře, jejich uvažování bylo prostě zajímavé a na to, že se celý film odehrává v jedné místnosti, tak z toho tvůrci vykřesali opravdu hodně. Po dnešku dokonce přidávám...77% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý námět, který se ovšem dal zpracovat daleko lépe a zajímavěji. Zpočátku je vše v pořádku příběh nabírá na obrátka, ale zhruba v půlce si začnete říkat: "Panebože ono je to furt stejné". Žádné výrazné zvraty. Soutěžící sice odpadávají, ale nějaký hlubší dopad jsem v tom hledal marně. Čekal jsem na spasení ve formě šokujícího závěru, ale ten taky nepřišel. Můj komentář zní velmi negativně, ale i přes mé výtky je film vcelku slušný dramatický průměr, který ani nijak nepobouří, ale do stropu z něho taky skákat nebudu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama