Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (601)

kobe6 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipné...bavil jsem se neuvěřitelně a konec zapůsobil asi tak jak měl...nemůžu dát jinak než plný počet :) ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších satirických komedií, kterou jsem kdy viděl. Scénář a dialogy jsou naprosto parádní a některé scény nebo postavy jako Faisal a Barry se mi už stihly nesmazatelně vypálit do mozku. Christopher Morris sám sobě svým debutem nasadil laťku opravdu hodně vysoko! 9/10. ()

valasek.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tento film může být tak dobře hodnocený, totalní nuda nechápu co to mělo mít společného s komedíí. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Prototyp britské serunapolitiku komedie, která vás sice občas bude nudit, zato vám to ale vynahradí ve svých silných pasážích. Příjemně trhlá jednohubka na večer u pivka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pohľad na islamistických teroristov trošku iným pohľadom. Je to taká trpko smutná komédia. Hlavní hrdinovia sú posadnutý svätou vojnou proti imperialistickému svetu, ale ich plány sú strašne neinteligentné. Už na začiatok filmu pobaví tréning dvojice našich hrdinov v Pakistane. Dosť ma bavil Nigel Lindsay v roly bieleho moslima Barryho. Barry sa fakt snažil o to, aby teroristi vymlátili z Londýna všetko komerčné. Komédia, ktorá dokáže pobaviť, len na konci som cítil z toho všetkého taký divný pocit, že vlastne prečo to vlastne týto ľudia robia? ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Satiricky skvělé, filmařsky průměrné. Kdyby měli Four Lions ještě o 30 minut méně, asi by byli pětihvězdičkoví, takhle bohužel docela postrádají "flow". Každopádně Morris je chytrý tvůrce, a pochopil, že humor je také skvělou zbraní. A spekuluji, jaký ohlas by snímek vzbudil, kdyby byl natočený o tři roky později. V době, kdy Daeš (snad) dosáhl svého vrcholu, a více - bohužel negativně - promlouvá do světového dění. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ak sú všetci džihádisti takíto vypatlaní debili, tak to som v kľude. Humor občas skĺzne do nižších poschodí, ale ako jednohubka na pobavenie je to dobré. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopil o co v tomdle filmu šlo. Některé momenty Waje a Omara byly k popukání, Barry si nakonec zasloužil co chtěl... ale vesměs... lepší průměr. víc ale ne ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Film ktorý z jednej strany kritizuje ale z tej druhej sa snaží pochopiť Moslimských fanatikov. Čierno čierny humor a beh v podrepe, ktorý sa stal u nás v partii kultom. ()

habinka 

všechny recenze uživatele

Nonšalantnost s kterou je film natočený mě dostal. Anglický humor má v sobě to jedinečné kouzlo, že i ve vážném tématu vypíchne nezkutečné skeče. Já to beru jako hodně povedou satiru. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nekorektní, černé a vtipné :) Čekal jsem různé varianty směřování děje,ale co se tady dělo...To můžu jen doporučit ;) ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Po Denholmovi je toto moje druhé setkání s Morrisem - tentokrát na postu režiséra. Jeho humor je ještě absurdnější, černější, nesmiřitelnější než cokoliv, co v IT CROWDu pronesla nebo učinila jeho postava. Humor jako způsob nazírání na svět. Z toho, s čím jsem měl v poslední době tu čest, mi to nejvíce připomíná způsob nahlížení na svět v podání Samuela Becketta (konkrétně jak jej prezentuje v Murphym). Hodně drsný a "suchý" pohled na lidi obecně. ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek o 4 sebevražedných teroristech. Ten, kdo má rád britský a černý humor jako já, si film moc užije. Na konci mi bylo "blow up" teroristů dokonce trochu líto :-). ()

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Nerád hodnotím záporne, ale v tomto prípade sa nedá inak. Trápny anglický humor, zlé herecké výkony a komplet všetko. Zachránil to záver filmu, inak nula bodov... ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Chválit tento "klus dřepmo" do nebes, a tudíž přihodit nějakou tu hvězdičku navíc jen proto, že se tvůrcům povedl závěr, je bohužel pozérsky neslučitelné s mými mravy v hodnocení filmů. A poněvadž s tématikou suicide-bomber se zrovna neztotožňuji, v tomto počinu jsem jí pravděpodobně i odmítla pochopit, byť jde o její parodickou formu. Netvrdím, že je to celé zpackané - některé gagy jsou slušně navržené, nicméně se povětšinou objevují až na samotném konci, což je, jak jsem již zmínila, chabý důvod (nad)hodnotit tento vcelku patetický výplod něčí mysli. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že film asi nebude jan tak pro každého. Spousta černého humoru, drsňáckých hlášek a náboženských dogmat, které jsou ale protkány jakousi zvláštní poetikou. Není divu, že britský humor je velmi podobný tomu našemu. Film se tváří jako čistá komedie, ta ale ke konci poměrně zvážní, takže zbude i místo ku přemýšlení. Po letech podařený a originální kousek, který stojí za zhlédnutí. ()

chessbeer 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která dokonale zesměšňuje a ztrapňuje dementní obyvatele Blízkého východu, kteří věří, že pokud zabijí spoustu bezvěrců a u toho zároveň zemřou, stanou se mučedníky a přijdou do Ráje, či jiné „zaslíbené země“, což je jim vtloukáno do hlavy, dříve než umí malou násobilku (většina z nich se jí nenaučí za celý život). ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

''Ze zprávy jasně vyplývá, že policie zastřelila správného muže, ale pokud vím, explodoval ten nesprávný. Je to jasné?''...černo/suchý humor narážející na aktuální dění 80% ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Sparodovať takto závažnú tému súčasnosti s takým nadhľadom, to chce gule. Four Lions je nekompromisná komédia, ktorá si neberie žiadne servítky, ale je súčasne setsakramentsky vtipná, a to tým najlepším britským spôsobom. ()

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama