Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím? Exam má na svém kontě ty nejtučnější NE: 1) Neoriginální. Takhle eklektickej film co sbírá motivy z nejrůznějších, naprosto nekongruentních, filmů jsem viděl asi poprvé. 2) Neprofesionální. Strašlivej scénář, repliky opsaný z učebnic chemie a psychologie , když někdo pronese hlášku tak je to jenom o křeči a nežádoucímu efektu, neustále vedení za ručičku v motivacích, vysvětlování děje a připomínání všeho, co připomenout jde. 3) Neuvěřitelné. Lze seriózně sežrat, co všechno se v tom filmu stane? Nejlepší je, jak vykotlej zářivky, který začnou hned zase svítit. Dějový zvraty typu strážnej na hardcore úrovni pražské hradní stráže co se nechá okrást a ještě "pomáhá" evidentně debilním postavám. SPOILER Námět alternativní současnosti s lékem na dlouhověkost utrženej ze řetězu - kulka léčící tkáně.KONEC SPOILERU. Jestli mnozí nepochopili konec svou nejasností, je to tím, že je to skutečně celé o hovně. Rád bych dal aspoň jednu hvězdičku protože jsem se chechtal, ale ve skutečnosti to byla zhruba na úrovni výstupu Davida Hasselhoffa v Piraně 3DD. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem nějak trpěl, ale podobné pokusy o nalezení úspěšného formátu ne nepodobnému Saw mě zrovna neberou. A je jedno, zda to znamená ztrátu některé z končetin nebo nabodnutí na cosi ostrého, prostě je tu zase skupina lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby něčeho dosáhli. Tentokrát jde o to, aby uspěli v poslední fázi testu, protože pokud nepřežijí jejich výběr, nepřežijí ani v tomhle zaměstnání. Jen na vítěze nakonec čeká pracovní smlouva. Je mi jedno, zda tvůrci hráli na diváka dvojitou nebo trojitou hru, případně si připravili nějakou pointu navíc. Mám za to, že si spíš sami podráželi nohy, nehledě na to, že samotné postavy mi byly docela nesympatické a herecky nevýrazné. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi Saw a tak jsem si řekla, že postahuju všechny podobné filmy. Začal jsem tímto a ani zklamaná jsem moc nebyla. Zajímavé bylo, že tam nebyla vyhraněná žádná čistě záporná, či kladná postava. I "svatý muž" byl ochoten nechat muže zemřít... Mě se to líbilo... Až na ten konec. To bylo takový... moc snadný, dalo by se říct. 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem se pořádně dostal a ponořil a celých 80 minut jsem byl v napětí :) Bylo zajímavé sledovat, jak kandidáti uvažují a jakým způsobem se snaží odhalit otázku. Když kandidáti postupně odpadávali, tak film malinko ztrácel na náboji, ale i tak to byl solidní thriller s prvky psychologie. Určitě shlédnu ještě někdy. 75% // (22.6.2013) - Téměř po třech letech opáčko a i tentokrát velká spokojenost. Herci vybráni dobře, jejich uvažování bylo prostě zajímavé a na to, že se celý film odehrává v jedné místnosti, tak z toho tvůrci vykřesali opravdu hodně. Po dnešku dokonce přidávám...77% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Víc než Saw mi to připomínalo Cube. Ale tímto parádním kouskem to bylo jen ovoněné, skutečná kvalita chybí. Jde o značně pitomý pokus na úrovni ročníkové práce netalentovaných trumpet z nějaké slovenské, popř. moravské rádoby akády, která se mocímermo snaží dotáhnout se na FAMU, ale chybí lidi, prachy, nápad, prostě všechno. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama