Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem podle názvu filmu očekávala něco úplně jiného. Příběh měl sice obrovský potenciál, ale by trestuhodně zahozený. Herecké obsazení bylo povedené, ale taky pořádně nevyužité. Aby si herci za nějaký čas neříkali, že hráli v pěkné konině. Pokus o rádoby atmosferickou kriminálku vyšel tak nějak na prádno. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Viděno pouze doma. V kině by si to možná zasloužilo ty tři. Naprosto průměrná detektivka, většinu pachatelů dopředu uhádnete, protože jsou vám předsouváni tak, že je nemožno je ignorovat (jak pro blbé). Na závěr menší zvrat, ale nijak zásadní. Atmosféra slušná, ale vše stokrát viděno: Všechno zkažené, jen dva zdeptaní hrdinové nesou své břímě záchrany zdejšího kraje. A trpí a trpí, proklínají svou práci, ale musí ji přece dělat, vždyť kdo jiný to za ně udělá...bla,bla,bla. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, výborně obsazený temný krimi příběh podmáznutý skvělým soundtrackem .. pokud máte trochu představivosti, mohlo by vás to dostat jako mě .. odlehlá rozsáhlá močálovitá krajina nedaleko Texas City .. krásná, téměř nekonečná přírodní scenérie, k tomu místní složení obyvatelstva s velkým množstvím mladých žen a dívek, které nikomu tak nějak moc nechybí a nebo je nikdo doma nečeká - to přímo osudově láká zvrhlé devianty k úspěšnému dlouhodobému sadistickému ukájení jejich nízkých pudů, kterému policie většinou jen dlouhodobě bezmocně a smutně přihlíží - to je bohužel zřejmě každodenní místní realita … ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mdlý thriller s parametry pozdějšího veleúspěšného seriálu True Detective, který ukázkově špatně pracuje s vyprávěním příběhu, držením se pilířů příběhu i matením diváka bočními cestičkami. Věci, o které se pátrání celý čas opírá, zůstanou odfláknutě nevysvětlené protože pravda je jinde, pravděpodobnost a logika časové návaznosti dostane okatě na zadek, a k mizerně budovaným postavám si nic nevytvoříte. A k čemu tady bylo potřeba v natolik vedlejší postavě Jessicu Chastain? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama